Toffe peren in groep 4-5

vrijdag 20 september 2019

Op vrijdagochtend 20 september opent Paul Boogaard, wethouder van de Gemeente Hoeksche Waard, op De Peerdegaerdt de eerste officiele Toffe Peren Clubdag. Deze club zorgt ervoor dat kinderen op avontuur mogen gaan en kunnen leren over de natuur op het landgoed. Deze dag komen er een aantal klassen van basisscholen uit de regio naar De Peerdegaerdt voor een beleving in het groen. Groep 4-5 van Het Anker is er bij.

Organisaties die deelnemen aan De Toffe Peren Club mogen zich officieel Toffe Peer noemen en dat is iets om trots op te zijn. De kinderen volgen die ochtend het arrangement 'de AvonturenPeer'. Dat duurt een dagdeel en hierbij gaan de kinderen fruit plukken en met de handpers tot een sapje maken, een insectenhotel bouwen en een belevingsspeurtocht over De Peerdegaerdt lopen. Ook is er een pauze met het Peerdegaerdts sapje. De kinderen mogen het geplukte fruit en het gemaakte insectenhotel mee naar huis nemen.
Een leuk en leerzaam bezoek!