De Hoeksche School

Een veilige haven!

Gebouw

Nieuws

Weldadigheid op het Anker

woensdag 7 oktober 2020De Dierenstee heeft afgelopen maandag een cheque gekregen met het mooie bedrag van € 715,43. De leerlingenraad overhandigde hen dit namens alle kinderen, ouders en medewerkers.

Het afgelopen schooljaar zijn op Het Anker, onderdeel van de Hoeksche school, diverse activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor dit goede doel. Zo werd er een heuse kerstmarkt gehouden waar de kinderen zelf allerlei eigen cadeau-creaties en producten verkochten, werd er een oliebollenactie georganiseerd en konden de kinderen het hele jaar door statiegeldflessen in de klas inleveren. De ouderraad ondersteunde hierbij en heeft onder meer veel energie gestoken in het steeds weer inleveren van de flessen bij de verschillende winkels. Er stonden nog veel meer acties op de planning, maar helaas zorgde Corona ervoor dat deze niet door konden gaan.

Op het Anker leven de waarden; Aardig, Netjes, Kalm, Eerlijk en Respectvol. Deze waarden zijn gebaseerd op de waarden van de Hoeksche School; rechtvaardigheid, weldadigheid, waardigheid en vrijheid. In het kader van “weldadigheid” en “aardig” zijn deze acties voor het goede doel opgezet. Ook voor dit schooljaar zal door de leerlingenraad weer een goed doel gekozen worden.

De Dierenstee wil het opgehaalde geld onder meer besteden aan een kattenloopwiel. Van deze mooie opbrengst kunnen ze zelfs meer kopen! Binnenkort zullen de kinderen een filmpje van de Dierenstee ontvangen waarin te zien is waar de dieren blij mee zijn gemaakt.« Terug naar de lijst