De Hoeksche School

Een veilige haven!

Gebouw

Nieuws

Gezonde School!

donderdag 6 september 2018

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Voeding. Het doel is zoveel mogelijk kinderen meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel/voeding met als uiteindelijk doel dat zij leren om gezonde en duurzame keuzes te maken. Zo doet de school mee aan o.a. het Europees Schoolfruitproject waarbij alle kinderen 20 weken lang, 3 keer per week op school groente of fruit krijgen, zijn er (binnen- en buiten)lessen over voedsel en worden kinderen en ouders geinformeerd over gezonde voeding en traktaties. Alle activiteiten zijn opgenomen in het voedingsbeleid van de school.

Zo bracht de bovenbouwgroep in september een bezoek aan een akkerbouwer in Strijen om daar een buitenles te krijgen. De kinderen gingen het land op, oogstten het eigen eten en konden ervaren waar het eten uit de supermarkt nu eigenlijk vandaan komt.
Een leerzaam uitje waarbij ieder ook nog eens een paar kilo aan oogst mee naar huis mocht nemen!

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.« Terug naar de lijst