De Hoeksche School

Een veilige haven!

anker-afspraken

Over de school

Team


In het schooljaar 2019-2020 zijn er weer vier groepen op Het Anker.
De verantwoordelijkheid voor begeleiding van de groepen ligt bij de onderstaande leerkrachten.

 • Groep 1-2: Anne Luijendijk
 • Groep 2-3: Abigail Houben en Corinne Koenderman
 • Groep 4-5: Karin Kooijman en Jacomien Groeneweg
 • Groep 6-7-8: Martin den Haan

  Met ingang van het schooljaar 2019-2020 vindt u de onderstaande leerkrachten voor de groepen.

  Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
  1-2 AnneAnneAnneAnneAnne
  2-3AbigailAbigailCorinneAbigail / CorinneCorinne
  4-5 KarinJacomienJacomienJacomienJacomien
  6-7-8MartinMartinMartinMartinMartin
  Hieronder stellen alle medewerkers zich aan u voor.  Marietta Vermaas - directeur en coordinator leerlingenzorg


  Marietta Vermaas werkt sinds april 2007 voor de stichting Acis. Aanvankelijk als directeur van OBS De Klinker in Oud-Beijerland. Daarnaast was Marietta enkele malen een periode interim-directeur van OBS Het Anker. Sinds augustus 2016 is Marietta directeur van Het Anker.

  Marietta woont met haar man in Vlaardingen. Zoon en dochter hebben al enkele jaren geleden het ouderlijk nest verlaten. Marietta heeft ervaring als leerkracht in het basis- en voortgezet onderwijs, als vakleerkracht handvaardigheid en muziek en als intern begeleider en directeur.

  Zij volgde diverse nascholingscursussen op het gebied van leerproblemen, gedrag en coaching en rondde de universitaire opleiding tot (ortho)pedagoog en onderwijskundige af. Marietta werkt vier dagen per week, op dinsdag t/m vrijdag.  Anne Luijendijk - leerkracht groep 1-2


  Mijn naam is Anne Luijendijk en ik woon samen met mijn vriend in Heerjansdam. Na mijn eindstage van de opleiding tot leerkracht basisonderwijs ben ik met veel plezier op Het Anker blijven werken.

  In mijn vrije tijd ga ik graag lekker uit eten, naar de bioscoop of kruip ik op de bank met een goed boek.

  Ik ben op fulltime in groep 1-2 aan het werk.  Abigail Houben - leerkracht groep 2-3


  Ik ben Abigail Houben, 36 jaar en ik woon in Maasdam met mijn man Jacco en zoontjes Tobias en Fabian.

  Mijn hobby's zijn tuinieren, vooral in mijn moestuin, en cakejes en koekjes bakken vind ik ook leuk.

  Ik werk met veel plezier op Het Anker. Op maandag, dinsdag en donderdag om de week, ben ik in groep 2-3 aan het werk.  Corinne Koenderman - leerkracht groep 2-3


  Beste kinderen en ouders, Graag wil ik mezelf voorstellen. Ik werk twee tot drie dagen per week.

  De afgelopen jaren heb ik op een aantal scholen ruime ervaring opgedaan in het werken met deze onderbouwgroepen. Mijn laatste baan was bijzonder omdat ik werkte met kinderen uit oorlogsgebieden; kinderen die veelal uit Syrië kwamen.

  Zelf woon ik al jaren met heel veel plezier in de Hoeksche Waard. De tijd vliegt want ik ben ook al vele jaren getrouwd met Wouter. We hebben twee kinderen. Onze zoon heet Bob, onze dochter Annabel. Ze zijn allebei het huis uit en combineren studie en werken.

  Ik hoop dat jullie mij leren kennen als een enthousiaste, vriendelijke en betrokken leerkracht.
  Jacomien Groeneweg - leerkracht groep 4-5


  Ik ben geboren in Heinenoord en heb daar tot mijn 22-ste jaar gewoond. Nu woon ik met heel veel plezier in s-Gravendeel. Ik geniet van de rust, ruimte en natuur die ik daar dagelijks ervaar. Na zo'n 35 jaar in alle groepen van het basisonderwijs in Rotterdam te hebben gewerkt, werk ik nu met veel plezier in de Hoeksche Waard.

  Reizen, lezen en musea bezoeken doe ik graag. Ik speel piano en krijg ook wekelijks les daarin. Daarnaast volg ik regelmatig diverse workshops en cursussen.

  Ik werk op dinsdag t/m vrijdag in groep 4-5. Op vrijdagmiddag werk ik met kinderen uit groep 5 t/m 8.
  Karin Kooijman - leerkracht groep 4-5 en ib-er


  Mijn naam is Karin en ik woon met mijn man en twee kinderen in Oud-Beijerland. In het schooljaar 2011-2012 ben ik gestart op Het Anker in de middenbouw en ik heb het daar erg naar mijn zin!

  In mijn vrije tijd ga ik graag naar de bioscoop, vind ik het leuk om te zwemmen en vind ik het heerlijk om met een goed boek op de bank te kruipen of lekker met dat boek in de tuin in de zon te zitten.

  Ik ben op maandag en dinsdag op school. Op maandag geef ik les aan groep 4-5. Op dinsdag werk ik als intern begeleider aan coordinerende zorgtaken binnen de school.
  Martin den Haan - leerkracht groep 6-7-8


  Ik kom uit Puttershoek, waar ik ook geboren ben en naar de lagere school ben gegaan. Na de RSG in Oud-Beijerland ben ik naar de Pabo in Dordrecht gegaan, waar ik in 1992 ben afgestudeerd.

  Nadat ik twee jaar heb ingevallen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs, heb ik twaalf jaar gewerkt in Rotterdam. Sinds 2006 werk ik voor Acis. Ik heb negen jaar gewerkt op obs 't Kraaienest in Piershil. Sinds augustus 2015 werk ik op Het Anker als leerkracht van de bovenbouw. Ik heb altijd gewerkt in de bovenbouw (groepen 5 t/m 8) en ook als ICT'er en intern begeleider. Ik ben fulltime in groep 6-7-8.  Noor Wortel - vakleerkracht creatieve vakken, RT en vervanging


  Noor Wortel is op woensdag en donderdag op Het Anker. Zij gaat aan de slag met diverse ondersteunende werkzaamheden zoals leesbegeleiding via het computerprogramma Bouw!, individuele afname van toetsen e.d. Ook is zij inzetbaar bij incidentele vervanging van de vaste leerkrachten op onze school en geeft zij handvaardigheid. Noor stelt zich hieronder aan u voor:

  Mijn naam is Noor Wortel, moeder van twee prachtige zonen, leerkracht in het basisonderwijs, 'ik leer leren' trainer en kinder-, opvoed- en jongerencoach.
  Ik woon in Puttershoek. Mijn passie is kamperen met Belle, mijn Volkswagen T3-bus, zeilen en ik handwerk graag.

  Ik heb jarenlange ervaring met het werken met kinderen; als gymjuf bij verschillende verenigingen, als leidster bij een scoutinggroep, pedagogisch medewerker op peuterspeelzaal en kinderdagverblijf en ruim 15 jaar in het onderwijs.
  Plonia Meijboom-Boender - concierge/schoolassistent


  Ik woon samen met mijn man en dochter in Strijen. Na op de middelbare school stage te hebben gelopen bij de Rabobank kreeg ik een baan aangeboden en ben daar in 16 jaar van assistent kas tot 1e medewerkster in het filiaal in Poortugaal gegroeid. Toen ik op mijn 35e toch nog moeder mocht worden ben ik gestopt met werken en ben 8 jaar fulltime moeder geweest. In deze jaren deed ik tussendoor veel vrijwilligerswerk.

  Mijn dochter werd groter en ik ben een baan gaan zoeken, ik heb zeven jaar bij Careyn gewerkt, eerst in de wijk en later op de administratie. Sinds januari 2009 werk ik als concierge/schoolassistent bij twee basisscholen t.w. Het Anker en De Regenboog en dat vind ik erg leuk. Ik ga iedere dag met plezier naar Heinenoord.

  Ik werk dagelijks van 08.00 uur tot 14.30 uur, en woensdag van 08.00 tot 12.00 uur. Mocht u iets willen vragen, kom dan gerust bij mij langs.  Corrie Hasselaar - GVO-docente


  Op vrijdagmiddag is er HVO en GVO voor de groepen 5 t/m 8. Voor de lessen GVO is de docente juf Corrie Hasselaar. Zij stelt zich hieronder aan u voor.

  Mijn naam is Corrie Hasselaar. Sinds september 2018 ben ik de nieuwe GVO-docent. Dit werk doe ik op verschillende scholen in de regio. Ik ben getrouwd en ik heb drie kinderen die allang uit huis zijn. We zijn inmiddels de blije opa en oma van vier kleinkinderen.
  Mijn hobby's zijn lezen, koken, tekenen, stijldansen, wandelen en tuinieren.

  Het leuke van mijn werk vind ik het verhalen vertellen en daar een creatieve toepassing op bedenken. Mijn doel is dat de kinderen aan de verhalen handen en voeten kunnen geven in hun eigen leven.