OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Team

In het schooljaar 2017-2018 zijn er vier groepen op Het Anker.
De verantwoordelijkheid voor begeleiding van de groepen ligt bij de onderstaande leerkrachten.

 • Groep 1/2: Margaret de Koning en Marietta Vermaas
 • Groep 3: Abigail Houben en Corinne Koenderman
 • Groep 4/5: Karin Kooijman en Jacomien Groeneweg
 • Groep 6/7/8: Martin den Haan


  Met ingang van het schooljaar 2017-2018 vindt u de onderstaande leerkrachten voor de groepen.

  Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
  1-2 MargaretMargaretMargaretMargaretMarietta
  3AbigailAbigailCorinne(Abigail) Corinne Corinne
  4-5 KarinKarinJacomienJacomienJacomien
  6-7-8MartinMartinMartinMartinMartin


  NB
  Abigail zet tot half november haar resterende verlof flexibel in. Zij wordt op haar verlofdag vervangen door Corinne.  Hieronder stellen alle medewerkers zich aan u voor.  Marietta Vermaas - directeur en coordinator leerlingenzorg


  Marietta Vermaas werkt sinds april 2007 voor de stichting Acis. Aanvankelijk als directeur van OBS De Klinker in Oud-Beijerland. Daarnaast was Marietta enkele malen een periode interim-directeur van OBS Het Anker. Met ingang van augustus 2016 is Marietta directeur van Het Anker.

  Marietta woont met haar man in Vlaardingen. Zoon en dochter hebben al enkele jaren geleden het ouderlijk nest verlaten. Marietta heeft ervaring als leerkracht in het basis- en voortgezet onderwijs, als vakleerkracht handvaardigheid en muziek en als intern begeleider en directeur.

  Zij volgde diverse nascholingscursussen op het gebied van leerproblemen, gedrag en coaching en rondde de universitaire opleiding tot (ortho)pedagoog en onderwijskundige af. Marietta werkt vier dagen per week.

  Margaret de Koning - leerkracht groep 1/2


  Ik heb al een ruim aantal jaren ervaring in bijna alle groepen van de basisschool. Dit is mijn vierde jaar op het Anker. Op dit moment heb ik groep 1/2. Ik werk op maandag t/m donderdag.

  Ik vind het fijn als er een prettige sfeer in mijn klas hangt, daarom besteed ik veel aandacht aan sociale vaardigheden en gedrag.

  Ik ben een sportieve juf, die regelmatig op de sportschool te vinden is.  Corinne Koenderman - leerkracht groep 3


  Beste kinderen en ouders, Graag wil ik mezelf voorstellen als nieuwe leerkracht voor volgend schooljaar. Vanaf augustus kom ik twee tot drie dagen per week werken, op een groot aantal woensdagen, op donderdag en op vrijdagmorgen in groep 3.

  De afgelopen jaren heb ik op een aantal scholen ruime ervaring opgedaan in het werken met deze onderbouwgroepen. Mijn laatste baan was bijzonder omdat ik werkte met kinderen uit oorlogsgebieden; kinderen die veelal uit Syrië kwamen.

  Zelf woon ik al 27 jaar met heel veel plezier in de Hoeksche Waard. De tijd vliegt want ik ben ook al 35 jaar getrouwd met Wouter. We hebben twee kinderen. Onze zoon heet Bob (24 jaar), onze dochter Annabel (22 jaar). Ze zijn allebei het huis uit en combineren studie en werken.

  Ik hoop dat jullie mij leren kennen als een enthousiaste, vriendelijke en betrokken leerkracht.  Abigail Houben - leerkracht groep 3


  Ik ben Abigail Houben, 34 jaar en ik woon in Maasdam met mijn man Jacco en zoontjes Tobias en Fabian. Niet alleen ik ben op Het Anker dit schooljaar, maar ook Tobias. Hij zit bij juffrouw Margaret in de groep.

  Mijn hobby's zijn tuinieren, vooral in mijn moestuin, en cakejes en koekjes bakken vind ik ook leuk.

  Ik ben heel blij dat ik op Het Anker mag zijn want ik heb het altijd goed naar mijn zin op deze school. Op maandag en dinsdag ga ik in groep 3 werken en later in het schooljaar ben ik er ook op donderdag.
  Jacomien Groeneweg - leerkracht groep 4/5


  Ik ben geboren in Heinenoord en heb daar tot mijn 22-ste jaar gewoond. Nu woon ik met heel veel plezier in s- Gravendeel. Ik geniet van de rust, ruimte en natuur die ik daar dagelijks ervaar. Na zo'n 35 jaar in alle groepen van het basisonderwijs in Rotterdam te hebben gewerkt, vind ik het een uitdaging om in de Hoeksche Waard les te gaan geven.

  Reizen, lezen en musea bezoeken doe ik graag. Ik speel piano en krijg ook wekelijks les daarin. Daarnaast volg ik regelmatig diverse workshops en cursussen.

  Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep 4/5.
  Karin Kooijman - leerkracht groep 4/5


  Mijn naam is Karin en ik woon in Oud-Beijerland. In het schooljaar 2011-2012 ben ik gestart op Het Anker in de middenbouw en ik heb het daar erg naar mijn zin!

  In mijn vrije tijd ga ik graag naar de bioscoop, vind ik het leuk om te zwemmen en vind ik het heerlijk om met een goed boek op de bank te kruipen of lekker met dat boek in de tuin in de zon te zitten.

  Ik ben op maandag en dinsdag in groep 4/5.
  Martin den Haan - leerkracht groep 6/7/8


  Ik kom uit Puttershoek, waar ik ook geboren ben en naar de lagere school ben gegaan. Na de RSG in Oud-Beijerland ben ik naar de Pabo in Dordrecht gegaan, waar ik in 1992 ben afgestudeerd.

  Nadat ik twee jaar heb ingevallen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs, heb ik twaalf jaar gewerkt in Rotterdam. Sinds 2006 werk ik voor Acis. Ik heb negen jaar gewerkt op obs 't Kraaienest in Piershil. Sinds augustus 2015 werk ik op Het Anker als leerkracht van de bovenbouw. Ik heb altijd gewerkt in de bovenbouw (groepen 5 t/m 8) en ook als ICT'er en intern begeleider. Ik ben fulltime in groep 6/7/8.

  Plonia Meijboom-Boender - concierge/schoolassistent


  Ik woon samen met mijn man en dochter in Strijen. Na op de middelbare school stage te hebben gelopen bij de Rabobank kreeg ik een baan aangeboden en ben daar in 16 jaar van assistent kas tot 1e medewerkster in het filiaal in Poortugaal gegroeid. Toen ik op mijn 35e toch nog moeder mocht worden ben ik gestopt met werken en ben 8 jaar fulltime moeder geweest. In deze jaren deed ik tussendoor veel vrijwilligerswerk.

  Mijn dochter werd groter en ik ben een baan gaan zoeken, ik heb zeven jaar bij Careyn gewerkt, eerst in de wijk en later op de administratie. Sinds januari 2009 werk ik als concierge/schoolassistent bij twee basisscholen t.w. Het Anker en De Regenboog en dat vind ik erg leuk. Ik ga iedere dag met plezier naar Heinenoord.

  Ik werk dagelijks van 08.00 uur tot 14.30 uur, en woensdag van 08.00 tot 12.00 uur. Mocht u iets willen vragen, kom dan gerust bij mij langs.