OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Team

In het schooljaar 2016-2017 zijn er drie groepen op Het Anker.
De verantwoordelijkheid voor begeleiding van de groepen ligt bij de onderstaande leerkrachten.

 • Groep 1/2: Margaret de Koning en Jacomien Groeneg (vervangt AbigaIl Houben)
 • Groep 3/4/5: Karin Kooijman en Annemarie Elsenaar
 • Groep 6/7/8: Martin den Haan  Met ingang van april 2017 treft u de leerkrachten volgens onderstaand schema voor de groep:

  Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
  1/2 Margaret Margaret Margaret Margaret Jacomien
  3/4/5 Karin Karin Annemarie Annemarie Annemarie
  6/7/8 Martin Martin Martin Martin Martin

  NB
  Abigail en Annemarie vervangen Karin Kooijman tijdens haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Wij verwachten Karin rond de jaarwisseling weer terug op school.

  Met ingang van het schooljaar 2017-2018 vindt u de onderstaande leerkrachten voor de groepen.

  Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
  1-2 MargaretMargaretMargaretMargaretCorinne
  3AbigailAbigailMarietta(Abigail) Corinne Marietta
  4-5 KarinKarinJacomienJacomienJacomien
  6-7-8MartinMartinMartinMartinMartin


  NB
  Abigail zet tot half november haar resterende verlof flexibel in. Zij wordt op haar verlofdag vervangen door Corinne.  Hieronder stellen alle medewerkers zich aan u voor.  Mariï¿œtta Vermaas - directeur en coï¿œrdinator leerlingenzorg


  Mariï¿œtta Vermaas werkt sinds april 2007 voor de stichting Acis. Aanvankelijk als directeur van OBS De Klinker in Oud-Beijerland. Daarnaast was Mariï¿œtta enkele malen een periode interim-directeur van OBS Het Anker. Met ingang van augustus 2016 is Mariï¿œtta directeur van Het Anker.

  Mariï¿œtta woont met haar man in Vlaardingen. Zoon en dochter hebben al enkele jaren geleden het ouderlijk nest verlaten. Mariï¿œtta heeft ervaring als leerkracht in het basis- en voortgezet onderwijs, als vakleerkracht handvaardigheid en muziek en als intern begeleider en directeur.

  Zij volgde diverse nascholingscursussen op het gebied van leerproblemen, gedrag en coaching en rondde de universitaire opleiding tot (ortho)pedagoog en onderwijskundige af. Mariï¿œtta werkt vier dagen per week.

  Margaret de Koning - leerkracht groep 1/2


  Ik heb al een ruim aantal jaren ervaring in bijna alle groepen van de basisschool. Dit is mijn derde jaar op het Anker. Op dit moment heb ik groep 1/2. Ik werk op maandag t/m donderdag.

  Ik vind het fijn als er een prettige sfeer in mijn klas hangt, daarom besteed ik veel aandacht aan sociale vaardigheden en gedrag.

  Ik ben een sportieve juf, die regelmatig op de sportschool te vinden is.

  Jacomien Groeneweg - leerkracht groep 1/2


  Ik ben geboren in Heinenoord en heb daar tot mijn 22-ste jaar gewoond. Nu woon ik met heel veel plezier in ï¿œs- Gravendeel. Ik geniet van de rust, ruimte en natuur die ik daar dagelijks ervaar. Na zo'n 35 jaar in alle groepen van het basisonderwijs in Rotterdam te hebben gewerkt, vind ik het een uitdaging om in de Hoeksche Waard les te gaan geven.

  Op de vrijdagen ga ik juf Abigail Houben vervangen in groep 1-2 tijdens haar zwangerschapsverlof.

  Reizen, lezen en musea bezoeken doe ik graag. Ik speel piano en krijg ook wekelijks les daarin. Daarnaast volg ik regelmatig diverse workshops en cursussen.

  Karin Kooijman - leerkracht groep 3/4/5


  Mijn naam is Karin en ik woon in Oud-Beijerland. In het schooljaar 2011-2012 ben ik gestart op Het Anker in de middenbouw en ik heb het daar erg naar mijn zin!

  In mijn vrije tijd ga ik graag naar de bioscoop, vind ik het leuk om te zwemmen en vind ik het heerlijk om met een goed boek op de bank te kruipen of lekker met dat boek in de tuin in de zon te zitten.

  Na mijn verlof verwacht ik rond de jaarwisseling weer (parttime) terug te zijn op school.

  Annemarie Elsenaar - leerkracht groep 3/4/5


  Mijn naam is Annemarie Elsenaar. Ik woon samen met mijn man en onze hond Sjaakie in Oud-Beijerland. Ik werk al 20 jaar in het onderwijs en heb ervaring in diverse groepen. Ik heb in Spijkenisse op basisschool de Toermalijn gewerkt en sinds 2015 werk ik voor Acis.

  Als juf houd ik rekening met de individuele mogelijkheden van de leerlingen en motiveer de kinderen om het beste uit zichzelf te willen halen. Met persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en plezier in school als doel. Ik vervang Karin Kooijman tijdens haar verlof op woensdag t/m vrijdag in groep 3/4/5.

  Naast mijn werk als juf heb ik een eigen bedrijf al vitaliteitscoach. Ik coach mensen naar een gezondere leefstijl. Ik heb zowel particulieren als bedrijven als klant.

  In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met de hond hardlopen, fietsen of vind je mij in de sportschool.
  Abigail Houben - leerkracht groep 1/2 en groep 3/4/5


  Ik ben Abigaï¿œl Houben, 33 jaar en ik woon in Maasdam met mijn man Jacco en zoontje Tobias. Niet alleen ik ben op Het Anker dit schooljaar, maar ook Tobias. Hij wordt namelijk in september 4 jaar en komt dan bij juffrouw Margaret in de groep.

  Mijn hobby's zijn tuinieren, vooral in mijn moestuin, en cakejes en koekjes bakken vind ik ook leuk.

  Ik ben heel blij dat ik weer terug mag zijn op Het Anker want tijdens eerdere invalperiodes heb ik het altijd goed naar mijn zin gehad op deze school. Op maandag en dinsdag ga ik in groep 3/4/5 werken voor het zwangerschapsverlof van juf Karin. Op vrijdagmorgen in groep 1/2.

  Martin den Haan - leerkracht groep 6/7/8


  Ik kom uit Puttershoek, waar ik ook geboren ben en naar de lagere school ben gegaan. Na de RSG in Oud-Beijerland ben ik naar de Pabo in Dordrecht gegaan, waar ik in 1992 ben afgestudeerd.

  Nadat ik twee jaar heb ingevallen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs, heb ik twaalf jaar gewerkt in Rotterdam. Sinds 2006 werk ik voor Acis. Ik heb negen jaar gewerkt op obs 't Kraaienest in Piershil. Sinds augustus 2015 werk ik op Het Anker als leerkracht van de bovenbouw. Ik heb altijd gewerkt in de bovenbouw (groepen 5 t/m 8) en ook als ICT'er en intern begeleider. Ik ben fulltime in groep 6/7/8.

  Plonia Meijboom-Boender - conciï¿œrge/schoolassistent


  Ik woon samen met mijn man en dochter in Strijen. Na op de middelbare school stage te hebben gelopen bij de Rabobank kreeg ik een baan aangeboden en ben daar in 16 jaar van assistent kas tot 1e medewerkster in het filiaal in Poortugaal gegroeid. Toen ik op mijn 35e toch nog moeder mocht worden ben ik gestopt met werken en ben 8 jaar fulltime moeder geweest. In deze jaren deed ik tussendoor veel vrijwilligerswerk.

  Mijn dochter werd groter en ik ben een baan gaan zoeken, ik heb zeven jaar bij Careyn gewerkt, eerst in de wijk en later op de administratie. Sinds januari 2009 werk ik als conciï¿œrge/schoolassistent bij twee basisscholen t.w. Het Anker en De Regenboog en dat vind ik erg leuk. Ik ga iedere dag met plezier naar Heinenoord.

  Ik werk dagelijks van 08.00 uur tot 14.30 uur, en woensdag van 08.00 tot 12.00 uur. Mocht u iets willen vragen, kom dan gerust bij mij langs.