Peuters bij Hompeltje en Pompeltje

Beste ouders/verzorgers, Wij zijn peuterspeelzaal Hompeltje en Pompeltje (onderdeel van Spelenderwijs, Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard). Op onze peuterspeelzaal gebeurt van alles. Op de eerste plaats is het een fijne ontmoetingsplek waar peuters in de gelegenheid gesteld worden om met andere leeftijdgenootjes tijd door te brengen en al spelende gestimuleerd worden op allerlei ontwikkelingsgebieden.

Het gaan naar de peuterspeelzaal betekent een eerste stap in de richting van onafhankelijkheid en het functioneren los van het vertrouwde gezin. Daarbij is natuurlijk het belangrijkste dat de kinderen plezier beleven op de peuterspeelzaal. Spelen staat voorop, we zijn immers een peuterspeelzaal, maar er gebeurt meer.

In een veilige omgeving, met duidelijke grenzen en een vaste dagindeling, biedt onze peuterspeelzaal de peuters de mogelijkheid om met diverse activiteiten en verschillende materialen kennis te maken. Er wordt geleerd om met elkaar en de leidsters om te gaan, hetgeen een belangrijk aspect is van de sociale ontwikkeling. Daarnaast werken wij met een totaalprogramma van UK en Puk waarbij, spelenderwijs, allerlei ontwikkelingsgebieden zoals spraak-taal-, sociaal-emotioneel, motorisch, zintuiglijk en rekenprikkels aan bod komen. Hierbij houden wij rekening met het gegeven dat ieder kind uniek is en zijn/haar eigen tempo en ontwikkelingsniveau heeft.

De peuterspeelzaal is naast een fijne speel-/ontmoetingsplek een goede voorbereiding voor de basisschool en zorgt voor een doorgaande lijn.

Op onze peuterspeelzaal is nog plaats voor enkele peuters en wij zouden het leuk vinden om uw kind bij ons te mogen verwelkomen. Heeft u een peuter in de leeftijd van twee tot vier jaar, kom dan gerust eens geheel vrijblijvend een kijkje nemen.

Onze peuterspeelzaal is gevestigd in het schoolgebouw van de Regenboog en Het Anker met een eigen ingang aan de Heyne van Althenastraat 6.
Wij zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 11.45 uur en zijn dan ook telefonisch bereikbaar op nummer 0186-602646.

U bent van harte welkom!

Vriendelijke groeten,

Leidsters Hompeltje en Pompeltje