Gym- en zwemrooster

Bewegingsonderwijs

Speellokaal
De leerlingen van de groepen 1 t/m 3 maken voor de lessen bewegingsonderwijs op woensdag- en vrijdagochtend gebruik van het speellokaal binnen het schoolgebouw.

Zwembad De Wellen, 's Gravendeel
Leerlingen van groep 4 en 5 maken gebruik van de door de gemeente gesubsidieerde zwemlessen. De zwemlessen voor schooljaar 2017-2018 staan gepland op woensdagochtend.

Sporthal De Tienvoet, Heinenoord
De leerlingen vanaf groep 3 maken in de loop van het schooljaar voor de lessen gymnastiek ook gebruik van de sporthal.

Dinsdagmiddag:
Groep 6-7-8

Vrijdagochtend:
Groep (3-)4-5
Groep 6-7-8

Schoolzwemmen
Schoolzwemmen in de middenbouwgroepen is een vorm van nat gymnastiekonderwijs. Het doel is dat kinderen lekker bewegen door het doen van allerlei oefeningen en je zo thuis voelen in het water. Kinderen die nog niet kunnen zwemmen wordt de zwemkunst aangeleerd; er wordt opgeleid voor het officiele diploma A en zo mogelijk voor B en C en het eigen brevet Cadet en Ranger.

Per week is aangegeven aan welk onderdeel er op dat moment aandacht wordt besteed. De lessen die op het rooster staan zijn voor alle niveaus: Rooster_zwemplan.pdf

Twee maal per jaar is er een mogelijkheid om deel te nemen aan het diplomazwemmen.

Survival zwemmen scholen

Kledingeisen:
A-Diploma: badkleding, korte broek met knoop en rits (broekje met pijpen; broekjes die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan, dus geen legging), blouse of t-shirt met korte mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan).

B-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging), blouse of t-shirt met lange mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan).

C-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan) en een wind/regenjack (nylon).

Cadet- Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen (niet te strak) en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan). Vuilniszak meenemen(om mee te drijven).

Ranger-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen (niet te strak) en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan). Vuilniszak meenemen(om mee te drijven).

Tip:
Graag uw kind een PLASTIC TAS meegeven voor de natte kleding.