OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #96 - dinsdag 15 november 2016

Sinterklaassfeer

De donkere dagen brengen weer veel gezelligheid in huis en in school en we kijken uit naar de feestelijkheden van de komende maand. Dat Sinterklaas en de Pieten weer in het land zijn, dat is in het schoolgebouw ook goed te merken. De ouders van beide ouderraden hebben de school prachtig versierd! Hartelijk dank hiervoor. Sint kan straks goed worden ontvangen op school.

Op Het Anker kijken de jonge kinderen naar (de herhaling van) het Sinterklaasjournaal. Op de website van de NTR zijn ook spelletjes, liedjes e.d. te vinden.

Uitzendingen
Het Sinterklaasjournaal is elke dag om 18.00 uur te zien bij Zapp op NPO 3.

Personeelsnieuws

In groep 3-4-5 mogen we juf Abigaïl feliciteren met de zwangerschap van haar tweede kindje. Als alles goed gaat zal Abigaïl in het voorjaar met zwangerschapsverlof gaan. Daarmee wisselen juf Karin en Abigaïl elkaar mooi af.

Na de kerstvakantie zien we juf Karin namelijk weer terug op school. Zij gaat aan de slag op maandag en dinsdag in groep 3-4-5, naast juf Annemarie die de overige dagen van de week de leiding heeft in de groep.

Juf Abigaïl is tot aan haar verlof nog op vrijdag in groep 1-2. Over de inzet van Abigaïls overige werkdagen wordt nog overleg gevoerd met de Stichting Acis.

Fruitproject

Tijdens de eerste week van het fruitproject maakten leerlingen en leerkrachten kennis met de pomelo, een soort grote grapefruit. In elke groep was er een schaal met kleine stukjes pomelo en een schaal met grotere stukken. Alle kinderen proefden eerst een klein stukje. Soms werd er eerst voorzichtig aan gelikt en dan werd er geproefd. Veel kinderen waagden zich daarna aan een groter stuk. Lekker! De appel en peer lieten de kinderen zich ook goed smaken.

Deze week - vanaf 16 november - staan er bekende fruitsoorten op het programma. De kinderen krijgen dan een banaan, een mandarijn en een appel.

Op www.euschoolfruit.nl staan o.a. traktatie-ideeën en tips voor thuis.


Voor alle leerlingen van groep 8 van basisscholen uit de Hoeksche Waard organiseert het Hoeksch Lyceum woensdag 16 november het zesde Hoeksch Lycée Dictee, een wedstrijd waarbij het meedoen alleen al heel leuk is. De winnaars krijgen een mooie trofee.

Die avond zullen twee leerlingen van groep 8 de eer van Het Anker verdedigen. Het zijn:

>> Fatimah voor het taaldictee
>> Geerten voor het rekendictee

Na hun individuele ronde, zullen beiden samenwerken tijdens de algemene kennisronde om de “schoolprijs” in de wacht te slepen: met de hele groep 8 taart en champagne tijdens het Open Huis op 5 februari 2017.

Wij wensen onze twee kandidaten veel succes!

'Kriebelcontrole'

In de midden- en bovenbouwgroep was hoofdluis gesignaleerd. Controleert u de haren van uw kind(eren) thuis alstublieft op deze kriebelbeestjes.

Poppenkast voor groep 1-2

Donderdagochtend 24 november is er op Het Anker voor de kinderen van groep 1-2 een poppenkastvoorstelling. Het boek van Guido van Genechten 'Rikki helpt Sinterklaas' wordt door poppenspeelster Marina gespeeld. De voorstelling begint om 10.00 uur.

Verhaallijn:
Binnenkort komt Sinterklaas! Maar voor het zover is, gaat Rikki met zijn mama naar hem toe in de speelgoedwinkel. Daar hoort Rikki dat de Sint een groot probleem heeft: zijn paard is opeens ziek geworden. Hoe moeten Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten nu alle pakjes op tijd bij de konijnenkinderen krijgen? Misschien heeft Rikki wel een ideetje …
In dit winterknusse verhaal is Rikki hulpvaardiger dan ooit. Maar zou hij Sinterklaas écht kunnen helpen?

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Op woensdagavond 30 november 2016 organiseren wij op Het Anker de voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs. Deze voorlichting zal worden gegeven in samenwerking met het Hoeksch Lyceum en het Actiefcollege.

De voorlichting is bedoeld voor de ouders en de kinderen van groep 8. Ook de ouders en de kinderen van groep 7 (en eventueel groep 6) zijn van harte welkom.

De inloop start om 19.15 uur. Om 19.30 uur begint de voorlichting.

De voorlichting zal bestaan uit een algemene inleiding over de gang naar het voortgezet onderwijs, dus over de het advies, het onderwijskundig rapport, de inschrijving en de verdere procedure.

Na de algemene inleiding zullen docenten van het Hoeksch Lyceum en het Actiefcollege het één en ander over deze scholen vertellen.

Ik hoop u allen op 30 november te mogen begroeten.

In het verleden organiseerde De Regenboog een voorlichtingsavond met de Willem van Oranje. De Willem van Oranje heeft dit schooljaar aangegeven geen aparte voorlichtingen op scholen meer te geven.

Met vriendelijke groet,
Martin den Haan

Peuters bij Hompeltje en Pompeltje

Beste ouders/verzorgers, Wij zijn peuterspeelzaal Hompeltje en Pompeltje (onderdeel van Spelenderwijs, Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard). Op onze peuterspeelzaal gebeurt van alles. Op de eerste plaats is het een fijne ontmoetingsplek waar peuters in de gelegenheid gesteld worden om met andere leeftijdgenootjes tijd door te brengen en al spelende gestimuleerd worden op allerlei ontwikkelingsgebieden.

Het gaan naar de peuterspeelzaal betekent een eerste stap in de richting van onafhankelijkheid en het functioneren los van het vertrouwde gezin. Daarbij is natuurlijk het belangrijkste dat de kinderen plezier beleven op de peuterspeelzaal. Spelen staat voorop, we zijn immers een peuterspeelzaal, maar er gebeurt meer.

In een veilige omgeving, met duidelijke grenzen en een vaste dagindeling, biedt onze peuterspeelzaal de peuters de mogelijkheid om met diverse activiteiten en verschillende materialen kennis te maken. Er wordt geleerd om met elkaar en de leidsters om te gaan, hetgeen een belangrijk aspect is van de sociale ontwikkeling. Daarnaast werken wij met een totaalprogramma van UK en Puk waarbij, spelenderwijs, allerlei ontwikkelingsgebieden zoals spraak-taal-, sociaal-emotioneel, motorisch, zintuiglijk en rekenprikkels aan bod komen. Hierbij houden wij rekening met het gegeven dat ieder kind uniek is en zijn/haar eigen tempo en ontwikkelingsniveau heeft.

De peuterspeelzaal is naast een fijne speel-/ontmoetingsplek een goede voorbereiding voor de basisschool en zorgt voor een doorgaande lijn.

Op onze peuterspeelzaal is nog plaats voor enkele peuters en wij zouden het leuk vinden om uw kind bij ons te mogen verwelkomen. Heeft u een peuter in de leeftijd van twee tot vier jaar, kom dan gerust eens geheel vrijblijvend een kijkje nemen.

Onze peuterspeelzaal is gevestigd in het schoolgebouw van de Regenboog en Het Anker met een eigen ingang aan de Heyne van Althenastraat 6.
Wij zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 11.45 uur en zijn dan ook telefonisch bereikbaar op nummer 0186-602646.

U bent van harte welkom!

Vriendelijke groeten,

Leidsters Hompeltje en Pompeltje

Tip: Sinterklaas in Heinenoord

Op zaterdag 26 november komt Sint met zijn Pieten in de haven van Heinenoord aan. Met muziek van de Oranje Garde en Da Capo maakt Sint een rondrit door het dorp met als eindbestemming de Tienvoet, voor een gezellig feest voor kinderen van 2 1/2 t/m 8 jaar.

Voor meer info: sinterklaasheinenoord.weebly.com of op facebook www.facebook.com/intochtheinenoord

Bij Supermarkt Attent zijn de kaartjes voor het feest in de Tienvoet in de voorverkoop 5,= euro per kind.

Agenda voor november

 • Dinsdag 15 november:
  Tweede training 'Rots en Water' voor groep 6/7/8

 • Woensdag 16 november:
  Hoeksch Lycée Dictee

 • Donderdag 17 en vrijdag 18 november:
  Studietweedaagse voor Acisdirecteuren

 • Dinsdag 22 november:
  Spreekavond groep 1 t/m 8

 • Donderdag 24 november:
  Om 10 uur: Sinterklaas poppenkastvoorstelling voor groep 1/2

  Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

 • Woensdagavond 30 november
  Voorlichtingsavond voor de ouders en kinderen van groep (7/)8 over het Voortgezet Onderwijs (VO)