OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #93 - dinsdag 11 oktober 2016

Herfstvakantie


In de gang bij de onderbouwgroepen is een herfsttafel ingericht. Daar komen steeds kastanjes, eikeltjes en mooie bladeren bij en ze verdwijnen hier en daar ook weer. In de groep zijn spinnen gemaakt en de kinderen hebben een lied over een spin geleerd. In het Engels nog wel!

Voor de week van 17 oktober staat de herfstvakantie op de planning. Geniet van de vakantie en graag tot ziens op maandag 24 oktober!

Lekker lezen

Woensdag 5 oktober ging de kinderboekenweek van start. Op Het Anker ging dat vergezeld van muziek en dans. Alle kinderen zongen mee met het lied 'Voor altijd jong'. Via deze link is het lied te beluisteren. Het thema van deze kinderboekenweek gaat over opa's en oma's. Juf Mariètta deelde aan elke groep een nieuw (voor)leesboek uit.

In beide gangen op Het Anker staat de zwerfboekentafel klaar. Daar kun je steeds een nieuw boek - voorzien van een zwerfboekensticker - lenen. Misschien wil je een boek meenemen om in de herfstvakantie te lezen? Dat mag hoor! Veel leesplezier gewenst!

Fotoboek: Leren buiten de klas

Vaak leren we van juf of meester in de klas maar soms gaan we op pad of komt er een gastdocent naar de school. In dit fotoboek krijgt u een indruk van de excursie van de middenbouwgroep die op pad ging naar Numansdorp om daar een les te krijgen over o.a. bodemdiertjes.

Ook zijn er beelden van de les met de gastdocent die in het kader van dierendag op school kwam om te vertellen over wat het betekent om een hond als huisdier te hebben. Deze lessen zijn leuk en leerzaam tegelijk! Neemt u een kijkje in het fotoboek?

Tip: Voetbalfeest

Jij en je vriendje komen toch ook? Vind jij voetbal leuk? Kom dan op woensdag 19 oktober naar de achtste editie van de jeugdvoetbaldag van SV Heinenoord. Meisjes, jongens, leden en niet-leden, 5- en 6-jarigen (mini-F-jes), F-pupillen, E-pupillen en D-pupillen, jullie zijn allemaal van harte welkom! De spelers en technische staf van ‘Het Eerste’ en jeugdleiders en –trainers gaan er met jullie een groot voetbalfeest van maken!

Het programma begint om 10.00 uur in de kantine. Voor eten en drinken wordt de hele dag gezorgd en om 14.00 uur is het afgelopen. Meedoen kost niets. Stuur wel even een mail met je naam en leeftijd naar redactie@svheinenoord.nl.

Voor vragen kun je bellen met Karsten Bulling, telefoonnummer 06-21268900. Oh ja, vergeet niet om je sportkleding en voetbal- of sportschoenen mee te nemen. Omkleden en douchen mag thuis, maar het kan ook in de kleedkamers van de voetbalclub. Dit wordt de leukste dag van de herfstvakantie!

Programma:
09.30 Inloop en ontvangst kinderen
10.00 Voetbalclinic
11.30 Lunch
12.30 Toernooi
13.30 Penaltybokaal
14.00 Afsluiting

Spelen op het plein

In het najaar is het niet alleen een stuk frisser, het is ook vochtig en soms heel nat buiten. Om het gras te sparen en de lokalen wat schoner te houden, geldt na de herfstvakantie de regel dat er niet op het gras gespeeld wordt door de kinderen. Gelukkig hebben we de luxe van een groot schoolplein en blijft er meer dan genoeg ruimte over om te lekker spelen.

Voorleeskampioen!

Groep 6/7/8 deed mee aan de nationale voorleeswedstrijd. In totaal acht kinderen streden mee om schoolkampioen van obs Het Anker te worden. Isabel is dit schooljaar de voorleeskampioen geworden uit groep 6-7-8. Gefeliciteerd!

Het werd een spannende strijd. Na het voorlezen, werd er gestemd. Na de eerste stemronde bleek dat Fatimah en Isabel beiden bovenaan stonden met evenveel stemmen. Een tweede stemronde bleek noodzakelijk en daar won Isabel met één stem verschil.

Isabel zal in begin 2017 onze school vertegenwoordigen tijdens de regionale voorleeskampioenschappen. Veel succes gewenst!

Meer informatie over de Nationale Voorleeskampioenschappen vindt u via deze link.

Groep 8 bezoekt het Hoeksch Lyceum

Donderdagmiddag 27 oktober brengen de leerlingen van groep 8 een bezoek aan het Hoeksch Lyceum voor een voorbeeldles 'Science' en mogen zij een poging wagen om de klimwand te bestijgen. Voor deze laatste les hebben de kinderen gymkleding en gymschoenen nodig.

De leerlingen fietsen onder leiding van meester Martin naar het Hoeksch Lyceum. Naar verwachting zullen zij rond 16.00 uur terug zijn in Heinenoord.

De leerlingen van groep 6 en 7 hebben deze middag les op school bij juf Mariètta.

Weerbaarheidstraining voor groep 6-7-8

De gemeente Binnenmaas heeft besloten om het weerbaarheidsprogramma "Kom op voor jezelf" (KOVJ) waar "Rots en Water" een onderdeel van is, voor onze groep 6-7-8, dit schooljaar, op onze school te laten plaatsvinden. Voor de organisatie is vorm gekozen van een verkorte Rots en Water training. Voor de invulling van deze training is contact gezocht met Budovereniging Yoshi Kai.

Het aanbod bestaat uit de volgende elementen:
2 keer 1 dagdeel (van 2 tot 3 uur) waarbij twee gecertificeerde Rots en Water trainers met de kinderen werken aan hun weerbaarheid. Tussen de twee bijeenkomsten zitten twee weken waarbij leerlingen een aantal opdrachten moeten maken.

Groep 6-7-8 krijgt de training op dinsdagochtend 1 en 15 november a.s.

Kleding

Kinderen in de onderbouw overkomt wel eens een ongelukje en dat is helemaal niet erg. Het is dan wel fijn als er op school een setje schone kleding beschikbaar is.

Heeft u thuis kinderkleding die uw kind niet meer past of die u niet meer nodig heeft? Op school kunnen we goed gebruiken! Heeft u voor ons ondergoed, bovenkleding, sokken enz. dan ontvangen wij dat graag. Alvast hartelijk dank!

Batterijen

Bij de hoofdingang van Het Anker en De Regenboog is de batterijbak verwijderd. U kunt uw lege batterijen inleveren bij Spar/Attent in de Emmastraat of bij een van de andere inzamelpunten.

Overal waar je batterijen koopt, kun je ze ook weer inleveren. Inmiddels heeft Stibat ruim 24.000 inleverpunten; in elke gemeente minimaal één per tweeduizend inwoners.

Bedankt!

Juf Karin laat iedereen hartelijk groeten! Met moeder, vader en zoon Sjoerd gaat het prima. In de huiskamer is van voor tot achter een lange lijn vol met kaarten voorzien van goede wensen. Hartelijk dank daarvoor!

Karin heeft het voornemen om woensdag 26 oktober naar school te komen zodat de kinderen kennis kunnen maken met baby Sjoerd. Wilt u ook een blik op de nieuwe wereldburger werpen dan kan dat. Karin en Sjoerd zijn er rond 12.30 uur.

Agenda voor oktober en november

 • Woensdag 12 oktober:
  Groep 6/7/8 gaat 'de boer op'
  Zij fietsen naar boerderij Van der Wekken, Zuiddijk 14b, MAASDAM

 • Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober:
  Herfstvakantie

 • Dinsdag 25 oktober:
  Start van de lessen Pre-VWO op het Hoeksch Lyceum

 • Donderdag 27 oktober:
  Lessen Science en klimwand voor groep 8 op het Hoeksch Lyceum

 • Donderdag 27 oktober:
  Groep 6/7/(8) en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

 • Maandag 31 oktober:
  Les 'De bibliotheek online' voor groep 6-7-8

 • Dinsdag 1 november:
  Training 'Rots en Water' voor groep 6/7/8

  19.00-21.00 uur Onderwijsmarkt op OBS De Schelf

 • Donderdag 3 november:
  19.00-21.00 uur Onderwijsmarkt op OBS De Dubbeldekker

 • Maandag 7 november:
  Start 20 weken Schoolfruit

 • Woensdag 9 november:
  Afleveren bestelde kinderpostzegels

  19.00-21.00 uur Onderwijsmarkt op OBS De Klinker

 • Donderdag 10 november:
  Eerste rapport groep 3 t/m 8

  Groep 3-4-5 krijgt van 8.45 tot 9.30 uur, in het speellokaal, een muzikale les van de 'Muziek Mees'

 • Vrijdag 11 november:
  Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

 • Zaterdag 12 november:
  Aankomst Sinterklaas in Nederland

 • Dinsdag 15 november:
  Training 'Rots en Water' voor groep 6/7/8

 • Donderdag 17 en vrijdag 18 november:
  Studietweedaagse voor Acisdirecteuren

 • Dinsdag 22 november:
  Spreekavond groep 1 t/m 8

 • Donderdag 24 november:
  Om 10 uur: Sinterklaas poppenkastvoorstelling voor groep 1/2

  Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

 • Woensdagavond 30 november
  Voorlichtingsavond voor de ouders en kinderen van groep (7/)8 over het Voortgezet Onderwijs (VO)