Archief » Nieuwsbrief #84 - vrijdag 08 juli 2016

Vakantie!

Veertig schoolweken van het jaar 2015-2016 zijn voorbij. Vrijdagmiddag 8 juli begint de zomervakantie. Rust allemaal goed uit en geniet van de vrije tijd.

Op maandag 22 augustus gaan de deuren van Het Anker weer open en hopen wij iedereen weer gezond en wel terug te zien.

Een fijne vakantie gewenst!

Foto's barbecue groep 8

Dinsdag 5 juli was er voor de kinderen van groep 8 nog een gezellige (en lekkere!) barbecue. Samen met de leerkrachten werd er gesmuld van o.a. broodjes hamburger, worstjes, kipkluifjes en de nodige stokbroodjes met kruidenboter.

Moeders van de OR toonden zich ware 'grill masters'. Een indruk van deze avond krijgt u door de foto via de volgende link te bekijken: myalbum.com/album/YwCng4DkYbit.

Dag groep 8!

Woensdag 6 juli was het om 12.00 uur voor onze leerlingen uit groep 8 dan toch echt afgelopen en werden zij door alle kinderen en leerkrachten van Het Anker uitgezwaaid.

Dag groep 8, fijn dat jullie er waren en nu ... tot ziens!

Kleuterkleding

Onze voorraad met kleding om kinderen te kunnen verschonen kan aanvulling gebruiken. Heeft u nog wat onder- en bovenkleding over die te klein is geworden voor uw zoon of dochter? Juf Margaret is er blij mee!

Spaart u mee?

Heeft u tijdschriften (Libelle's, Margrieten e.d.) die u in de papierbak wilt doen? Die bladen ontvangen wij graag op school! Juf Margaret kan die tijdschriften goed gebruiken voor activiteiten bij de kleuters.

Lekker lezen in de vakantie

Lekker voorgelezen worden voor het slapen gaan is voor kinderen heerlijk! Ook zelf lezen is genieten. Op de website van Veilig Leren Lezen vindt u onder de rubriek 'Voor ouders' ook verschillende gratis online leesspelletjes die uw kind, samen met u, op de computer kan spelen.

Voor de jonge lezertjes is het van belang dat het leesproces ook in de (lange) vakanties ondersteund wordt. Wanneer zij de routine van het dagelijks lezen vasthouden profiteren de kinderen daar van.

Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan o.a. heel goed met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek. In de app staat een ruime selectie van digitale kinderboeken (ebooks). Voor ieder kind vanaf zes jaar is wel iets leuks te vinden. Ook voor volwassenen is er genoeg te vinden. Het enige dat u hoeft te doen, is de app op uw tablet of smartphone te zetten en de e]books te downloaden. Eenmaal gedownload kunt u de boeken offline lezen.

Laat de zomer maar komen! De nieuwste versie van de VakantieBieb is van 1 juni t/m 31 augustus beschikbaar in de App Store of Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl.

Agenda voor juli en augustus

• Zaterdag 8 juli:
    Zomervakantie (t/m zondag 20 augustus)

• Maandag 22 augustus:
    Eerste schooldag