Archief » Nieuwsbrief #81 - vrijdag 17 juni 2016

Eind in zicht

Terwijl de bestellingen voor het nieuwe schooljaar al binnenkomen, wordt er nog hard gewerkt aan alle onderdelen die in het huidige schooljaar op het programma staan.

De kinderen maken de halfjaarlijkse Citotoetsen en laten daarbij zien wat zij in deze periode geleerd hebben. De leerkrachten werken aan de rapporten en de schoolleiding werkt aan de planning van de activiteiten voor volgend jaar.

Er staan nog excursies op de planning en verschillende (vaak feestelijke) activiteiten. U vindt de informatie hierover weer in de nieuwsbrief.

Foto's poldersportdag

Op donderdag 16 juni deed groep 7 mee met de poldersportdag in Strijen. De kinderen leerden er over de landbouw, veeteelt en wildbeheer. Bij elke boerderij waren diverse spelletjes uit te voeren, zoals brancard dragen, strobalen labyrint, boter schudden, koe melken enz.

De foto's vindt u op link Poldersportdag.

Rapporten

Donderdag 23 juni krijgen de leerlingen hun zomerrapport mee naar huis. Om de rapportmap te beschermen verzoeken wij u om uw kind een plastic tas mee te geven waarin het rapport mee naar huis kan worden gegeven.

Excursie groep 7/8

Maandag 27 juni maken de leerlingen van groep 7/8 een excursie naar het bedrijf Van Rennes in Klaaswaal. Zij gaan daar kennismaken met diverse vormen van techniek. Van Rennes heeft diverse vormen van techniek binnen het bedrijf zoals elektrotechniek, installatietechniek en automatisering.

Voor de begeleiding, op de fiets, zou de hulp van een extra ouder nog zeer welkom zijn. Mocht u mee willen helpen, geeft u dit dan door aan meester Martin.

Patatjesdag!

Donderdag 30 juni is de jaarlijkse patatjesdag. De ouders van de TSO trakteren alle leerlingen van Het Anker op patat tijdens de lunch. Hoera!

Alle kinderen blijven daarom deze dag over op school. Eet smakelijk!

Terugkomdag schoolfotograaf

Beste ouders en/of verzorgers,

Wij vonden het erg leuk om de kinderen op de school van uw kind te mogen fotograferen.
Voor het geval dat uw kind niet aanwezig kon zijn die dag, hebben wij een terugkomdag in onze professionele fotostudio in Dordrecht op woensdag, 29 juni 2016 georganiseerd.

Is uw kind wel op de foto gegaan, maar vindt u dat uw kind misschien nog mooier lacht op de foto als u er zelf bij bent, dan zijn jullie ook van harte welkom op deze terugkomdag.
Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, dan kunt u zich via de mail hiervoor aanmelden. Ons email-adres is: info@holland-fotostudio.nl.

Vergeet niet als onderwerp in de mail deze zin te zetten: „naam van school – terugkomdag – 29 juni 2016“.
U ontvangt van ons dan een vaste tijd, wanneer u aanwezig kunt zijn in onze fotostudio. Wij plannen de afspraken in vanaf 13 uur.

Met vriendelijke groet,
Het team van Holland Fotostudio
Holland Fotostudio
Galvanistraat 9
3316 GH Dordrecht
Mail: info@holland-fotostudio.nl
Website: www.holland-fotostudio.nl

Op kabouterpad

Op donderdag 30 juni gaan de kinderen van groep 1/2/3 op Kabouterpad. Gelukkig zijn er voldoende (groot)ouders die willen helpen bij het vervoer en de begeleiding. Dank daarvoor!

Wilt u voor uw kind(eren) een autostoelverhoger meebrengen naar school; dan kunnen de kinderen veilig vervoerd worden.

Musical

Voor onze aanstaande schoolverlaters staan de laatste schoolweken steeds meer in het teken van het naderend afscheid. Een belangrijk onderdeel daarvan bestaat uit een musical. Op maandag 4 juli zal groep 7/8 hun eindmusical '“Nisno'” opvoeren.

's Middags wordt vanaf 13.45 uur de generale repetitie gespeeld. Er is dan al publiek in de zaal want de andere Ankergroepen zullen deze voorstelling bijwonen.

's Avonds is opvoering voor de genodigden. De inloop start om 19.00 uur. De musical start om 19.15 uur.

Na de musical - rond 20.15 uur/20.30 uur - is er een korte pauze. De kinderen van groep 7 mogen dan al naar huis. Na deze pauze zullen we officieel afscheid nemen van de kinderen van groep 8. De avond zal rond 21.45 uur afgelopen zijn.

Dag groep 8!

Op dinsdag 5 juli is het dan voor groep 8 de allerlaatste schooldag op Het Anker. Zij maken daar een lange dag van want wij zien hen 's avonds terug voor een barbecue met de groep en met de leerkrachten. Dan is het echt afgelopen en zwaaien we onze oudste leerlingen uit.

Dag groep 8 ... tot ziens!

Even voorstellen ... juf Annemarie

Juf Annemarie Elsenaar zien we volgend schooljaar in groep 3/4/5 als duo-collega van juf Abigail. Annemarie heeft al meerdere jaren onderwijservaring in verschillende groepen en zij is bekend met combinatiegroepen. Annemarie is een sportieve juf die - naast haar onderwijscarriere - ook parttime werkzaam is als trainer en coach.

Groepsindeling

U treft de leerkrachten volgens onderstaand schema volgend jaar voor de groep:

Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
1/2 MargaretMargaretMargaretMargaretAbigail
3/4/5AbigailAbigailAnnemarieAnnemarieAnnemarie
6/7/8MartinMartinMartinMartinMartin

NB
Abigail en Annemarie vervangen Karin Kooijman tijdens haar zwangerschapsverlof. Wij verwachten Karin rond de jaarwisseling weer terug op school.

Agenda voor juni en juli

• Zondag 19 juni:
    Vaderdag

• Woensdag 22 juni:
    Praktisch verkeersexamen (op de fiets) voor groep 7

• Donderdag 23 juni:
    Rondleiding kerk voor leerlingen van gr. 7/8
    Uitreiking zomerrapporten
    BBQ voor al het Acispersoneel

• Maandag 27 juni:
    Groep 7/8 bezoekt het bedrijf Rennes in het kader van techniek
    Spreekavond voor de groepen 1 t/m 7

• Donderdag 30 juni:
    Groep 1/2/3 gaat op Kabouterpad bij Klein Profijt
    Patatjesdag voor alle kinderen van Het Anker. Er wordt op school gegeten en de TSO trakteert iedereen op patat!

• Maandag 4 juli:
    Musical groep 7/8

• Dinsdag 5 juli:
    's Avonds is er een barbecue voor groep 8
    We zwaaien groep 8 uit

• Vrijdagmiddag 8 juli:
    Alle leerlingen zijn vrij. Fijne vakantie!

• Zaterdag 9 juli:
    Zomervakantie (t/m zondag 21 augustus)