OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #77 - vrijdag 13 mei 2016

Pinksterweekend

Het laatste kwartaal van het schooljaar is ingegaan en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn al gestart. Wij verwachten u binnenkort te kunnen informeren over de groepsindeling en de personele bezetting in schooljaar 2016-2017.

In de deze nieuwsbrief ontvangt u een overzicht van de activiteiten die voor mei en juni op de planning staan.

Fijn Pinksterweekend gewenst en graag tot ziens op dinsdag 17 mei!

Sponsorloop

Woensdag 11 mei was het meester- en juffenfeest. Het was met recht een FEEST te noemen! Het werd een heerlijke ochtend voor iedereen. In een gezellige sfeer bezochten de leerlingen - met hun strippenkaart op zak - de verschillende lokalen. Overal waren spelletjes te doen. Van een snoepmemory en knutselen tot sjoelen en het raden van de babyfoto's van de meester en juffen. In groepjes trokken de kinderen door de school waarbij de oudere leerlingen zich heel zorgzaam toonden naar de jongere kinderen.

Tegen het eind van de ochtend werd de sponsorloop voor de stichting Hartsdromen gehouden. Wat een inzet werd daar geleverd! Er was een ronde voor de kinderen uit groep 1/2/3 en een ronde voor de kinderen van groep 4 t/m 8. De kleintjes stonden hun mannetje en lieten zien dat er zelfs met een stoer brandweerpak of een deftige prinsessenjurk prima gerend kan worden! Enkele foto's vindt u op myalbum.com/album/aIZ97ZafNILT
Wij hopen u volgende week bekend te kunnen maken wat de loop heeft opgebracht. Graag ontvangen wij daartoe de bijdragen voor woensdag 18 mei.

Hartelijk dank voor alle hulp, aanmoedigingen en bijdragen aan deze dag!

Allemaal geslaagd!

Op donderdag 7 april heeft groep 7 het schriftelijk verkeersexamen gemaakt. Alle examens werden opgestuurd ter correctie. Nu de uitslagen binnen zijn kunnen we melden dat alle kinderen geslaagd zijn! Hoera!

Het praktisch examen (op de fiets) zal op woensdag 22 juni a.s. plaatsvinden.

Internetquiz voor groep 8

Op woensdag 18 mei vindt de Rabobank Bankbattle weer plaats. Verschillende groepen 8 uit de Hoeksche Waard gaan in een twee uur durende race de strijd met elkaar aan. Door het beantwoorden van vragen kunnen zij een kluiscode kraken.

Hoe werkt de Rabobank BankBattle?
BankBattle is dé internetquiz van de Rabobank. Vanuit hun eigen vertrouwde klaslokaal of hun eigen computerlokaal lossen leerlingen vraagstukken op met behulp van internet. Hiermee testen zij hun parate kennis en computervaardigheden. Het succesvol afronden van Rabo BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel.

Alle deelnemende groepen starten exact op hetzelfde tijdstip met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. De vragen hebben betrekking op schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteert dit na ongeveer twee uur hard werken in een geheime BankBattleCode die de leerlingen moeten opslaan in de digitale BankBattleKluis. De twee groepen die de geheime code als eerste kraken, winnen.

Veel succes allemaal!

Fotograaf

Maandag 23 mei brengt de schoolfotograaf een bezoek aan de school. Er worden die dag groepsfoto's gemaakt en individuele portretten. Schoolgaande broers en zussen gaan onder schooltijd met elkaar op de foto.

Voor kinderen die (nog) niet op school zitten is er tussen 8.15 en 8.45 uur gelegenheid om op de foto te gaan. U kunt hiervoor intekenen op de lijst die in de gang bij onderbouwgroepen hangt.

Op schoolreis naar ...Donderdag 26 mei verwachten wij de kinderen op de gebruikelijke tijd op school. Rond 9.00 uur hebben de kinderen van groep 1 t/m 6 een plekje in de bus gevonden en zullen we naar Drievliet vertrekken. Komt u ons uitzwaaien?

Via de website houden wij u op de hoogte van de tijd van terugkomst. Het streven is dat de bus tegen 17.00 uur terug is in Heinenoord.

Om ervoor te zorgen dat het een gezellige en geslaagde dag wordt, vindt u hier alle informatie bij elkaar:

Tijden van Vertrek en Aankomst
Donderdag 26 mei verwachten we de kinderen op de reguliere tijd op school, om 8:45 uur.

Vertrek van school: 9.00 uur
Verwachte aankomsttijd in Drievliet: 10.00 uur

Vertrek uit Drievliet: 16:00 uur
Verwachte terugkomst op school: 16:45 / 17:00 uur

Lunch
De kinderen hoeven geen lunch mee te nemen want dit jaar zit de lunch bij het schoolreisarrangement inbegrepen.

In ieder geval zelf meenemen
 Een veiligheidsspeld (voor het bevestigen van het kaartje met naam en contactgegevens)
 Drinken voor tussendoor
 Tussendoortjes / snoepjes (niet te veel)
 Zakgeld: vrijwillig, in ieder geval niet meer dan 5.-
 Indien nodig reispilletjes
 Indien nodig: verschoning in een plastic tasje


Overige informatie
We vinden het leuk als u de kinderen komt uitzwaaien.

De kinderen van de groepen 1 t/m 5 lopen in groepjes door het park onder begeleiding van de leerkracht of onder begeleiding van een hulpouder.
De leerlingen van groep 6 mogen in vooraf gemaakte groepjes, zonder begeleiding door het park lopen. De leerkracht heeft met hen afspraken gemaakt over momenten van verzamelen gedurende de dag.

De kinderen krijgen hun eigen naam en het adres van de school opgespeld.

Wanneer kinderen een fototoestel of mobiele telefoon meenemen dan zijn zij daar zelf verantwoordelijk voor.
De school is niet aansprakelijk voor verlies, schade en/of diefstal.

Leerkrachten/hulpouders zullen op de dag foto's maken die later op de website komen te staan.

Gedurende de dag van de schoolreis zal er telefonisch contact zijn tussen de leerkrachten en de school. Wanneer er bijzonderheden zijn dan wordt u daarvan direct op de hoogte gesteld.

We hebben veel zin in de schoolreis en hopen op een fijne dag met elkaar! Heeft u nog vragen, dan kunt u deze altijd stellen!

Avondvierdaagse

In de week van 23 mei organiseert 'De Oranje Garde' uit Heinenoord de jaarlijkse avondvierdaagse. Leerlingen en hun begeleiders die mee willen wandelen kunnen zich op woensdag 18 mei op school tussen 12.00 en 13.00 uur komen inschrijven.

Data: 23, 24, 25 en 26 mei
Starttijd: Tussen 18.30 en 19.00 uur
Startplaats: Jeugdhuis 'De Erve', Oranjestraat 3 te Heinenoord
Afstanden: 3 km, speciaal voor kinderen t/m 6 jaar (onder begeleiding) / 5 km / 10 km

Inschrijfkosten:
Junioren t/m 14 jaar 3,50 euro
Senioren 4 euro per persoon

Op kamp

Maandag 30 mei stappen de leerlingen van groep 7/8 op de fiets. Zij vertrekken dan voor een schoolkamp van een midweek. De kinderen gaan kamperen op het terrein van Bosbad Hoeven.

Ter voorbereiding van het kamperen zullen de leerlingen binnenkort op het schoolterrein oefenen met het opzetten van de tenten.

De camping ligt in de bosrijke landelijke omgeving van Bourgondisch West-Brabant. Een fantastische familiecamping met het spectaculaire waterspeelpark Splesj en grote binnenspeeltuin. Voor meer info over het terrein en de faciliteiten, bekijkt u de website van Bosbad Hoeven.

Naar verwachting zullen de kampgangers vrijdag 3 juni rond half vier terug zijn op school.

Een fijn kamp gewenst!

Op kabouterpad

Op donderdagochtend 30 juni gaat groep 1/2/3 gaat op Kabouterpad bij Klein Profijt. Daarbij gaan de kinderen een dagdeel actief buiten bezig zijn met natuur, milieu en landschap aan de hand van opdrachten.

Bij het kabouterpad bestaan de opdrachten vooral uit spelletjes, zoals ringgooien, liedjes zingen en bladeren zoeken. Alle materialen zitten in een kabouterkist op een bolderkar. Hiermee kunnen de kinderen en hun begeleiders zó de natuur in.

Voor deze leuke en leerzame excursie zoeken wij ouders die een groepje kinderen met de auto willen vervoeren en willen begeleiden bij de opdrachten. Bent u in de gelegenheid om te helpen? Juf Margaret en juf Suze zijn er blij mee!

NB
Donderdag 30 juni. Vertrek: 9.00 uur. Terug op school: 11.00 uur.

Rapporten

Herinnering: Mocht u het rapport van uw kind nog thuis bewaard hebben, dan ontvangen wij dat graag binnenkort op school.

Agenda voor mei en juni

 • Maandag 16 mei:
  Vrij (Tweede Pinksterdag)

 • Dinsdag 17 mei:
  MR vergadert

 • Woensdag 18 mei:
  Gekleed zwemmen
  Rabobank Bankbattle voor groep 8

 • Maandag 23 mei:
  Schoolfotograaf

 • Maandag 23 t/m donderdag 26 mei:
  Avondvierdaagse

 • Donderdag 26 mei:
  Schoolreis groep 1 t/m 6

 • Maandag 30 mei t/m vrijdag 3 juni:
  Kampweek groep 7/8

 • Donderdagavond 16 juni:
  Poldersportdag voor groep 7
  MR vergadert

 • Donderdag 23 juni:
  Uitreiking zomerrapporten

 • Maandag 27 juni:
  Spreekavond voor de groepen 1 t/m 7

 • Donderdag 30 juni:
  Groep 1/2/3 gaat op Kabouterpad bij Klein Profijt