OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #71 - vrijdag 18 maart 2016

Paasactiviteiten

Donderdag 24 maart staat in het teken van paasfestiviteiten. Geheel in de traditie gaan we buiten op zoek naar eieren. Wilt u uw kind voor deze 'boswandeling' laarzen of schoenen mee geven?

Terug op school wachten er diverse spel- en knutselactiviteiten. De ouderraad verzorgt een gezellige paaslunch voor de kinderen. Al met al genoeg voor een Vrolijk Pasen!

Er wordt die dag een continurooster gevolgd en daarom zijn de leerlingen op 24 maart om 14.00 uur uit.

Dan begint het lange paasweekend waarin de school vrijdag en maandag gesloten is.

Alvast fijne paasdagen gewenst!

Vrolijk nieuws!

Juf Karin had deze week een leuk bericht voor de kinderen van groep 4/5/6. De juf en haar man verwachten hun eerste kindje. Dat is een felicitatie waard!

Voorlopig is het nog niet zo ver. De planning is dat juf Karin tot aan de zomervakantie aan het werk is en dat haar zwangerschapsverlof daarna - aansluitend aan de zomervakantie - in zal gaan. Zo in de loop van september kunnen we de nieuwe wereldburger verwachten. Spannend!

Veldvoetbaltoernooi

Op woensdagmiddag 16 maart deed Het Anker mee aan het veldvoetbaltoernooi op het terrein van FC Binnenmaas. Het Anker nam deel met 1 jongensteam en 1 meisjesteam. Er werd sportief gespeeld en zowel de jongens als de meiden wisten enkele partijen te winnen.
De spelers en supporters trotseerden dapper de ijzige wind. Ieder hartelijk dank voor de inzet!

Groene vingers voor beginners

Als vervolg op het project 'Ik eet het beter' - de lessenserie over gezonde voeding - gaan alle kinderen nu aan de slag met het moestuinpakket. Met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl kun je niet vroeg genoeg beginnen. En wat is er leuker voor kinderen dan om je eigen kruiden en groenten te zien groeien?

Kinderen leren met het moestuintje en de bijbehorende lessen over de herkomst van kruiden, groenten en fruit en worden zich meer bewust van wat ze eten.

In de klassen ziet u dus binnenkort een bonte verzameling van maar liefst 20 verschillende plantjes!

Schoolkorfbaltoernooi

De voorbereidingen voor het jaarlijks door Korbatjo georganiseerde schoolkorfbaltoernooi zijn alweer begonnen. Evenals voorgaande jaren wil Korbatjo van het evenement graag een groot succes maken.
Natuurlijk willen wij ook weer meedoen !

Voor wie is het toernooi?
Het toernooi is opgedeeld in drie categorieën: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8.

Bij groep 3-4 en groep 5-6 wordt monokorfbal gespeeld. D.w.z. in één vak, dus zonder middellijn. Het spel gaat daardoor vlotter en de kinderen komen vaker tot scoren, waardoor zij meer spelplezier hebben. In groep 7-8 wordt het gebruikelijke korfbal in twee vakken gespeeld.

Hoeveel kinderen per team?
Een korfbalteam bij groepen 3-4 en 5-6 bestaat uit 4 spelers, bij voorkeur jongens en meisjes gemixt. Bij het spelen van de wedstrijden is het echter praktisch om twee reserves te hebben, dus 6 kinderen per team.

Een korfbalteam bij de groep 7-8 bestaat uit 8 spelers: 4 jongens en 4 meisjes. Bij het spelen van de wedstrijden is het echter praktisch om zowel een jongen als meisje als reserve te hebben. Dus in principe 10 kinderen per team.

Waar en wanneer?
Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 25 juni 2016 op het sportveld van A.K.V. Korbatjo aan de Helen Parkhurstweg 29 te Oud Beijerland. Het veld ligt tussen de scholengemeenschappen Hoeksche Lyceum en C.S.G. Willem van Oranje.

Om alvast te kunnen wennen aan het spelletje korfbal en om de spelregels duidelijk te maken, organiseert Korbatjo voor elk team trainingen. De trainingen zullen gehouden worden bij Korbatjo op doordeweekse avonden in de periode van 13 juni 2016 tot en met 23 juni 2016.
In week 21 of 22 horen we wanneer de trainingen plaatsvinden.

De kinderen krijgen een kopie mee naar huis om zich te kunnen aanmelden.
Kopie kwijt? Geen probleem, gewoon een nieuwe vragen!

Coaches
Wilt U een team coachen? Graag!

Verteltheater voor groep 4/5/6

Voor maandag 11 april zijn de kinderen van groep 4/5/6 uitgenodigd om op basisschool De Schelf te komen kijken naar de voorstelling 'Brief voor de koning'. De voorstelling wordt verzorgd door het verteltheater.

In de klas is juf Karin het gelijknamige boek van Tonke Dragt aan het voorlezen. Nu gaan ze het spannende verhaal ook beleven via de verhalenverteller Eric Borrias.

Het verhaal gaat over schildknaap Tiuri die een uiterst geheime brief heeft gekregen om aan de koning te bezorgen. Deze brief mag absoluut niet in verkeerde handen vallen! Er volgt een gevaarlijke reis dwars door het land. Achternagezeten door rode ruiters, grauwe ridders en rovers blijft hij moedig en bewaart hij het geheim van de brief.

Veel plezier bij deze innemende voorstelling!

Tip: kinderdisco

Op vrijdagavond 1 april organiseert de jeugdsoos een leuke kinderdisco voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. De disco wordt gehouden in het gebouw van jeugdsoos The Point in Puttershoek.
U kunt uw kind om 18:30 brengen en om 21:00 uur weer ophalen.

De entree bedraagt 7,50. Dit is inclusief 2x drinken en een zakje snoep.
De gehele opbrengst van deze avond gaat naar een goed doel: www.dreamordonate.nl/3612-boek-uitgeven

De dames van thee-atelier 't elfje komen de kinderen entertainen
en ook is er iemand aanwezig die de kinderen komt schminken.

Kom jij ook?

Let op
Er is een beperkt aantal entreekaarten. Deze zijn vooraf te koop. U kunt op de avond zelf ook een kaartje aan de deur kopen maar de kans bestaat dat er dus geen plek meer is.
Vol = Vol.
Voor de kaartverkoop kunt u mailen naar: melissavogel42@gmail.com

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Welzijn Hoeksche Waard

Agenda voor maart en april


 • Donderdag 24 maart:
  Paasfeest. I.v.m. het continurooster gaat de school om 14.00 uur uit.

 • Vrijdag 25 maart:
  Vrij (Goede Vrijdag)

 • Zondag 27 maart:
  Zomertijd

 • Maandag 28 maart:
  Vrij (Tweede Paasdag)

 • Donderdag 7 april:
  Theoretisch verkeersexamen voor groep 7

 • Maandag 11 april:
  Groep 4-5-6 bekijkt de voorstelling Brief voor de Koning (aanvang 10.45 uur)
  Locatie: OBS De Schelf

 • Donderdag 14 april:
  De onderwijsinspectie bezoekt Het Anker

 • Vrijdag 15 april:
  Van 11.15 tot 12.15 uur krijgt groep 7/8 voorlichting vanuit bureau Halt.
  Het thema is 'De invloed van de groep'

 • Dinsdag 19 april:
  Eindtoets groep 8

 • Woensdag 20 april:
  Eindtoets groep 8

 • Donderdag 21 april:
  Eindtoets groep 8
  MR vergadert

 • Vrijdag 22 april:
  Koningsspelen

 • Zaterdag 23 april:
  Start van de meivakantie (t/m zondag 8 mei)