OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #69 - vrijdag 19 februari 2016

Fijne vakantie!

Zaterdag 20 februari begint de voorjaarsvakantie. Na een weekje vrij gaan op maandag 29 februari de deuren van Het Anker weer open. We zien iedereen dan graag weer uitgerust op school terug.

Een fijne vakantie gewenst allemaal!

Voorleeskampioen

Tijdens de Kinderboekenweek in oktober was Laura tijdens een spannende voorleeswedstrijd gekozen tot de voorleeskampioen van Het Anker. Op donderdagavond 11 februari was het dan zover: In de bibliotheek in Oud-Beijerland streden de acht beste voorlezers van de Hoeksche Waard voor een plaatsje in de volgende ronde van de nationale voorleeswedstrijd.

Laura was als derde aan de beurt. Zij koos voor het boek “Lover of Loser” van Carry Slee. Voor haar optreden gaf Laura aan erg nerveus te zijn, maar zodra ze begon te lezen, leek het of alle zenuwen van haar afvielen en was ze de rust zelve. Tijdens haar voorleesbeurt wist zij grote indruk te maken op publiek en jury. Laura deed niet aan vreemde stemmetjes of toneelspel, maar las zuiver voor en wist de zaal prima te boeien. Het publiek hing aan haar lippen.

Nadat alle voorlezers aan de beurt waren geweest, was het tijd voor de jury om twee kampioenen aan te wijzen die door mogen gaan naar de volgende ronde. De jury benadrukte de prettige manier van voorlezen door Laura. Ondanks haar knappe prestatie, meende de jury toch dat twee andere voorlezers het net ietsje beter hadden gedaan. Het Anker is trots op Laura, die een prima prestatie heeft geleverd!

Uitnodiging spreekavond

Na de voorjaarsvakantie, op donderdag 10 maart, ontvangen de leerlingen vanaf de groepen 3 het tweede rapport. Op maandag 14 maart bent u van harte welkom op school voor een 10-minutengesprek. U kunt voor een tijd intekenen via de brief die na de vakantie wordt uitgereikt.

In het gesprek informeert de leerkracht u, aan de hand van toetsen en observaties, over de ontwikkelingen van uw kind. Op school wordt de rapportage gebruikt om het kind met name te vergelijken met zichzelf (de eerdere registratie) en daarnaast met wat van een kind op die leeftijd gemiddeld verwacht wordt.

Van u horen wij bij het gesprek graag hoe uw kind thuis over school spreekt. Wanneer u relevant informatie voor ons hebt, bijvoorbeeld over externe hulpverleners zoals een logopedist, dan ontvangen wij dat ook graag.

Bent u maandag 14 maart niet in de gelegenheid om ’s middags na schooltijd of ’s avonds langs te komen, maakt u dan een afspraak voor een gesprek op een ander moment.

TSO

Op Het Anker wordt de overblijf (Tussen-Schoolse Opvang) verzorgd door vrijwillige ouders. Door de overblijf op deze manier te regelen blijft het voor iedereen betaalbaar om gebruik te maken van de TSO. Natuurlijk zijn voor deze regeling veel vrijwilligers nodig, ook omdat ons aantal leerlingen weer toeneemt. Vandaar dat we op zoek zijn naar ouders die mee willen helpen.

Als overblijfouder wordt u gevraagd een aantal keer mee te draaien volgens een rooster. U kunt zelf aangeven welke dag in de week en hoeveel keer per maand u wil en kan helpen. Komt u ons helpen en kunt u minder dan 2 keer in de maand komen, dan mogen uw kinderen gratis overblijven, helpt u 2 keer of meer in de maand krijgt u ook nog een vergoeding.

Als overblijfouder staat u niet alleen, u bent met twee of drie ouders verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de overblijf.

U kunt zich opgeven bij Linda Vieveen of juf Rika of juf Mariètta.
U bent van harte welkom!

4Beat: De kracht van de trommels

Groep 7/8 krijgt op dinsdagochtend 15 maart een bijzondere muziekles.
Locatie: De Drie Lelies.

In de literaire overlevering en in vele legendes is de trommel' de moeder van alle instrumenten', de oorsprong van de muziek. Met name trommels en ritme hebben altijd een bevrijdende en verbindende werking uitgeoefend in het creëren van een saamhorigheidsgevoel tussen mensen.

De vier jonge 4Beat percussionisten zullen in een energieke voorstelling het jeugdige publiek kennis laten maken met trommels en ritmes uit de hele wereld. Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azie en Latijns Amerika worden gecombineerd met de urban scratch sounds van de DJ, met jongleren op ritme, met body percussie, met mystieke oriëntaalse percussie, met zang en dans. Een opzwepende show waarbij het moeilijk zal worden in de stoelen te blijven zitten.

'Geef mij maar een boek'

'Geef Mij Maar Een Boek' is een initiatief van de landelijke boekhandels en start in 2016, het jaar van het boek. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw boek. Maak kennis met de kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur en ga naar de boekhandel!
Op 20 februari is de klassieker 'Oorlogswinter' voor 1 euro te koop in iedere boekhandel.

Meer informatie op: www.geefmijmaareenboek.nl

Tip: Museum Hoeksche Waard

Het Museum Hoeksche Waard organiseert een leuke activiteit tijdens de voorjaarsvakantie. Meer info over de speurtocht in het museum vindt u op de website van het museum: www.museumhw.nl/evenementenlijst/38-speurtocht-voorjaarsvakantie

De activiteit vindt plaats in een van onze gebouwen, namelijk Boerderij Oost-Leeuwenstein, Dorpsstraat 13 te Heinenoord.
Tot en met 5 mei a.s. is daar tevens nog de expositie 'Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945' te bewonderen.

In de voorjaarsvakantie organiseert Museum Hoeksche Waard op woensdag 24 februari een bijzondere speurtocht in boerderij Oost-Leeuwenstein voor kinderen en hun (groot)ouders. Vanaf 13.30 uur kunnen de kinderen kaartjes opsporen met vragen en activiteiten. Een jeep en een boerenkar, vlas en aardappelen en nog veel meer van het museum wordt tijdens de tocht bekeken. Er wordt geknutseld en gespeeld. Kortom het belooft een afwisselende middag te worden. Voor de kinderen is er ook nog iets lekkers te eten en drinken.

Entree € 3,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, € 5,00 voor volwassenen. De activiteiten zijn deze dag gratis.
(Vrienden van het museum betalen geen entree).

Agenda voor februari en maart


 • Maandag 22 t/m vrijdag 26 februari:
  Voorjaarsvakantie

 • Dinsdagavond 1 maart:
  MR vergadert

 • Donderdag 10 maart:
  Tweede rapport

 • Vrijdag 11 maart:
  Juffen- (& meester)dag (=> wordt verplaatst naar een latere datum)

 • Maandag 14 maart:
  Spreekavond met 10-minutengesprekken voor de groepen 3 t/m 7

 • Dinsdag 15 maart:
  Groep 7-8 bekijkt de voorstelling 4Beat (aanvang 10.45 uur)
  Locatie: De Drie Lelies

 • Woensdagmiddag 16 maart: (alternatieve datum: 23 maart)
  Veldvoetbaltoernooi voor teams uit gr. 6/7/8

 • Vrijdag 25 maart:
  Vrij (Goede Vrijdag)

 • Maandag 28 maart:
  Vrij (Tweede Paasdag)