Archief » Nieuwsbrief #44 - maandag 01 december 2014

December 2014

De decembermaand is altijd een gezellige, feestelijke maand.
Het begint al met het sinterklaasfeest. Hoewel allerlei discussies gevoerd worden over de invulling van dit kinderfeest, laten wij (zoals ook aangegeven door het sinterklaasjournaal) het sinterklaasfeest vooral ouderwets gezellig verlopen. Alle leerlingen worden vrijdag 5 december om 8.30 uur op school verwacht. Sinterklaas komt dan al aan op school. 's Middags zijn alle kinderen vrij.

Na het sinterklaasfeest gaan we ons snel voorbereiden op de kerstviering. Op 8 december wordt de hele school versierd voor de kerst. Donderdag 18 december wordt 's avonds een kerstdiner op school gehouden en wordt er ook een kerstmarkt georganiseerd. Op vrijdag 20 december zijn de kinderen 's middags ook vrij.

Verjaardagen December

05-12 Skye Wolters 7/8
10-12 Tarik Heuts 4/5/6
10-12 Yasmin Ben Meziane 1/2/3
14-12 Jo-Anne van Marion 7/8
18-12 Saron Halefom 1/2/3
20-12 Anne van den Hoek 4/5/6
26-12 Caden Caspers 4/5/6
30-12 Glenn van der Meij 4/5/6

Pietengym

Sinterklaas heeft veel hulp nodig van zijn Pieten om te zorgen dat pakjesavond gevierd kan worden. Rond 5 december heeft Sinterklaas soms wel eens hulppieten nodig!

Groep 1/2/3 heeft afgelopen donderdag al pietengym gehad, en zij krijgen dit komende donderdag weer. Zij mogen dan ook als Piet verkleed komen.

Op woensdagochtend 3 december krijgt groep 6/7/8 een pietengymles. Alle leerlingen kunnen deze ochtend een pietendiploma 2014 verdienen!

Voor deze gymles verzamelen we ingepakte kartonnen doosjes. Wilt u ons helpen door uw kind 'ingepakte nepkadootjes' mee naar school te geven! Deze bewaren we allemaal in de grote zak van Sinterklaas om mee te nemen naar de Tienvoet. Over banken, kasten, wandrekken en nog veel meer zullen we met deze 'nepkadootjes' oefenen voor het pietendiploma. Alvast hartelijk dank!

ICT- en Klimles

Groep 8 gaat op donderdag 4 december naar het Hoeksch Lyceum voor een ICT-en Klimles.
We beginnen om 12.45 uur en zijn klaar zo rond 15.30 uur. We vertrekken om 12:00 uur op de fiets en de kinderen van groep 8 eten dus op school. Wilt u uw zoon of dochter een lunch meegeven! De kinderen fietsen om 15:30 zelf terug naar huis, tenminste als u daar toestemming voor geeft.
Het is belangrijk dat iedereen gymkleding bij zich heeft en gymschoenen om te klimmen!

Kerststukjes maken

Tijdens de kerstmarkt op donderdag 18 december gaan we ook kerststukjes maken. We verzamelen daar vanaf nu bakjes, mandjes en versieringen voor. Heeft u deze spullen en hoeft u ze ook niet meer terug te krijgen houden wij ons aanbevolen!

TSO

Op de donderdag is er dringend hulp nodig voor de tussenschoolse opvang. Er is minimaal 1x 2 weken 1 á 2 personen nodig.

Ook op vrijdag is er één keer in de 4 weken iemand nodig en op dinsdag hebben we voor een paar weken een invaller nodig.

Schaatsenruilbeurs

Tijdens de kerstmarkt wordt een schaatsenruilbeurs georganiseerd. Het is niet de bedoeling dat u uw schaatsen inlevert op school, maar er wordt een ontmoetingsplaats geregeld. U kunt dan met andere belangstellenden contact hebben.