Archief » Nieuwsbrief #33 - dinsdag 03 december 2013

December 2013

De decembermaand is altijd een gezellige, feestelijke maand.
Het begint al met het sinterklaasfeest. Sinterklaas slaapt al een paar dagen bij ons op school. Verderop in deze nieuwsbrief leest u alle nieuwtjes over de sinterklaasviering, ik vertel u wel vast dat alle leerlingen donderdag 5 december iets eerder (8.30 uur) op school verwacht worden en dat ze 's middags vrij zijn.

Na het sinterklaasfeest gaan we ons snel voorbereiden op de kerstviering. Op 9 december wordt de hele school versierd voor de kerst. Donderdag 19 december wordt 's avonds een kerstdiner op school gehouden en de volgende dag kunnen alle leerlingen van de school genieten van een kerstmusical gespeeld door kinderen van groep 7/8. Op vrijdag 20 december zijn de kinderen 's middags ook vrij.

Verjaardagen december

4 december : Suus Peltenburg groep 7/8
5 december : Skye Wolters groep 5/6
10 december: Tarik Heuts groep 3/4
10 december: Yasmin Ben Meziane groep 1/2
18 december Saron Halefom groep 1/2
20 december Anne van den Hoek groep 5/6
21 december Noorhan Al Mehamadawi groep 7/8
26 december Caden Caspers groep 3/4
30 december Glenn van der Meij groep 3/4

Surprises brengen

De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen hun surprises woensdag 4 december op school brengen tussen 12.30 en 13.30 uur.
Donderdag 5 december blijven we allemaal buiten om Sinterklaas te ontvangen.

Sinterklaasfeest

Sinterklaas wordt 5 december om 8.30 uur op school verwacht samen met zijn Pieten. De kinderen verzamelen zich bij de hoofdingang, waar vakken zijn gemaakt voor alle groepen. Ouders die ook graag de ontvangst van Sinterklaas mee willen maken zijn van harte welkom. Zij stellen zich achter de vakken op, zodat iedereen een goed zicht heeft op de ontvangst.

Groep 7/8 naar Odysseus

Op 17 december 2013 om 13:30 uur gaan we met groep 7/8 naar het Hoeksch Lyceum voor de try out van de musical: De reis van Odysseus. Als het goed weer is, gaan we op de fiets naar het Hoeksch Lyceum. We zijn op zoek naar 2 ouders die met ons mee kunnen fietsen.
Mocht het deze week koud, glad, nat en slecht weer zijn, dan komt er een oproep voor ouders om ons met auto's te vervoeren!

Kerststukjes maken

Maandagmiddag 16 december gaan we op school kerststukjes maken. De kinderen nemen een eigen mandje en kaars mee naar school, voor de rest van de versiering wordt gezorgd.

Kerstviering 19 december

Donderdag 19 december is ons kerstgala. Deze dag is er een continuerooster. De kinderen zijn dan om 14.00 uur vrij om zich mooi te maken voor het kerstdiner.
Vrijdag 20 december belooft ook een gezellige dag (ochtend) te worden, groep 7/8 gaat een musical opvoeren voor de rest van de school en waarschijnlijk gaan zij ook spelen voor de leerlingen van De Regenboog!

Start kerstvakantie

Vrijdag 20 december om 12:15 uur start de kerstvakantie. In deze vakantie bestaat de stichting Acis alweer 10 jaar. Maandag 6 januari zien we alle kinderen weer graag terug op school.

Musical Het mooiste geschenk

U heeft het al gelezen; groep 7/8 gaat een kerstmusical uitvoeren voor al onze leerlingen. De musical heet 'Het mooiste geschenk'.

Deze musical gaat over koning Balthasar die op een dag een héél bijzondere ster ziet. De koning van de vrede is geboren! Hij gaat op weg om de nieuwe koning te begroeten en hij neemt drie geschenken mee: een bal, een boek en zijn hond Pluto.
Uit medelijden geeft hij onderweg al zijn geschenken weg en komt dus met lege handen aan......

Voorlichting vuurwerk

Na 5 december krijgen de leerlingen van groep 7/8 een brief mee naar huis waarin HALT uitleg geeft over de gevaren van vuurwerk. We vragen u de brief aandachtig te lezen en vooral gebruik te maken van de tips die erin staan om veilig het jaar af te sluiten!

Verkeersveiligheid

De afgelopen periode zijn er een aantal kinderen bijna aangereden op het zebrapad bij de school. Gelukkig is het tot nu toe net goed afgelopen. We roepen daarom de bestuurders van auto's op om rustig te rijden in de buurt van de school en goed op te letten bij de zebra's!

Juf Karin

We merken het allemaal; het gaat alweer een stuk beter met de stem van juf Karin! Voor het laatste stukje herstel en opnieuw overbelasting te voorkomen gaat de juf gebruik maken van een stem-ondersteuner. Dat maakt de taak van juf Abigail langzaam maar zeker wat overbodig. Zij gaat dus telkens iets minder werken op onze school.