Archief » Nieuwsbrief #30 - maandag 30 september 2013

Nieuwsbrief oktober

De school is alweer een maand gestart. De groepen draaien op volle toeren, zo heeft u allemaal al op de informatieavond kunnen horen. De oudervereniging heeft de jaarvergadering met alles wat daarbij komt kijken al achter de rug. Het financiële overzicht en de begroting van de oudervereniging zijn goedgekeurd. De vergadering heeft besloten om de ouderbijdrage komend schooljaar niet te verhogen. Deze blijft op €55,00.
De samenstelling van de oudervereniging kunt u op de site vinden.

Jarigen oktober

• 1 oktober Gijs Vieveen uit groep 5/6
  • 2 oktober Amber Laures uit groep 5/6
  • 15 oktober Kees Vieveen uit groep 1/2
  • 27 oktober Yasmin Tindal

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek start woensdag 2 oktober a.s. Alle kinderen mogen verkleed in sportieve kleding naar school komen.
Dezelfde dag is om 19.00 uur de voorleeswedstrijd in de bibliotheek. Van onze school gaan Suus en Caitlin uit groep 7/8 meedoen met deze voorleeswedstrijd.

Alle groepen hebben extra activiteiten tijdens de kinderboekenweek. Het rooster ziet er als volgt uit:

• Vrijdag 4 oktober groep 5/6 Kinderboekenweekspel in de bibliotheek.
  • Maandag 7 oktober groep 7/8 schrijversbezoek op school.
  • Dinsdag 8 oktober groep 1/2 poppenkast.
  • Donderdag 10 oktober groep 3/4 boekenzoekspel in de bibliotheek.

Het belooft weer een actieve, gezellige tijd te worden!

Excursie sterrenwacht

Donderdag 10 oktober 2013 om 9.15 uur gaat groep 7/8 naar een excursie bij sterrenwacht Mercurius.

Groep 7/8 krijgt een presentatie over het zonnestelsel van één van de medewerkers. Daarna gaan de leerlingen zelfstandig de expositie over sterrenkunde, weerkunde en ruimtevaart bekijken. Daarna gaan ze naar boven naar de koepel om uitleg te krijgen over de Carl Zeiss telescoop. Bij helder weer overdag kunnen wij de zon misschien zien.

Voorlichtingsavond VO

Op maandagavond 28 oktober is bij ons op school de voorlichtingsavond over het Voortgezet Onderwijs

Hoeksch Lyceum, Actief College en Wellant College

De voorlichtingsavond zal gepresenteerd worden door twee docenten van het Hoeksch Lyceum en het Actief College uit Oud-Beijerland en een docent van het Wellant College uit Klaaswaal. Na een algemeen gedeelte, zullen zij u een beeld geven van deze middelbare scholen. Voor de pauze vertellen het Hoeksch Lyceum en het Actief College over hun scholen, na de pauze volgt een voorlichting van het Wellant College. Er is uiteraard voldoende gelegenheid om vragen te stellen!

Tijden

Inloop: 19:00 uur
Start: 19:15 uur - 20:15 uur (Hoeksch Lyceum en Actief College)
Pauze: 20:15-20:30 uur
Slot: 20:30-21:00 uur (Wellant College)

We hopen op een hoge opkomst en een gezellige avond!

Projecten Alles-in-1

Na de herfstvakantie starten de nieuwe thema's van Alles-in-1.
Groep 5/6 start met het thema Planten en groep 7/8 over Vervoer en verkeer

Excursie Rijksmuseum

Op donderdag 7 november 2013 gaan we met de Turing Museumpleinbus naar het Rijksmuseum. We gaan met alle leerlingen van groep 5/6 en groep 7/8!

Tijdens de actieve rondleiding worden alle zintuigen van de leerlingen aangesproken. De leerlingen proeven specerijen uit verre landen, ruiken het atelier van Rembrandt, voelen hoe zacht de jurk van Het melkmeisje was en ontdekken de geluiden van de Nachtwacht. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Daarna volgt een spannende Gouden Eeuw battle, waarin de leerlingen tegen elkaar gaan strijden: wie weet het meeste van de Gouden Eeuw?

Tijden

We moeten 10 minuten vóór de vertrektijd met de groepen klaar staan bij de bus. Deze dag start dus eerder voor de groepen 5/6 en 7/8!

Vertrektijd vanaf school: 8:30
Tijdstip museumprogramma: 10:30 - 12:00