Archief » Nieuwsbrief #167 - dinsdag 03 juli 2018

Patatjesdag!

Donderdag 5 juli mogen alle kinderen op school lunchen. De ouders van de Tussenschoolse opvang (TSO) trakteren iedereen op patat. Lekker!

Alle kinderen mogen die dag in de eigen klas, onder leiding van de groepsleerkracht, overblijven.

NB
Aan deze overblijfdag zijn geen kosten verbonden.

Bovenbouwers vol zelfvertrouwen

De bovenbouwgroep volgde de afgelopen weken een Rots- & Watertraining. Bij deze training kregen de kinderen allerlei vaardigheden aangeleerd om te kunnen omgaan met problemen zoals pesten of uitsluiting. Ze leerden hoe om te gaan met conflicten, hoe je meeloopgedrag voorkomt e.d. Ze leerden voor zichzelf op te komen.

De lessen werden gegeven door opgeleide instructeurs van het Team Jeugd en Jongeren Welzijn Hoeksche Waard. Tijdens de laatste les kregen de kinderen de uitdaging een plankje door midden te slaan. Om dit te kunnen voltooien moesten ze veel van wat ze geleerd hebben inzetten, zoals concentratie, rustig ademhalen en zelfvertrouwen.

Na afronding van deze laatste uitdaging ontvingen alle kinderen hun certificaat. Gefeliciteerd!

Dag juf!

Donderdag 12 juli is de laatste werkdag van juf Margaret de Koning. We nemen die middag afscheid van haar. Na 7 jaar op Het Anker te hebben gewerkt maakt Margaret de overstap naar een andere Acis-school, obs De Zevensprong, in haar woonplaats Oud-Beijerland.

We hebben Margaret leren kennen als een enthousiaste juf en fijne collega. Wij bedanken haar voor haar inzet voor onze school. We wensen haar veel succes en plezier op haar nieuwe werkplek.

Wilt u Margaret gedag komen zeggen dan is daar op 12 juli vanaf 14.45 uur gelegenheid voor, in de hal van de school.

Cadeautjes uit Amerika

Onze laatste Amerikaanse juf, Miss Avery, stuurde vanuit de VS een mooi pakket naar ons op. Boeken, spellen, post en ook nog iets lekkers passend bij de viering van 'the 4 th of July'.

Sinds 1938 is Independence Day een officiele nationale feestdag waarop heel de VS vrij is en waarop feest wordt gevierd. Zo vieren we mooi een beetje mee!

Welcome Miss Megan!

Gelijk na de zomervakantie arriveert een nieuwe stagiaire uit de Verenigde Staten van Amerika. Het is Miss Megan uit Ohio die haar opleiding tot leerkracht komt afsluiten met een stage in de Hoeksche Waard. Hier al een kort berichtje van Megan.

Hi! My name is Megan Cook and I am from Cleveland, Ohio. I will be in the schools starting August 27 th and then my last day will be November 23 rd.

In my free time, I love to read and go outside. I love traveling and going to new places.

I can't wait to meet everyone and gain more experience as a teacher!

Agenda juli

• Dinsdag 3 juli:
    Spreekavond groep 1 t/m 7

• Donderdag 5 juli:
    Patatjesdag voor alle kinderen van Het Anker. Er wordt op school gegeten en de TSO trakteert iedereen op patat!

• Donderdagmiddag 5 juli:
    Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen

• Dinsdag 10 juli:
    Musical groep 6/7/8

• Woensdag 11 juli:
    's Avonds is er een barbecue voor groep 8

• Donderdag 12 juli:
    Afscheid juf Margaret

• Vrijdagmiddag 13 juli:
    Alle leerlingen zijn vrij. Fijne vakantie!

• Zaterdag 14 juli:
    Zomervakantie (t/m zondag 26 augustus)