Archief » Nieuwsbrief #164 - woensdag 06 juni 2018

Op schoolreis

Dit jaar gaat de schoolreis van groep 1 t/m 6 naar Diergaarde Blijdorp. U vindt hier de belangrijke informatie onder elkaar:

Tijden van Vertrek en Aankomst
Donderdag 14 juni verwachten we de kinderen op de reguliere tijd op school, om 8:45 uur.

Vertrek van school: 9:00 uur
Verwachte aankomsttijd in Diergaarde Blijdorp: 9:45 uur

Vertrek uit de dierentuin: 15:15 uur
Verwachte terugkomst op school: 16:00 uur

Lunch
Dit jaar hebben we tijdens de lunch een frietje met mayonaise en een raketje als toetje. De kinderen moeten voor de lunch zelf drinken meenemen.

In ieder geval zelf meenemen
Een veiligheidsspeld (voor het bevestigen van het kaartje met naam en contactgegevens)
Drinken voor tussendoor en voor tijdens de lunch
Tussendoortjes/snoepjes (niet te veel)
Zakgeld: vrijwillig, in ieder geval niet meer dan 5.- euro
Indien nodig reispilletjes

We vinden het leuk als u de kinderen komt uitzwaaien.

De kinderen van groep 1 t/m 5 lopen in groepjes door het park onder begeleiding van de leerkracht of onder begeleiding van een hulpouder.
De leerlingen van groep 6 mogen in vooraf gemaakte groepjes, zonder begeleiding door de dierentuin lopen. De leerkracht heeft met hen afspraken gemaakt over momenten van verzamelen gedurende de dag in de dierentuin.

De kinderen krijgen hun eigen naam en het adres van de school opgespeld.

Wanneer kinderen een fototoestel of mobiele telefoon meenemen dan zijn zij daar zelf verantwoordelijk voor.
De school is niet aansprakelijk voor verlies, schade en/of diefstal.
Leerkrachten zullen op de dag foto's maken die later op de website komen te staan.

Gedurende de dag van de schoolreis zal er telefonisch contact zijn tussen de leerkrachten en de school. Wanneer er bijzonderheden zijn dan wordt u daarvan direct op de hoogte gesteld.

We hebben veel zin in de schoolreis en hopen op een fijne dag met elkaar! Heeft u nog vragen, dan kunt u deze altijd stellen.

Kriebelcontrole

Bij een van de leerlingen in de onderbouw is hoofdluis geconstateerd. De betreffende leerling is inmiddels behandeld.
Wilt u uw kinderen controleren op de aanwezigheid van deze kriebelbeestjes?

Jaarlijks krijgt zo'n 10 % van de kinderen in het basisonderwijs hoofdluis. Hoofdluis is niet gevaarlijk maar wel lastig. Als je hoofdluis aantreft is dat geen reden voor paniek. In dit plan leest u welke methodes er zijn en welke stappen u moet ondernemen om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

Methodes om hoofdluis te behandelen
Er zijn 2 methoden om hoofdluis te behandelen:
1. Nat Kam methode
2. Behandelen van het haar met een antihoofdluismiddel in combinatie met kammen

Meer info op de website van het LandelijkSteunpuntHoofdluis.

Fietsexamen

Groep 7 stapt woensdag 20 juni op de fiets voor het praktisch verkeersexamen.

Voorafgaand aan het praktijkexamen worden alle fietsen door de politie gecontroleerd. Op bijgaande fietscontrolekaart.pdf kunt u zien op welke onderdelen de fiets gekeurd wordt.

Groep 1-2 op excursie

Woensdag 20 juni brengt groep 1-2 een bezoek aan natuureducatiecentrum Klein Profijt.

Sporten op het schoolplein

In juni komen de combinatiefunctionarissen van de gemeente Binnenmaas weer naar school om allerlei sporten en spellen te introduceren. Kom je na schooltijd meedoen? Het is steeds van 15.15 uur tot 16.15 uur op het schoolplein.

Maandag 18 juni
Donderdag 21 juni
Maandag 25 juni
Donderdag 28 juni

Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Bericht van de schoolfotograaf

Beste ouders en/of verzorgers, Wij vonden het erg leuk om de kinderen op de school van uw kind te mogen fotograferen.

Voor het geval dat uw kind niet aanwezig kon zijn die dag, hebben wij een terugkomdag in onze fotostudio in Dordrecht op woensdag 20 juni 2018 georganiseerd.

Is uw kind wel op de foto gegaan, maar vind u dat uw kind misschien nog mooier lacht op de foto als u er zelf bij bent, dan bent u ook van harte welkom op deze terugkomdag.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, dan kunt u zich via de mail hiervoor aanmelden. Ons mail-adres is: info@holland-fotostudio.nl. Vergeet niet als onderwerp in de mail deze zin te zetten: OBS Het Anker - terugkomdag - 20 juni 2018.

U ontvangt van ons dan een vaste tijd, wanneer u aanwezig kunt zijn in onze fotostudio. Wij plannen de afspraken in vanaf 15.00 uur.

Met vriendelijke groet,
Het team van Holland Fotostudio

Holland Fotostudio
Galvanistraat 9