Archief » Nieuwsbrief #16 - woensdag 14 november 2012

Hij komt!

Het aftellen is begonnen...
Op zaterdag 17 november arriveert Sinterklaas met zijn Pieten weer in Nederland.
Op school is dit altijd weer een extra gezellige tijd!

De intocht van de Sint is op 17 november op 12.00 uur te zien op Zapp.

In deze speciale nieuwsbrief vindt u een overzicht van de activiteiten rond dit gezellige feest.
Op woensdagochtend 21 november bent u van harte welkom om te komen helpen met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest
Vanaf 8.45 uur wordt de school, onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers in Sinterklaassfeer gebracht. Komt u ook?

Uitzendingen Sinterklaasjournaal

Wilt u thuis ook de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal volgen?
Dit kan dagelijks op Nederland 3.

Heeft u een uitzending gemist? De volgende dag zijn er gelukkig herhalingen te zien

Maandag t/m vrijdag 7:10 uur herhaling
Maandag t/m vrijdag 8:45 uur herhaling
Maandag t/m vrijdag 12:00-17:00 diverse herhalingen
Maandag t/m vrijdag 18:00 uur nieuwe uitzending
Zondag 17:30 uur weekoverzicht

Surpises

De leerlingen van groep 5 t/m groep 8 maken een surprise voor een klasgenoot
Hiervoor worden op maandag 19 november lootjes getrokken.

Maar een surprise maken, hoe doe je dat?
De Sinterklaas surprise, wordt al jarenlang gemaakt om anderen te foppen. Het woord surprise betekent immers verrassing. Je verpakt het cadeautje dus in een verrassing, in een surprise dus.
Om een leuk cadeautje te kopen heeft ieder kind 5 te besteden. De kinderen krijgen dit vanuit het schoolfonds. Het is de bedoeling dat deze 5 euro ook echt hieraan wordt besteed!

Als je geen idee hebt wat voor surprise je wilt maken, probeer dan een surprise te maken die bij de persoon past. Als je een surprise moet maken voor iemand die van lezen houdt, dan verstop je je cadeautje misschien in een uitgehold boek, maar als je een surprise moet maken voor iemand die van fotograferen houdt, maak je bijvoorbeeld een namaak camera waarin het cadeautje verstopt zit. De surprise is bedoeld om een cadeautje met een knipoog te geven, vaak een beetje grappig bedoeld.
Voor de surprise die we op school maken geldt 1 hele duidelijke afspraak; in de surprise mag geen vieze vulling zitten denk hierbij aan stroop , peurschuim of poep!
Vergeet niet om je surprise in een grote (vuilnis) zak in te pakken, dan blijft het tot het laatste moment ook echt een verrassing!

Op dinsdag 4 december kunnen de surprises alvast naar school worden gebracht. Dit kan na schooltijd tot 16.15 uur.

Sinterklaas kapoentje

Op maandag 26 november zetten alle kinderen van het Anker een (papieren) schoen.

We hopen dat Sint 's nachts dan op school langskomt en we de volgende ochtend iets in onze schoen mogen vinden!

Sinterklaasfeest op school

Op woensdag 5 december zal Sinterklaas ook een bezoek brengen aan het Anker en de Regenboog.
We hopen dat de Sint om 8.40 uur bij het schoolgebouw zal aankomen en omdat niemand zijn aankomst natuurlijk wil missen vragen aan alle kinderen om om 8.30 uur te verzamelen op het schoolplein.
Op het schoolplein zullen vakken zijn getekend zodat de groepen gezellig bij elkaar kunnen staan en de kleintjes de aankomst goed kunnen zien!

Ook voor de ouders van beide scholen is er een vak.Als u het gezellig vindt om te blijven kijken dan bent u ook van harte welkom!

Wanneer we de Sint op het schoolplein hebben ontvangen gaan de groepen o.l.v. de groepsleerkracht naar binnen toe.
In groep 1 t/m 4 zal het bezoek van Sint en zijn Pieten natuurlijk het hoogtepunt zijn. In groep 5 t/m 8 staan de surprises centraal. Wanneer de Sint deze ochtend nog wat tijd over heeft zal hij ook aan groep 5 t/m 8 een bliksembezoekje brengen.
We wensen iedereen een hele plezierige en gezellige dag toe!