OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #158 - dinsdag 17 april 2018

Koningsspelen


Vrijdag 20 april is de laatste schooldag voor de meivakantie. Op die ochtend worden in heel Nederland de Koningsspelen georganiseerd. We vieren de verjaardag van onze koning met sport en spel en een gezamenlijk ontbijt.

Na het ontbijt komen de kinderen in actie met allerlei spellen. De leerlingen van de onder- en middenbouwgroep volgen een spelcircuit met echte 'Oranje spellen' rond het schoolgebouw. De bovenbouwgroep krijgt een eigen sportprogramma.

In de groepen wordt druk geoefend met de zang en dans bij het bijbehorende feestlied. Hou je van verkleden? Een rood-wit-blauwe of oranje outfit past goed bij deze feestdag!

De schooldag eindigt 20 april voor alle leerlingen om 12.15 uur en dan begint de meivakantie. Fijne vakantie gewenst en tot maandag 7 mei!

Aanpassing groepsbezetting

Het laatste kwartaal van dit schooljaar is ingegaan en juf Anne Luijendijk is inmiddels goed ingewerkt in groep 3. Anne gaat tot aan de zomervakantie in de groep, als duo-partner van juf Abigail, aan de slag.

Juf Corinne blijft coach voor Anne en zal ondersteunende werkzaamheden binnen de school uitvoeren. Corinne neemt o.a. de vrijdagochtenden in groep 1-2 over van juf Marietta.

Tot aan de zomervakantie treft u de onderstaande groepsbezetting aan:

Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
1-2 MargaretMargaretMargaretMargaret Corinne
3AbigailAbigailAnneAnneAnne
4-5 KarinKarinJacomienJacomienJacomien
6-7-8MartinMartinMartinMartinMartin

Geslaagd!

Alle kinderen van groep 7 maakten het theoretische verkeersexamen. En met succes. Iedereen slaagde en wist het diploma te behalen. Gefeliciteerd!

Eindtoets groep 8

Op dinsdag 17 en woensdag 18 april wordt door de leerlingen van groep 8 's morgens gewerkt aan de Eindtoets. De a.s. schoolverlaters maken de IEP-toets. Zij werken onder leiding van juf Marietta tijdens de afname in het lokaal van groep 4-5 die op visite gaan bij de bovenbouw.
De uitslagen van de IEP-toets zijn na de meivakantie, in de week van 22 mei, bekend.

Schoolfruit


In de week van 16 april - de laatste week van het fruitproject - krijgen we op school:

* Banaan
* Wortel
* Kiwi

Herdenking slachtoffers WOII

De Tweede Wereldoorlog is onderdeel van het onderwijsprogramma van de bovenbouw. Om onze kinderen ook bij de lokale geschiedenis te betrekken heeft Het Anker het oorlogsmonument in Heinenoord, langs de N217, geadopteerd.

De kinderen van groep 6-7-8 leggen in het kader van de herdenking op donderdag 19 april bloemen bij het monument 'Moeder' in Heinenoord. Het monument verwijst naar de burgerslachtoffers en het Verzet in Nederland.

Nieuwe wet omtrent privacy

Herinnering: Per 25 mei a.s. is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Als gevolg daarvan hebben wij als school meer verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Foto's en video's van leerlingen zijn persoonsgegevens. Wij zijn vanuit de wetgeving verplicht om uw toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal van uw zoon/dochter als hij/zij jonger is dan 16 jaar.
Leerlingen van 16 jaar en ouder moeten zelf toestemming geven.

Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto's en video's. Wij plaatsen geen foto's waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto's en video's geen namen van leerlingen. Toch vinden we het belangrijk om uw toestemming te vragen voor het gebruik van foto's en video's van uw zoon/dochter. Het is goed mogelijk dat u niet wilt dat foto's van uw kind op internet verschijnen.

Via de kinderen heeft u een brief ontvangen waarmee we u eenmalig om uw toestemming vragen voor het gebruik van beeldmateriaal van uw zoon/dochter. Wilt u de verklaring bij deze brief ingevuld en ondertekend met uw kind meegeven naar school of mailen naar info@obs-hetanker.nl?

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Schoolkamp


Van woensdag 23 mei tot en met vrijdag 25 mei gaan de kinderen van groep 7 en 8 drie dagen op kamp in Dordrecht. Zij overnachten in het StayOkay hostel aan de Baanhoekweg. Voor info over het hostel: klik hier.

In die drie dagen wordt er veel gewandeld en gefietst, in en om Dordrecht en de Biesbosch. Er is natuur, cultuur, spel en nog veel meer. Een belevenis om naar uit te kijken!

Vacature MR-oudergeleding

Aan het eind van dit schooljaar moeten we afscheid nemen van onze MR-voorzitter, Jacques Kleinkramer. Jacques verlaat de MR omdat de jongste zoon nu de overgang maakt naar het Voortgezet Onderwijs. Door het vertrek van Jacques ontstaat er een vacature in de MR-oudergeleding.

De medezeggenschapraad (MR) bestaat uit vier personen. Twee daarvan werken op school en de andere twee zijn door de ouders van de kinderen van school gekozen als hun vertegenwoordiging.

De medezeggenschapsraad denkt en beslist mee over schoolzaken en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs op school. De raad heeft daarvoor regelmatig, ongeveer 4 tot 6 keer per schooljaar, overleg met de directie en/of het schoolbestuur. Dit overleg gaat over zaken als de besteding van geld, de kwaliteit van het onderwijs, het vaststellen van vakanties en vrije dagen of de wijze waarop ouders meehelpen op school.

Wilt u een bijdrage leveren aan de MR dan horen wij dat graag! Meldt u zich aan per email info@obs-hetanker.nl of loopt u eens binnen bij de schoolleiding voor meer informatie.

Met plezier naar de middelbare school!

Zit je in groep 8 en ga je na de zomervakantie naar de middelbare school? Een spannend moment! Misschien word je wel eens gepest of vind je het moeilijk om vriendjes te maken. Dan is het extra spannend om naar een nieuwe school te gaan. Daarom is er een leuke zomercursus voor kinderen: Plezier op School!

In de cursus Plezier op School leer je hoe je contact kunt leggen met andere kinderen en leer je opkomen voor je zelf. Ook leer je hoe belangrijk oogcontact, je houding en je stem is bij het maken van contact. De cursus Plezier op School duurt twee dagen en is in de laatste week van de zomervakantie (20 t/m 24 augustus 2018). Rond de herfstvakantie in week 41 of 42 kom je met de groep nog een keer bij elkaar.

Kinderen die eerder aan de cursus hebben meegedaan voelden zich een stuk beter toen ze naar de middelbare school gingen. Rachelle werd geinterviewd door de krant. Ze zei: Ik heb geleerd om te denken: ik ben wel leuk! Het lukt allemaal heus wel! En als iemand onaardig tegen je is, moet je er gewoon een grapje van maken en vooral niet boos worden. Haar ouders merkten meteen na de cursus dat Rachelle harder praatte en meer zelfvertrouwen had.

Wil jij ook met plezier naar je nieuwe school? Misschien is deze cursus dan ook wel iets voor jou! En het is helemaal gratis! Je ouders kunnen je aanmelden bij Vivenz: www.vivenz.nl of bellen met 088-1237000.

Agenda voor april en mei


 • Dinsdag 17 april:
  Eindtoets groep 8

 • Woensdag 18 april:
  Eindtoets groep 8

 • Donderdag 19 april:
  Groep 6-7-8 leggen een krans bij het 4-5 mei monument 'Moeder' in Heinenoord

 • Vrijdag 20 april:
  Koningsspelen. Alle groepen zijn om 12.15 uur uit

 • Zaterdag 21 april:
  Start van de meivakantie (vakantie t/m zondag 6 mei)

 • Woensdag 9 mei:
  Meester- en juffendag

 • Donderdag 10 en vrijdag 11 mei:
  Vrij (Hemelvaartsweekend)

 • Zondag 13 mei:
  Moederdag

 • Woensdag 16 mei:
  Groep 6-7-8 doet mee aan de BankBattle

 • Donderdagmiddag 17 mei:
  Groep 3 en groep 6-7-8 gaan bibliotheekboeken ruilen
  Groep 1-2 krijgt om 14.15 uur bezoek van de voorleesjuf

 • Maandag 21 mei:
  Tweede Pinksterdag. De school is gesloten

 • Woensdag 23 mei:
  Groep 7 en 8: Driedaagse schoolreis

 • Donderdagmiddag 24 mei:
  Groep 7 en 8: Driedaagse schoolreis
  Groep 4-5 gaat bibliotheekboeken ruilen

 • Vrijdag 25 mei:
  Groep 7 en 8: Driedaagse schoolreis

 • Week van 28 mei:
  Avondvierdaagse 28 t/m 31 mei