Archief » Nieuwsbrief #154 - vrijdag 16 maart 2018

Project Milieu

In de week van 19 maart sluiten we het project over het milieu af met een aantal activiteiten. Na de voorlichting in alle klassen vanuit de RAD, is er op dinsdagmiddag 20 maart de opvoering van de musical Sprokkeltje. U wilt dat niet missen! Inloop vanaf 14.15 uur. Aanvang: 14.30 uur.

Op woensdagochtend 21 maart maken we met alle kinderen het schoolplein brandschoon met de actie Supporters van Schoon.

Op vrijdagmiddag 23 maart kun je dan ook thuis weer plek maken door spulletjes op de kleedjesmarkt te verkopen of om de markt te bezoeken en juist iets een tweede leven te geven. Kom je gewoon even kijken en misschien wel iets lekkers eten en drinken, dan ben je ook van harte welkom!

Schooljaar 2018-2019

Schooljaar 2017-2018 is nog lang niet voorbij maar er wordt intussen ook gewerkt aan de organisatie voor 2018-2019. We kunnen u alvast melden dat we in het nieuwe schooljaar de huidige groepsindeling kunnen voortzetten.

Op maandag 27 augustus 2018 gaan de volgende groepen van start:
Groep 1-2
Groep 4-5
Groep 6-7-8

De twee groepen met de jongste leerlingen krijgen weer hun onderkomen in de lokalen op de begane grond. De midden- en bovenbouw treft u ook na de zomervakantie weer aan op de etage.

Informatie over de organisatie en de personele bezetting volgt nog.

HVO of GVO

Ouders van de kinderen in de huidige groepen 4 t/m 7 ontvingen een brief waarin kan worden aangegeven of u wilt dat uw kind in het nieuwe schooljaar zal deelnemen aan de lessen Godsdienstig Vormingsonderwijs (GVO) of Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO).

U kunt hiervoor jaarlijks een keuze maken. De inschrijving betreft steeds 1 schooljaar.
Het vroege tijdstip heeft te maken met het aanvragen van de subsidie. Aan de lessen zijn dan voor u geen kosten verbonden.

De brief over de aanmelding voor de lessen GVO of HVO is op 15 maart meegegeven aan de betreffende kinderen.

Theatervoorstelling

Maandag 19 maart wordt de bovenbouwgroep verwacht in Puttershoek voor een theatervoorstelling 'De zaak Vlaskamp'.

Wie heeft het gedaan en wat was het motief?
Twee sullige rechercheurs moeten onderzoek doen naar de moord op de rijke voetballer Gregory Vlaskamp. Hij is vermoord tijdens een feestje in zijn huis. Er waren gasten en personeel aanwezig. Wie heeft het gedaan en wat was het motief? De zaak wordt steeds ingewikkelder. Gelukkig krijgen de rechercheurs hulp van het publiek. De leerlingen mogen namelijk verdachten ondervragen en naar huis sturen. Hierdoor is iedere voorstelling anders. De zaak Vlaskamp gaat over oordelen en hoe we tot ons oordeel komen. Een voorstelling vol improvisatie, aanstekelijke personages en hilarische scenes.

Voorstelling 'De zaak Vlaskamp' voor groep 6-7-8
Locatie: De Drie Lelies, Puttershoek (10.45-11.45 uur)
Bus staat om 10.05 uur klaar
We verwachten om 12.15 uur weer terug bij school te zijn.

Schoolfruit

In de week van 12 maart kregen de kinderen op school:

komkommer
banaan
appel

In de week van 19 maart is er voor iedereen:

banaan
radijs
peer

Paassfeer

De Ouderraad heeft de school in paassfeer gebracht. De versierde paastakken fleuren het schoolgebouw extra op. Dank daarvoor!

Voor donderdag 29 maart staan er paasactiviteiten op de planning. De groepen t/m 3 gaan eieren zoeken. De groepen 4 t/m 8 gaan een speurtocht doen. Alle groepen hebben een creatieve activiteit en natuurlijk geniet iedereen van het paaslunchbuffet!

Door het continurooster op deze dag, gaat de school om 14.15 uur uit.

Tip: Open les turnen

Dinsdag 20 maart houdt Turnvereniging SVH-Heinenoord, open lessen. Wil je eens meedoen en proberen of turnen iets voor je is, dan kun je bij de volgende lessen terecht:

17.00 - 18.00 uur kinderen uit groep 1 t/m 3
18.00 - 19.00 uur kinderen uit groep 4 t/m 6
19.00 - 20.00 uur jongeren vanaf groep 7

De lessen zijn in De Tienvoet. Neem je sportkleding mee?
Veel plezier!

Agenda voor maart

• Vrijdag 16 maart:
    Gastlessen vanuit RAD (Thema: het milieu) voor alle groepen

• Maandag 19 maart:
    Voorstelling 'De zaak Vlaskamp' voor groep 6-7-8
    Locatie: De Drie Lelies, Puttershoek (10.45-11.45 uur)
    Bus staat om 10.05 uur klaar

• Dinsdag 20 maart:
    Groep 6-7-8 krijgt een gastles over gezonde voeding

Opvoering mini-musical 'Sprokkeltje'. Aanvang 14.30 uur

• Woensdag 21 maart: