Archief » Nieuwsbrief #153 - dinsdag 13 maart 2018

Uitnodiging

Alle (groot)ouders zijn van harte uitgenodigd om naar de musical 'Sprokkeltje' te komen kijken en vooral om te komen luisteren. Onder leiding van muziekdocente Marieke de Vries, nemen alle leerlingen van Het Anker deel aan dit muzikale verhaal.

Verhaallijn:
Opa Piet heeft van sprokkelhout een mooie pop gemaakt. Nadat opa de wens uit sprak dat Sprokkeltje een echte jongen zou kunnen worden, komt er een fee langs die de wens vervult. Sprokkeltje komt tot leven en wil een lieve en slimme jongen worden. Maar hoe doe je dat? Hij leert dat je geweten je vertelt wat goed of kwaad is.

Sprokkeltje leert ook dat rommel op straat gooien slecht is voor het milieu. Hij verzamelt zwerfvuil en brengt het de klas in. De kinderen op school lachen hem eerst uit om al die rommel maar ervaren dan dat het afval nog goed bruikbaar is. Bijvoorbeeld voor het maken van allerlei muziekinstrumenten!

De musical zit - zoals dat hoort in een echte musical - vol met liedjes en muzikale intermezzo's.
U bent van harte welkom op dinsdag 20 maart, in de hal van de school. Inloop is vanaf 14.15 uur. Aanvang: 14.30 uur.

Welcome Miss Avery

Vrijdag 9 maart kwam onze tweede Amerikaanse juf op school kennismaken. Miss Avery is de komende maanden op maandag en dinsdag op Het Anker. De kinderen waren nieuwsgierig naar deze nieuwe juf en stelden haar al diverse vragen. In het Engels nog wel!

Met deze stage rondt Avery in mei haar onderwijsopleiding af.
Avery bezoekt tijdens haar stage alle groepen.

Lang leve de lente!

Deze week zijn er geen fietsende kleuters op het plein te zien. Alle fietsen en karren zijn opgehaald voor een servicebeurt. Wielen worden gesmeerd, trappers en handvatten vervangen en spuitwerk wordt vernieuwd. Laat de lente maar gauw komen dan kan er weer heerlijk met het materiaal buiten gespeeld worden.

Excursie groep 4-5

Donderdag 15 maart mag groep 4-5 op bezoek om een melkveehouderij te bekijken. Daarvoor zijn er nog twee auto's nodig voor het vervoer. Juf Jacomien hoort graag wie van de ouders er willen rijden. Onze dank is groot!

Gastlessen over het milieu

In aansluiting met het project over het milieu is er voor alle groepen een gastles vanuit de RAD. De kinderen krijgen informatie over het scheiden van afval, verwerking van afval enz.
De lessen staan gepland op vrijdagochtend 16 maart.

Het Anker maakt schoon schip!

Woensdag 21 maart dragen alle kinderen van Het Anker hun steentje bij aan het opschonen van de omgeving rond de school. In een schone omgeving voel je je tenslotte gelukkiger en veiliger. En natuurlijk is schoon beter voor het milieu.

Gewapend met een vuilniszak en met een veiligheidshesje en handschoenen aan wordt het schoolplein door de leerlingen onder de loep genomen en wordt het zwerfvuil verwijderd. Op Het Anker zijn we supporters van Schoon en maken wij schoon schip!

Tip: Online tijdschrift

Via de link kunt het online Tijdschrift Thuis & School bekijken. Dit magazine gaat uit van Ouderorganisatie Ouders van Waarde.

Agenda voor maart

• Maandag 12 en donderdag 15 maart:
    Na schooltijd: Sport op het plein

• Dinsdag 13 maart:
    Gastles brandveiligheid voor groep 4-5

• Donderdag 15 maart:
    Groep 4-5 brengt om 10.00 uur een bezoek aan een melkveehouderij

• Vrijdag 16 maart:
    Gastlessen over het milieu voor alle groepen vanuit RAD

• Maandag 19 maart:
    Voorstelling 'De zaak Vlaskamp' voor groep 6-7-8
    Locatie: De Drie Lelies, Puttershoek (10.45-11.45 uur)