Archief » Nieuwsbrief #145 - donderdag 18 januari 2018

Weerswaarschuwing

Het KNMI waarschuwt voor storm. Er komen momenteel zeer zware windstoten voor van 110-130 km/u, lokaal mogelijk 140 km/u. Daarvoor is in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied code rood van kracht. In de overige gebieden komen er windstoten voor van 100-120 km/u waarvoor code oranje van kracht is. De wind komt uit west tot noordwest.

De komende uren neemt de wind van het westen uit snel in kracht af.
De kinderen die op school zouden overblijven gaan zoals gebruikelijk om 15.15 uur uit.
Haalt u uw kind op om thuis te lunchen en wilt u het vanmiddag thuis houden dan hebben wij daar begrip voor.

Proeflessen Hoeksch Lyceum afgelast

Voor donderdagmiddag 18 januari stonden proeflessen voor groep 8 gepland. Hiervoor zouden de kinderen met de bus worden opgehaald en naar het Hoeksch Lyceum worden gebracht. Vanwege de stormwaarschuwing (code rood) rijden de bussen niet en zijn de lessen verplaatst naar volgende week donderdag (25 januari). De tijden blijven gelijk.

NB
De leerlingen van groep 8 zouden op school lunchen. Dat gaat gewoon door. Zij blijven vandaag zoals gepland in de eigen klas over. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

1001 nacht

Sinbad de zeeman, Ali Baba en de 40 rovers, wie kent ze niet? Tot aan de zomervakantie gaat groep 4-5 meedoen met het pilotproject 1001 nacht. Dit is een onderzoek naar nieuw lesmateriaal rond tekenfilms uit de 1001 nacht.

Het lesmateriaal is gemaakt, door tekenfilmmaatschappij Big Bad Boo uit Canada, om kinderen een aantal zogenaamde burgerschaps-leerdoelen bij te brengen. Denk daarbij aan: begrip voor mensen die anders zijn dan jij, respect voor verschillen, het belang van goed samenwerken, democratie, etc. Het programma is heel succesvol gebleken in andere landen, en er wordt nu onderzocht of het ook in Nederland werkt.

Wat betekent het voor uw kind?
De komende weken zal er iedere week een les uit het lespakket gegeven worden. Elke les bestaat uit een korte tekenfilm, een klassengesprek en een activiteit. Soms zal uw kind ook een korte opdracht meenemen om thuis samen met u uit te voeren.

Voorafgaand aan het onderzoek en na afloop zal uw kind een vragenlijst invullen in de klas. De gegevens hiervan worden volledig anoniem verwerkt.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Stichting Arkade, het Centrum Humanistisch Vormingsonderwijs, en onderzoeksbureau Oberon, in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie over het project en het lesmateriaal kunt u vinden op www.arkade.nl/1001-nacht.

Agenda voor januari

• Januari:
    Toetsmaand

• Donderdagmiddag 11 januari:
    Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

• Dinsdag 16 januari:
    Groep 6-7-8 bezoekt Klein Profijt (10.45 - 12.15 uur) om daar braakballen uit te pluizen

Verteltheater voor groep 3 en groep 4-5. Voorstelling 'De Wenteltoren'
    Locatie: Cbs De Molenwiek, Mijnsheerenland. 13.30-14.20 uur
    Bus staat klaar om 12.50 uur

• Donderdagmiddag 18 januari:
    Groep 6-7 gaat bibliotheekboeken ruilen