OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #141 - zaterdag 16 december 2017

Fijne Feestdagen!

Zo tegen het einde van 2017 kijken wij terug op de afgelopen maanden van dit schooljaar. Wij kunnen trots zijn op onze kinderen die hard gewerkt hebben.

Wij danken u als ouders voor het vertrouwen dat uw in onze school stelt en zijn blij met alle helpende handen die er ook dit jaar weer bij de zoveel activiteiten kwamen assisteren. Dank daarvoor!

'Alleen ben je sneller maar samen kom je verder'
Afrikaans gezegde

Het team van obs Het Anker wenst u fijne feestdagen en wij werken graag weer met u samen in 2018!

Geniet van de feestelijkheden en van de vrije dagen. Graag zien we iedereen weer terug op school op maandag 9 januari.

Kerstviering


In de uitnodiging voor de kerstviering is een fout geslopen bij de tijden. Hierbij de juiste aanvangs- en eindtijden.

Voor donderdagavond 21 december zien we graag alle kinderen op school voor het kerstdiner. Om 17.30 uur is de inloop en verwachten we de kinderen van groep 1 t/m 5 in de klassen. Voor groep 6-7-8 staat de tafel in de hal beneden gedekt.

Om 17.45 uur gaan we aan tafel. De kinderen van de onderbouw- en middenbouw groepen krijgen een kerstbuffet met gerechtjes uit eigen keuken. Groep 6-7-8 gaat dit jaar gourmetten.

Om 18.45 uur starten we met de Lichtjesparade voor het Sophia Kinderziekenhuis. De kinderen lopen- met hun zelfgemaakte lampion- een korte route door Heinenoord. De ouders, opa's, oma's, buren etc. mogen hierachter aansluiten. Onze lichtjestocht wordt begeleid door Drumfanfare Oranje Garde.

Terug op het plein sluiten we - rond 19.15 uur - gezamenlijk het kerstfeest af met enkele kerstliedjes.

Na de muzikale afsluiting mogen de kinderen tegen 19.45 uur naar huis, en wensen wij iedereen een fijn kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

NB
Tijdens de inloop van 17.30 tot 17.45 uur kunnen de gerechten worden binnengebracht. De intekenlijsten hiervoor hangen bij de klas van uw kind.

Actie: Lichtjes voor Sophia


Een van de onderdelen bij de kerstviering van dit jaar is een lampionnenoptocht: een Lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis. Aan deze optocht wordt een sponsoractie verbonden. Onze lichtjestocht wordt begeleid door Drumfanfare Oranje Garde.

Met de opbrengst van deze sponsortocht helpen we mee aan de invulling van een grote wens van het Sophia: de realisatie van de Sophia Zorgbus. Dat is een soort ziekenhuisje op wielen. Sommige kinderen zijn niet altijd in staat om het ziekenhuis te bezoeken door bijvoorbeeld fysieke en/of verstandelijke beperking. Door de inzet van de zorgbus kunnen deze kinderen in hun vertrouwde omgeving worden bezocht en onderzocht door de specialisten van het Sophia.

Om mee te helpen deze wens in vervulling te laten gaan, hopen wij dat u uw kind wil sponsoren en laten sponsoren door opa's en oma's of andere familieleden en vrienden. Zij krijgen hiervoor een sponsorformulier.
Woensdag 20 december zien wij graag alle sponsorformulieren en bijdragen weer terug op school. Bij de kerstviering kan dan bekend gemaakt worden wat de opbrengst is van deze actie.

Wilt u liever een bijdrage overmaken dan kan dat ook: Rek. nr. NL43RABO0123198011 tnv OBS Het Anker, onder vermelding van Lichtjes voor Sophia.

Op school gaan de kinderen aan de slag om een mooie lampion te maken. Op donderdagavond 21 december gaan alle kinderen van Het Anker daarmee op pad.

Foto's Sinterklaasfeest

Wilt u nog even nagenieten van het 5-decemberfeest? Bekijkt u via de link dan de foto's van het Sinterklaasfeest: myalbum.com/album/dGvCspVja6Vr

Schoolfruit


In de week van 18 december krijgen de kinderen - op dinsdag t/m donderdag - op school:
* banaan
* sinaasappel
* peer

Schooltijden in de week van 18 december

Ter herinnering: In de laatste week voor de kerstvakantie zijn de schooltijden op donderdag 21 en vrijdag 22 aangepast.

Op donderdagmiddag zijn de kinderen vrij i.v.m. de verschoven lestijd naar de avond voor het kerstdiner.

Op vrijdagmiddag 22 december zijn alle kinderen vrij en eindigt de schooldag om 12.15 uur.

Op naar Sint Maarten

Juf Jacomien pakt volgende week haar koffers in en vertrekt dan naar Sint Maarten. De bestelling met de leermiddelen, die gekocht kon worden van de opbrengst van de actie, komt voor de kerstvakantie op het eiland aan. Jacomien gaat helpen met uitpakken.

In Jacomiens koffer gaan ook goede (kerst- en nieuwjaars)wensen mee van onze leerlingen voor de kinderen van de Leonard Conner School.

Bye bye Miss Nicole!


Voor de kerstvakantie nemen we afscheid van onze Amerikaanse juf: Miss Nicole. Nicole heeft haar stageperiode van twee maanden er bijna op zitten en zij reist straks terug naar de VS om daar af te studeren en als leerkracht aan de slag te gaan.

De kinderen hebben van de aanwezigheid van Miss Nicole genoten en hun Engels goed kunnen oefenen. Dit oefenen met een echte 'native speaker' was heel leerzaam.

Begin maart verwachten wij onze tweede stagiaire van dit schooljaar uit de Verenigde Staten. Het is Miss Avery. Binnenkort stelt zij zich in de nieuwsbrief aan u voor.

Basketbaltoernooi

In de kerstvakantie, op donderdagmiddag 28 december, is er voor de kinderen van groep 6-7-8 een basketbaltoernooi. Dit toernooi vindt plaats in 's-Gravendeel, in Sporthal De Schenkel.
Meer info over deze sportieve activiteit vindt u op de groepspagina van de bovenbouw.

Agenda voor december en januari


 • Donderdag 21 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 22 december:
  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Maandag 25 december:
  Start van de Kerstvakantie

 • Donderdag 28 december:
  Basketbaltoernooi voor de bovenbouw. Locatie: Sporthal De Schenkel in 's-Gravendeel

 • Tot en met zondag 8 januari:
  Kerstvakantie

 • Januari:
  Toetsmaand

 • Donderdagmiddag 11 januari:
  Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

 • Dinsdag 16 januari:
  Groep 6-7-8 bezoekt Klein Profijt (10.45 - 12.15 uur) om daar braakballen uit te pluizen

  Verteltheater voor groep 3 en groep 4-5. Voorstelling 'De Wenteltoren'
  Locatie: Cbs De Molenwiek, Mijnsheerenland. 13.30-14.20 uur
  Bus staat klaar om 12.50 uur

 • Donderdagmiddag 18 januari:
  Groep 6-7 gaat bibliotheekboeken ruilen

  Groep 1-2 krijgt bezoek van de voorleesjuf

  Groep 8 krijgt proeflessen op het Hoeksch Lyceum

 • Maandag 22 januari:
  Screening logopedie voor leerlingen uit groep 2

 • Woensdag 24 januari:
  Start van de Nationale Voorleesdagen

 • Zaterdag 27 januari:
  Open middag Wellantcollege Klaaswaal (VMBO) 10.00 - 14.00 uur

 • Woensdag 31 januari:
  Diplomazwemmen