OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #134 - maandag 13 november 2017

Tevreden?

Een van de onderdelen om toe te zien op de kwaliteit van ons onderwijs is de tevredenheidspeiing. Deze peilingen worden elke twee jaar gehouden op alle Acisscholen. Ouders, leerlingen (groep 5 t/m 8) en personeel worden uitgenodigd de vragenlijsten in te vullen.

Deze week ontvangt u de inloggegevens voor het invullen van de digitale oudertevredenheidspeiling. Wij hopen dat u deze voor ons wilt invullen. Wij gebruiken de informatie uit de peilingen om ons onderwijs te evalueren. Het is van belang dat duidelijk is welke kenmerken u wilt behouden en wat om bijstelling vraagt.

De vragenlijsten zijn afkomstig uit het kwaliteitsinstrument WMK-PO. Deze afkorting staat voor Werken met Kwaliteitskaarten - primair onderwijs.

Over de resultaten van de vragenlijsten onder ouders en leerlingen wordt u na afloop geinformeerd.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Eerste lesmaterialen op weg naar Sint Maarten

De door Het Anker gestarte actie voor Sint-Maarten heeft inmiddels ruim 2000 euro opgebracht en het bedrag groeit nog steeds doordat andere organisaties zich bij ons aansluiten.

Na overleg met onze Nederlandse schoolleverancier KG & Rolf hebben wij afgesproken dat zij de volledige vervoerskosten vergoeden. Daarmee kan het totale bedrag van alle acties besteed worden aan lesmaterialen. De afgelopen week is de eerste zending verzonden per schip.

Materialen die o.a. besteld zijn: kleurpotloden, viltstiften, wasco en veel ontwikkelingsmateriaal zoals puzzels, leerspellen voor kleuters.
Alice Samuel, de directeur van de Leonald Conner Primary school, is erg blij met de materialen die zij door de actie kon aanschaffen.

De zending zal over ongeveer 6 weken aankomen op Sint-Maarten. In de Kerstvakantie hoopt juf Jacomien de materialen persoonlijk aan te kunnen bieden op de school. Aangezien de Kerstvakantie op Sint-Maarten vroeger eindigt dan in Nederland kan juf Jacomien de school op 3 en 4 januari bezoeken.

Namens directeur Alice Samuel, hartelijk dank voor uw steun aan deze actie!


Foto:
De eerste dag dat alle groepen weer op school waren na de orkaan.

Dankwoord van onze jubilaris


Beste allemaal,

Afgelopen woensdag vierde ik mijn 25-jarig jubileum als leerkracht. Het is voor mij een heel fijne dag geworden waar ik nog lang met veel plezier aan terug zal denken. Ik wil iedereen - kinderen, ouders, grootouders, ouderraad, medezeggenschapsraad, oud-leerlingen, collega's (en iedereen die ik nu nog per ongeluk ben vergeten) - HARTELIJK BEDANKEN voor het gezellige en leuk georganiseerde feest, de felicitaties & gelukwensen en de cadeautjes. Ik wil er graag nog een paar mooie jaren op Het Anker aan toevoegen.

Met vriendelijke groet,

Meester Martin

Schoolfruit


Het Anker doet ook dit schooljaar mee met EU-Schoolfruit en ontvangt, 20 weken lang, drie stuks groente/fruit per leerling per week. In de week van 13 november wordt het eerste fruit op school geleverd. Deze week krijgen de kinderen banaan, waspeen en een appel.

Tip: Geeft u uw kind wel een (houdbare) pauzehap mee. Het kan zijn dat het fruit nog een langere rijpingstijd nodig heeft en bewaard wordt tot een volgende keer. Is uw kind allergisch voor een bepaalde fruitsoort, zoals voor de kiwi, geeft u dit dan door aan de leerkracht.

Hij komt!


Achter de schermen vinden de voorbereidingen plaats voor de festiviteiten van de decembermaand. Op zaterdag 18 november zet de Goedheiligman op Nederlandse bodem weer voet aan wal en dat staat garant voor spanning en plezier bij onze (jongste) leerlingen!
Op vrijdag 17 november mogen de kinderen op school hun schoen zetten. En dan maar hopen dat er op maandag 20 november ook iets in zit...

Inzamelingsactie Bag-2-School


Dinsdag 21 november a.s. staat de inzamelingsactie Bag-2-School gepland. Doet u mee? U kunt de dichtgeknoopte zakken tussen 8.15 en 10.00 uur inleveren bij de fietsenstalling.

Dit mag in de zakken:
Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per
paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen,
handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

Pannenkoeken voor groep 1-2

Groep 1-2 kan op woensdag 29 november de prijs incasseren die gewonnen werd bij de tekenwedstrijd voor De Rembrandt. De kinderen zijn om 11.00 uur welkom in restaurant Van Rijn, locatie Rembrandt aan het Rembrandtplein 1 in Oud-Beijerland waar zij pannenkoeken mogen eten.

Veel plezier en eet smakelijk!

Cafe GEZIeN

De decembermaand komt er weer aan! Voor veel ouders is het een lastige periode. Ziet u ook zo op tegen de komende feestdagen? Zijn uw kinderen de hele maand van slag? Stapelen de feestjes zich op en weet u niet meer waar u goed aan doet? Sint, Kerst, Oud- en Nieuw en soms ook nog verjaardagen tussendoor? Heeft u moeite om uw gezin draaiende te houden? Waar loopt u tegen aan. Hoe doen andere ouders dat eigenlijk? Kom op woensdag 22 november naar het tweede Cafe GEZIeN.

De bijeenkomst begint om 19:30 uur en wordt gehouden in de Drie Lelies, Narvikstraat 1 in Puttershoek. U deelt met elkaar uw ervaringen, kennis en tips en krijgt de juiste handvatten om meer grip te krijgen op de kinderen tijdens de Feestdagen.

Het thema luidt: "Feestdagen: feestelijke of vreselijke dagen?"

Agenda voor november en december


 • Dinsdag 14 november:
  Spreekavond groep 1 t/m 8

 • Woensdagavond 15 november:
  Hoeksch Lyceum Dictee

 • Vrijdag 17 november:
  Schoen op school zetten

 • Zaterdag 18 november:
  Aankomst Sinterklaas in Nederland

 • Maandag 20 november:
  Hopelijk heeft Sint iets in de schoenen gedaan...

 • Dinsdag 21 november:
  Kledinginzamelingsactie Bag-2-School (inleveren tussen 8.15 en 10.00 uur bij de fietsenstalling)
  Infomarkt Actief College (20.00 - 22.00 uur)

 • Woensdag 22 november:
  Gastles vanuit bureau Halt voor gr. 6-7-8. Thema: Overlast rond de jaarwisseling (9.30 - 10.30 uur)

  Infoavond Hoeksch Lyceum (aanvang 19.00 uur)

 • Zaterdag 25 november:
  Aankomst Sinterklaas in Heinenoord

 • Woensdag 29 november:
  Groep 1-2 gaat pannenkoeken eten om 11.00 uur in restaurant Van Rijn, locatie Rembrandt aan het Rembrandtplein 1 in Oud-Beijerland (Prijs gewonnen door Lillyen, tekenwedstrijd 'Rembrandt')

 • Donderdagavond 30 november:
  Open avond Wellantcollege Klaaswaal (VMBO) 19.00 - 21.00 uur

 • Dinsdag 5 december:
  Sinterklaasfeest. De kinderen zijn 's middags vrij

 • Woensdag 6 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdagmiddag 7 december:
  Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

 • Woensdag 13 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdagmiddag 14 december:
  Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen
  Groep 1-2 krijgt bezoek van de voorleesjuf

 • Donderdag 21 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 22 december:
  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Maandag 25 december:
  Start van de Kerstvakantie