Archief » Nieuwsbrief #133 - maandag 06 november 2017

Dubbel prijs voor Het Anker!

Het museum Hoeksche Waard had schoolkinderen uit de Hoeksche Waard uitgenodigd een portret te tekenen van Sara Louisa du Faget van Assendelft. De prijswinnaars van de portrettenwedstrijd werden op woensdagmiddag 1 november bekend gemaakt in het Hof van Assendelft. De jury heeft vier prijswinnaars gekozen: De eerste, tweede en derde prijs en een originaliteitsprijs. Maar liefst twee van deze prijzen zijn gewonnen door leerlingen van Het Anker! Romy uit groep 6 sleepte de tweede prijs in de wacht en Thijs uit groep 3 ontving de derde prijs. Gefeliciteerd!

Hier vindt u het artikel uit Het Kompas.

Ouderbijdrage

Van veel ouders mochten wij de jaarlijkse ouderbijdrage al ontvangen. Hartelijk dank daarvoor. Mocht u nog niet aan het overmaken zijn toegekomen dan verzoeken wij u dit op korte termijn in orde te maken.

Graag de ouderbijdrage van dit schooljaar (55 euro per kind) over maken naar:

rekeningnummer NL43 RABO 0123198011
t.n.v. OBS Het Anker Ouderraad
met vermelding van de naam van uw kind(eren).

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het bedrag in één keer over te maken dan kunt u de factuur in termijnen voldoen.

In English please

Maandag 6 november was de eerste stagedag voor Miss Nicole, onze stagejuf uit de Verenigde Staten (Wisconsin). Nicole studeert in december af en haar buitenlandstage is het laatste deel van haar opleiding tot leerkracht basisonderwijs. In de groepen van Het Anker hebben de kinderen vandaag kennisgemaakt met de nieuwe juf. In groep 4-5 bijvoorbeeld stelden de kinderen zich allemaal persoonlijk aan haar voor met 'My name is ...'. De kleuters van juf Margaret hadden een heel repertoire met liedjes in het Engels die ze lieten horen. Zo werd Nicole in elke groep hartelijk ontvangen.
Welcome Miss!

Hoera voor meester Martin!

Woensdag 8 november is een bijzondere dag voor onze meester Martin. Hij is dan 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Zo'n jubileum laten we niet ongemerkt voorbij gaan! Woensdagochtend wordt dat met alle kinderen van de school gevierd in de hal van de school.

Mocht u meester Martin de hand willen schudden, dan kan dat. Vanaf 12.15 uur is daar gelegenheid voor. U bent van harte welkom!

Een gezond ontbijt op school

EEN GEZOND ONTBIJT... Op donderdag 9 november hoeven de kinderen van Het Anker thuis niet (al te veel) te ontbijten. Op school staat die dag een heerlijk ontbijt voor iedereen klaar! We doen mee met het Nationaal Schoolontbijt.

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.

In het ontbijtpakket vinden kinderen ook vrolijke placemats en een folder met leuke ontbijttips: die nemen ze mee naar huis.

Via de link sturen we u een nieuwsbrief met informatie over dit gezonde en leerzame ontbijtfeest op onze school.

Zwemmen

Op de website vindt u bij de groepspagina van groep 4-5 een nieuwe lijst met begeleidende ouders bij de zwemles.

Verzoek: Wilt u er bij de kledingkeuze van uw kind aub. rekening mee houden dat de kleding makkelijk aan- en uitgedaan kan worden.

Kleding actie Bag-2-School

Dit najaar wordt er een inzamelingsactie van o.a. kleding gehouden. Voor dinsdagochtend 21 november a.s. staat er zo'n inzamelingsactie gepland. U kunt de zakken aan het begin van de schooldag bij de fietsenstalling neerzetten.

Dit mag in de zakken:
Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per
paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen,
handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

NB
Graag de zakken dichtgeknoopt inleveren.

Agenda voor november en december

• Woensdag 8 november:
    Meester Martin is 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Een feestje waard!

• Donderdagmiddag 9 november:
    Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen
    Groep 1-2 krijgt om 14.15 uur bezoek van de voorleesjuf

• Dinsdag 14 november:
    Spreekavond groep 1 t/m 8

• Woensdagavond 15 november:
    Hoeksch Lyceum Dictee

• Zaterdag 18 november:
    Aankomst Sinterklaas in Nederland

• Dinsdag 21 november:
    Kledinginzamelingsactie Bag-2-School
    Infomarkt Actief College (20.00 - 22.00 uur)