Archief » Nieuwsbrief #130 - vrijdag 27 oktober 2017

Een gezond ontbijt op school

EEN GEZOND ONTBIJT... Op donderdag 9 november hoeven de kinderen van Het Anker thuis niet (al te veel) te ontbijten. Op school staat die dag een heerlijk ontbijt voor iedereen klaar! We doen mee met het Nationaal Schoolontbijt.

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.

In het ontbijtpakket vinden kinderen ook vrolijke placemats en een folder met leuke ontbijttips: die nemen ze mee naar huis.

Hoera voor meester Martin!

Woensdag 8 november is een bijzondere dag voor onze meester Martin. Hij is dan 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Zo'n jubileum laten we niet ongemerkt voorbij gaan! Woensdagochtend wordt dat met alle kinderen van de school gevierd in de hal van de school.

Mocht u meester Martin de hand willen schudden, dan kan dat. Vanaf 12.15 uur is daar gelegenheid voor. U bent van harte welkom!

Miss Nicole

Maandag 6 november is de eerste stagedag van onze Amerikaanse stagiaire, Miss Nicole.

Nicole heeft de lerarenopleiding in de Verenigde Staten bijna afgerond en zij sluit haar opleiding af met een stage van een paar maanden in het buitenland. Daarvoor komt zij naar de Hoeksche Waard.

Nicole gaat haar stage invullen op twee Acisscholen, OBS Het Kraaienest en op onze school. Nicole zal een dag in de week op Het Anker zijn. Zij zal daarbij alle klassen bezoeken. De kinderen kunnen daarmee hun Engels extra goed oefenen en ontwikkelen.

Welcome, Miss Nicole!

Spreekavond

Dinsdag 14 november is er gelegenheid voor een 10-minutengesprek. Via uw kind ontvangt u daarvoor een uitnodiging. In het gesprek informeert de leerkracht u, aan de hand van methodetoetsen en/of observaties, over de ontwikkelingen van uw kind.

Van u horen wij bij het gesprek graag hoe uw kind thuis over school spreekt. Wanneer u relevant informatie voor ons hebt, bijvoorbeeld over externe hulpverleners zoals een logopedist, dan ontvangen wij dat ook graag.

Wanneer u van de gelegenheid gebruik wilt maken, ontvangen uw reactie graag uiterlijk 3 november op school retour. U kunt op de aanmeldstrook aangeven naar welke tijdsperiode uw voorkeur uitgaat.

Tijdelijk geen GVO

Godsdienstleerkracht, Conny de Ronde, zal de eerstkomende periode niet op school komen om de GVO-lessen te verzorgen. Zij heeft last van haar stembanden en moet daarom van haar arts de stem zoveel mogelijk rust gunnen.

Het dienstencentrum GVO en HVO, waar juf Conny bij in dienst is, zoekt een vervangende leerkracht voor de wekelijkse godsdienstles.

Schoolfruit

Het Anker doet ook dit schooljaar mee met EU-Schoolfruit en ontvangt, 20 weken lang, drie stuks groente/fruit per leerling per week. Tijdens de 20 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruitdigibord. Op 14 november wordt het eerste fruit op school geleverd.

Tip: Geeft u uw kind wel een (houdbare) pauzehap mee. Het kan zijn dat het fruit nog een langere rijpingstijd nodig heeft en bewaard wordt tot een volgende keer. Is uw kind allergisch voor een bepaalde fruitsoort, zoals voor de kiwi, geeft u dit dan door aan de leerkracht.

TSO-ouders in de schoolbanken

Woensdagochtend 15 november gaat een grote groep TSO-ouders terug in de schoolbanken. Zij krijgen een cursus die zich richt op het begeleiden bij het overblijven op school.

Agenda voor november

• Woensdag 1 november:
    Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs

• Donderdag 2 november:
    Theatervoorstelling 'Reismuis' voor groep 1-2
    Locatie: Obs De Boomgaard, Mijnsheerenland (9.30-10.15)
    Bus vertrekt om 8.35 uur

• Donderdag 2 en vrijdag 3 november:
    Studietweedaagse voor Acisdirecteuren

• Donderdagmiddag 2 november:
    Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

• Woensdag 8 november:
    Meester Martin is 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Een feestje waard!

• Donderdagmiddag 9 november:
    Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen
    Groep 1-2 krijgt om 14.15 uur bezoek van de voorleesjuf

• Dinsdag 14 november:
    Spreekavond groep 1 t/m 8

• Woensdagavond 15 november:
    Hoeksch Lyceum Dictee

• Zaterdag 18 november:
    Aankomst Sinterklaas in Nederland

• Dinsdag 21 november:
    Kledinginzamelingsactie Bag-2-School
    Infomarkt Actief College (20.00 - 22.00 uur)