OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #13 - vrijdag 28 september 2012

Weer op school

Het schooljaar 2012-2013 is alweer in volle gang. Na de eerste weken weet iedereen al de weg in de school. De klaslokalen werden verkend, het speel- en werkmateriaal werd bekeken. Er werd kennisgemaakt met de nieuwe klasgenoten en de nieuwe juf of meester en de vakantieverhalen werden uitgewisseld.

In deze nieuwsbrief treft u informatie aan en de activiteiten die in de komende weken plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,


Mariètta Vermaas
Interim directeur

Ankers


Oud-directeur van de school, Hans Hoogland, was deze week samen met zijn vrouw en familie op school om in het bijzijn van alle leerlingen de Ankers op het schoolplein te onthullen. Als verrassing hing er ook een mooi bord op met de naam van meester Hoogland!

Vol aandacht luisterde iedereen naar de prachtige verhalen die de meester vertelde over de Ankers en over de geschiedenis van de naam van onze school. Toen het doek van de Ankers af was gehaald, in het bijzijn van zijn zoon Edwin en zijn kleinzoon Dirk, zag meester Hans het bord met zijn naam erop.

Op de website kunt u meer lezen over deze bijzondere dag. In het fotoboek op de site zijn er foto's te bekijken.

Nieuw lid MR

Tot ons genoegen kunnen we u melden dat er zich een kandidaat heeft gemeld voor het lidmaatschap van de oudergelededing van de MR. Edwin Sinterniklaas heeft zich bereid verklaard om deel te nemen aan de MR van Het Anker. Omdat Edwin de enige kandidaat is, hoeft er geen verdere verkiezing plaats te vinden en kan hij direct als lid worden benoemd. Welkom in de MR!

//Edwin stelt zich hier aan u voor:
Mijn naam is Edwin Sinterniklaas. Ik ben getrouwd met Staephanie. Wij hebben twee kinderen: Youri (groep 4) en Jesse (groep 1).
Ik werk bij Optiband, een bedrijf wat transportbanden maakt. In mijn vrije tijd geef ik keeperstraining en sinds kort probeer ik te tennissen.
De school is na een slechte periode weer de goede weg in geslagen en ik hoop hier een positieve bijdrage aan te leveren.//

Even voorstellen

Met juf Suze gaat het gelukkig steeds iets beter. Zij kan inmiddels weer zonder krukken 'uit de voeten'. De begeleiding van groep 1/2 is grotendeels overgenomen door juf Yvonne. Yvonne en Suze overleggen geregeld zodat de continuiteit van het lesprogramma gewaarborgd blijft. U hebt vast al kennisgemaakt met Yvonne maar hieronder stelt zij zich wat verder aan u voor.

//Mijn naam is Yvonne Wartena en ik woon samen met mijn dochter van 15, Jorinde. Ik werk graag met kleuters en ik heb hier ook veel ervaring mee. Ik heb als achtergrond de docentenopleiding 'Muziek en beweging'. Ik heb een aantal jaren op verschillende scholen muziekles gegeven. Ik heb ook de Pabo gevolgd en ben toen gaan werken als groepsleerkracht.

Natuurlijk hoop ik voor juf Suze dat het gauw weer beter met haar gaat. Tot die tijd werk ik met plezier in groep 1/2 op Het Anker. Mocht u iets aan mij willen vragen dan is daar na schooltijd gelegenheid voor.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Wartena//

TussenSchoolse Opvang (TSO)

Danzij een groep ouders die bereid zijn toezicht te houden tijdens de lunchpauze, kunnen de kinderen op school overblijven wanneer ouders werken.

Deze groep TSO-ouders kan versterking gebruiken. Heeft u gelegenheid om een keer in de week te assisteren bij het overblijven dan horen wij het graag!

Naast overblijfouders zoekt de TSO ook versterking bij het administratieve gedeelte van deze activiteit. Voor informatie of aanmelden kunt u terecht bij de schoolleiding.

Kinderboekenweek

Op woensdag 3 oktober gaat de jaarlijkse kinderboekenweek weer van start. Dit evenement wordt op Het Anker op een feestelijke en 'luchtige' manier geopend... Hoe? Dat blijft nog een verrassing!

Voorleeswedstrijden
De Voorleeswedstrijden hebben twee winnaars van Het Anker opgeleverd. Suus uit groep 7 en Mignon uit groep 8 gaan onze school vertegenwoordigen. Veel succes meiden! De wedstrijd start om 13.30 uur.

Naar de bieb
Donderdag 4 oktober brengen de kinderen van groep 5/6 om 9.00 uur een bezoek aan de bibliotheek. Daar wacht hen een quiz.

Maandag 8 oktober is er een echte schrijfster op school! Het is Sanne Bakker. De kinderen van groep 7/8 kunnen haar vanaf 11.15 uur het hemd van het lijf vragen!

Dinsdag 9 oktober is groep 3/4 aan de beurt om een bezoek aan de bibliotheek te brengen. De kinderen worden daar om 9.00 uur getrakteerd op een poppenkastvoorstelling.

Donderdag 11 oktober wandelen de kleuters van groep 1/2 naar de bieb. Zij gaan daar een 'boekenzoekspel' spelen.

En dan wordt er in de klassen natuurlijk nog veel gelezen en voorgelezen. Veel plezier allemaal!

Boekenmarkt

Woensdag 3 oktober is de feestelijke opening van de kinderboekenweek. Het thema van deze week is 'Hallo Wereld'. In het kader van de kinderboekenweek is er op dinsdagavond 9 oktober een boekenmarkt in de centrale hal van de school. Boekwinkel Houtman zal weer een mooie selectie kinderboeken aanbieden. U bent van harte uitgenodigd tussen 18.30 en 20.00 uur rond te kijken!

Wilt u boeken aanschaffen dan kan dat. U kunt de boeken contant afrekenen en meteen mee naar huis nemen. Bij besteding vanaf 10,= ontvangt u het gratis boekenweekgeschek.

Woeste Willem

Dinsdag 2 oktober worden de kleuters van groep 1/2 getrakteerd op een toneelvoorstelling op school. De gymzaal wordt omgetoverd tot een decor en daar zal door een echte acteur het prentenboek 'Woeste Willem' worden uitgespeeld.

Tip: Jeugdnatuurdag

Op zaterdag 6 oktober 2012 van 10.00 tot 16.00 uur organiseert Hoekschewaards Landschap samen met 5 scouting groepen uit de Hoeksche Waard een jeugdnatuurdag in en om het Nationaal Landschap Centrum aan de Veerweg 1c in Numansdorp. Het evenement staat bol van de activiteiten. Er is van alles te doen en te leren.

Activiteiten


Kinderen kunnen er kanovaren, aan een kabel over het water zweven, een wedstrijdje wie het snelst de stormbaan kan nemen, meedoen aan de Aframe race of proberen overeind te blijven op een vliegend tapijt achter een trekpaard. Lekker sportief bezig zijn dus.

Knutselen


Er wordt ook geknutseld. Zo kun je met mensen van Natuurmonumenten een bijenhotel maken, zelf popcorn bakken, knopen leren leggen, met vilt aan de gang en van wilgentakken een bootje maken.

Leren


Op de jeugdnatuurdag is er ook veel te leren. Je kan op stap met de boswachter van Staatsbosbeheer. Er zijn demonstraties schapen drijven. Je kan waterproefjes doen, braakballen pluizen en een slakkenspel spelen. Met een echte legertruck naar de bossige bezigheden in het Veerbos. Hier is van alles te leren over bomen.

Voor de ouders


Ouders en begeleiders kunnen zich vermaken als toeschouwer bij de diverse activiteiten, maar ook even rustig koffiedrinken in het Nationaal Landschap Centrum. Er zijn informatiestands over het werk van Hoekschewaards Landschap en Scouting. Verder zijn er fair trade spullen te koop.

Toegang


De toegang en de meeste activiteiten zijn gratis. Bij de stand van Hoekschewaards Landschap is een knipkaart te krijgen waarmee aan de vele activiteiten kan worden meegedaan.

Nadere informatie
Joost Kievit 078/6731522

Agenda voor oktober

2 oktober
MR Vergadering


3 oktober
Voorleeswedstrijd het Anker, start: 13:30 uur


4 oktober
Dierendag
9:00 uur Quiz groep 5/6 kinderboekenweek


8 oktober
11:15 uur Schrijversbezoek groep 7/8


9 oktober
koffieochtend
9:00 uur poppenkast groep 3/4


10 oktober
Studiedag Begaafdheid, de leerlingen zijn deze dag vrij


11 oktober
9:00 uur Boekenzoekspel Groep 1/2


16 oktober
OR vergadering


19 oktober
Rollende pauze


20 oktober t/m 28 oktober
Herfstvakantie


27 oktober
Begin wintertijd