OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #128 - dinsdag 10 oktober 2017

Tussenstand Actie voor Sint Maarten

De actie voor de school in Sint Maarten heeft inmiddels totaal ruim 1500 euro opgebracht. Dit bedrag werd door verschillende scholen bij elkaar gespaard. Naast De Regenboog en De Boomgaard die meespaarden met Het Anker, werden we ook verrast deelnemers die zich spontaan melden voor onze actie.

Een school in Rijssen maakte een bedrag van 281 euro aan ons over. Op 1 november houden drie kerken in 's-Gravendeel een gezamenlijke dienst en zij bestemmen de collecte ook voor de Leonard Connor School in Sint Maarten.

Hartelijk dank voor alle bijdragen!

In de krant

Donderdag 28 september kwam journalist Bas Boerma - van het Algemeen Dagblad - in groep 4-5 op bezoek. Hij kwam vragen stellen aan de juf maar de kinderen mochten hem ook vragen stellen. Dat deden ze. Iedereen had een vraag. Bas vertelde o.a. dat hij journalist is geworden omdat hij als kind op de basisschool al heel graag en goed opstellen en verhalen kon schrijven. Over onze actie voor Sint-Maarten heeft hij een prachtig artikel geschreven wat op 29 september is geplaatst in de krant. Hier de link naar het artikel in het AD.

Groep 4-5 las een kopie van het artikel. Het was muisstil in de klas. Dat is interessant zeg! Eerst in Het Kompas en nu in het AD. Heeft u het artikel over de Sint Maarten actie in Het Kompas gemist? Dan kunt u het hier nog lezen.

Voorleeswedstrijd

Op dinsdag 10 oktober werd in groep 6-7-8 een voorleeswedstrijd gehouden. Het is de voorronde voor de nationale voorleeswedstrijd 2018. Elk kind van groep 6-7-8 kon zich inschrijven om mee te doen aan de wedstrijd.

De beste voorlezer (onze voorleeskampioen) werd Esmee, op de voet gevolgd door Kewan, die tweede werd. Esmee gaat nu naar de volgende ronde. Dat zal ergens in februari zijn. Onze schoolkampioen zal het dan opnemen tegen andere voorleeskampioenen van de Hoeksche Waard. Veel succes!

Meer informatie: klik hier.

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Op woensdagdagavond 1 november zal de gezamenlijke voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs, voor Het Anker en De Regenboog, gehouden worden. Deze voorlichting wordt in samenwerking met het Hoeksch Lyceum en het Actief College gegeven.

De voorlichting is bedoeld voor de ouders en de kinderen van groep 8. Ouders en de kinderen van groep 7 (en eventueel groep 6) zijn ook van harte welkom.

De inloop start om 19.15 uur. Om 19.30 uur begint de voorlichting.

De voorlichting zal bestaan uit een algemene inleiding over de overgang naar het voortgezet onderwijs, dus over het advies, het onderwijskundig rapport, de inschrijving en de verdere procedure.

Na de algemene inleiding zullen docenten van het Hoeksch Lyceum en het Actiefcollege het een en ander over deze scholen vertellen.

U bent van harte welkom in het lokaal van meester Martin!

Onderwijsmarkten

Ieder jaar organiseren de scholen voor voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard onderwijsmarkten voor de leerlingen en ouders uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. De onderwijsmarkt vindt dit jaar plaats op de volgende locaties. Steeds van 19.00 tot 21.00 uur.

Woensdag 25 oktober: CBS De Bron in Numansdorp

Dinsdag 31 oktober: OBS de Schelf in 's-Gravendeel

Dinsdag 7 november: OBS De Vlashoek en CBS De Weerklank in Westmaas

Donderdag 9 november: OBS de Klinker en Sabina van Egmond in Oud-Beijerland (Poortwijk)

Theater voor groep 1-2

Donderdag 2 november begint de schooldag voor groep 1-2 al vroeg. Om 8.35 uur staat de bus klaar om de kinderen naar Obs De Boomgaard in Mijnsheerenland te brengen. Theatervoorstelling 'Reismuis' wordt daar gespeeld.

Verhaallijn:
Een avontuurlijke zoektocht van Muis Dingeman. Muis Dingeman reist met vrouw Souris en kinderen de wereld rond, in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toeristenbus. Ze zijn heel gelukkig. Tot hij, door stom toeval, in Dover de boot mist en zijn familie in de mist ziet wegvaren. Hij roept nog: 'Kom terug!' en 'Ik hou van jullie!' Maar de boot is al te ver...

Gelukkig krijgt hij hulp van allerlei dieren. Vele bijzondere en vaak onverstaanbare dieren.

Spreekavond

Voor uw agenda: Dinsdagavond 14 november is er de eerste spreekavond van dit schooljaar. U kunt binnenkort inschrijven voor een 10-minutengesprek met de leerkracht van uw kind. De spreekavond is voor alle groepen.

Rapporten

Tweemaal per schooljaar ontvangen de kinderen van groep 1 en 2 een rapport. Een winter- en zomerrapport. Deze rapporten zijn gekoppeld aan de toetsen van Cito die ook tweemaal per schooljaar worden afgenomen. Deze toetsen zijn genormeerd op het gemiddelde van de basisschoolleerlingen in Nederland.

De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen dit jaar ook tweemaal een rapport. De hele school heeft daarmee dezelfde cyclus, gekoppeld aan de afname van de methode-onafhankelijke Citotoetsen.

Het aantal spreekavonden blijft ongewijzigd. Op de spreekavond van november kunt u van de leerkracht dus informatie verwachten over het functioneren van uw kind in de groep. Dit betreft ontwikkelingen op het gebied van de leerstof maar ook op het welbevinden van uw zoon of dochter in de klas.

Zwerfboeken

Wie doet er mee met onze zwerfboekenactie? Hiervoor vragen wij u om thuis eens de boekenkast door te neuzen om te zien of er wellicht kinderboeken zijn die voor uw kind niet meer van waarde zijn. Wij ontvangen die boeken graag op school en vullen daar onze 'zwerfboekentafels' mee aan. Zwerfboeken zijn boeken voorzien van een speciale sticker. Die boeken mogen - een voor een - mee naar huis worden genomen om lekker in te lezen. Uitgelezen? Dan breng je het boek weer terug naar de tafel en kun je een nieuw zwerfboek meenemen!

In de gang bij de onderbouw staat een zwerfboekentafel en zo'n tafel staat ook op de gang bij de bovenbouw. Laat maar rondzwerven die boeken! Neem een fijn boek mee om in de herfstvakantie te lezen. Veel plezier!

Kledingactie Bag-2-School


Dit najaar wordt er een inzamelingsactie van o.a. kleding gehouden. Voor dinsdag 21 november a.s. staat er zo'n inzamelingsactie gepland. De organisatie Bag-2-School organiseert deze actie op verzoek van scholen en andere instellingen. Bag-2-School is geinteresseerd in het inzamelen van hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen / ceintuurs, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes.

Bag-2-School voorziet zo in de mogelijkheid om fondsen te werven voor de school (of andere instelling), terwijl tegelijkertijd indirect het milieu geholpen wordt (recycling) en werkgelegenheid gecreëerd wordt.

Normaliter weegt een geheel gevulde zak tien kilo. Een dergelijke zak brengt dan 3,- euro op. Zo'n actie brengt al gauw een leuk bedragje op en wordt besteed aan diverse materialen voor alle leerlingen. Spaart u mee?

Dit mag in de zakken:
Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per
paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen,
handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

NB
Graag de zakken dichtgeknoopt inleveren.

Schoolmelk

Tijdens de basisschool groeit uw kind van een amper 1 meter lange kleuter uit tot een beginnende puber die straks hoogstwaarschijnlijk boven u uit gaat steken! Voor deze groei zijn veel voedingsstoffen nodig. Een groot deel van de dag brengt uw kind op school door. Schoolmelk zorgt elke dag voor een vertrouwde en lekkere onderbreking van een intensieve dag op school.

Wat is Schoolmelk?
Een groot deel van de dag brengen kinderen op school door. Leren en spelen kost veel energie. Schoolmelk zorgt elke dag voor een vertrouwde en gezonde onderbreking met lekkere gekoelde zuiveldrankjes. U sluit een abonnement af bij Schoolmelk en wij zorgen hierna voor levering. Want Schoolmelk is:
Verse, gekoelde melk, halfvolle 100% weidemelk.

Wat zijn de kosten?
Voor schooljaar 2017-2018:
Halfvolle melk 0,28 per pakje
Vanaf slechts 1,40 per week = 5 dagen voor pauzemelk
1,12 per week = 4 dagen in de lunchpauze

Rekenvoorbeeld kosten jaarabonnement
56,- euro per jaar voor pauzemelk = 5 dagen
44,80 euro per jaar voor lunchmelk = 4 dagen

Altijd koel en vers
Bij het verstrekken van het Schoolmelk assortiment stelt Schoolmelk een koelkast aan de school ter beschikking. De producten worden na aflevering meteen door de chauffeur in deze koelkast gezet. De producten worden rechtstreeks vanuit de koeling aan uw kind gegeven. De producten die uw kind krijgt zijn dus altijd vers en gekoeld.

Product na de vakantie
Als de school wegens vakantie gesloten is, kunnen wij geen producten afleveren. Het is logistiek niet haalbaar om duizenden scholen op de eerste dag na de vakantie direct van verse producten te voorzien.
Wij zullen er alles aan doen om na elke de vakantie zsm weer verse melk op de scholen af te leveren. De kinderen kunnen uiterlijk op de woensdag na de vakantie weer genieten van hun pakje melk.

Aanmelden kan op www.schoolmelk.nl

Tip: sporten in Binnenmaas en Strijen

In de herfstvakantie organiseren de combinatiefunctionarissen van Welzijn Hoeksche Waard diverse sportieve activiteiten voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar. Zie voor info: www.jonghoekschewaard.nl

Tip: Zwem4daagse

Van 17 t/m 20 oktober organiseert zwem- en waterpolovereniging ZVS in zwembad De Wellen ('s-Gravendeel) de KNZB-Zwem4daagse. Wie doet er mee? Meer info vind je op www.zvs.nu.

Agenda voor oktober en november


 • Donderdag 12 oktober:
  Groep 6/7/8 bezoekt een archeologie expositie in Maasdam
  Groep 1-2 krijgt om 14.15 uur bezoek van de voorleesjuf

 • Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober:
  Herfstvakantie

 • Dinsdag 31 oktober:
  Groep 4-5 bezoekt een archeologie expositie in Maasdam (10.30 uur)

 • Woensdag 1 november:
  Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs

 • Donderdag 2 november:
  Theatervoorstelling 'Reismuis' voor groep 1-2
  Locatie: Obs De Boomgaard, Mijnsheerenland (9.30-10.15)
  Bus staat om 8.35 uur klaar

 • Donderdag 2 en vrijdag 3 november:
  Studietweedaagse voor Acisdirecteuren

 • Donderdagmiddag 2 november:
  Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

 • Donderdagmiddag 9 november:
  Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen
  Groep 1-2 krijgt om 14.15 uur bezoek van de voorleesjuf

 • Dinsdag 14 november:
  Spreekavond groep 1 t/m 8

 • Zaterdag 18 november:
  Aankomst Sinterklaas in Nederland

 • Dinsdag 21 november:
  Kledinginzamelingsactie Bag-2-School
  Infomarkt Actief College (20.00 - 22.00 uur)

 • Woensdag 22 november:
  Gastles vanuit bureau Halt voor gr. 6-7-8. Thema: Overlast rond de jaarwisseling (9.30 - 10.30 uur)

  Infoavond Hoeksch Lyceum (aanvang 19.00 uur)

 • Donderdagavond 30 november:
  Open avond Wellantcollege Klaaswaal (VMBO) 19.00 - 21.00 uur