Archief » Nieuwsbrief #117 - donderdag 01 juni 2017

Fijn Pinksterweekend!

Maandag 5 juni is de school gesloten i.v.m. Pinksteren. Wij zien iedereen graag terug op dinsdag 6 juni.

Schooljaar 2017-2018

Vooruit kijkend naar het nieuwe schooljaar weten we inmiddels dat we voor het schooljaar 2017-2018 onderstaande groepen op Het Anker kunnen formeren. In het onderstaande schema kunt u zien welke leerkrachten de verantwoordelijkheid krijgen over welke groepen.

Groep Aantal leerlingen Leerkrachten
Groep 1-2 >12 Margaret de Koning
Groep 3 15 Abigail Houben
Groep 4-5 13 Karin Kooijman en Annemarie Elsenaar
Groep 6-7-8 19 Martin den Haan

NB
Margaret en Abigail werken parttime. Wij verwachten op korte termijn definitief te weten wie de duo-collega's worden.

Gediplomeerden Jeugd-EHBO-A

Woensdag 31 mei legden de kinderen van groep 7 en 8 hun EHBO-examen af. Zij werden hierbij geassisteerd door de kinderen van groep 6 die als slachtoffers fungeerden. Bij het examen moesten de leerlingen laten zien dat zij diverse levensreddende handelingen kunnen verrichten, verbanden kunnen aanleggen enz.

Om 11 uur kwam loco-burgemeester, de heer Leon van Noort, de EHBO-diploma's uitreiken. Met deze gediplomeerden is Heinenoord een stuk veiliger geworden. Alle kandidaten van harte gefeliciteerd!

Cito-toetsen

In de laatste weken van het schooljaar staan de halfjaarlijkse Cito-toetsen op het programma voor de kinderen t/m groep 7. Wij zijn, net als u, benieuwd naar de vorderingen die de kinderen gemaakt hebben! U ontvangt een overzicht van alle prestaties in het zomerrapport. Donderdagmiddag 22 juni ontvangen de kinderen hun rapport.

Voor de kinderen van groep 8 staan er geen Cito-toetsen meer in de planning. Zij zijn druk met het voorbereiden van hun naderend afscheid van de basisschool.

Inloopochtend

Dinsdag 6 juni is er een inloopochtend in het schoolgebouw. Tussen 8.30 en 10.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom een kijkje te nemen in de groepen van beide scholen, Anker en Regenboog. Voor u als ouders is het een gelegenheid om bijvoorbeeld eens te zien hoe zo'n digitaal schoolbord werkt en hoe de kinderen op hun tablet aan het werk zijn. Nieuwe ouders die overwegen hun kind in te schrijven op onze school zijn natuurlijk eveneens van harte uitgenodigd.

Ook de peuterspeelzaal doet mee aan de inloopochtend. Om 10.00 uur gaan de kleuters van beide scholen op visite bij Hompeltje en Pompeltje om daar de officiele opening bij te wonen van de Peuterpretweek.

Graag tot ziens!

Groep 7-8 gaat op kamp

Woensdagochtend 7 juni vertrekken de leerlingen van groep 7 en 8 naar Brabant. Zij verblijven daar drie dagen in het Stay-Okay hotel aan de Boslustweg 1 te Bergen Op Zoom. Meer info over het schoolkamp vindt u op de groepspagina op deze website. Veel plezier en tot ziens op vrijdagmiddag 9 juni.

NB
De leerlingen van groep 6 werken deze dagen onder begeleiding van juf Marietta.

Diploma's

Woensdag 14 juni wordt een spannende dag voor veel van De Ankerleerlingen. Voor een aantal kinderen uit groep 4-5 staat het diplomazwemmen op de planning. Er wordt voor verschillende diploma's afgezwommen.

Groep 7 komt deze dag met de fiets naar school. Zij hebben om 9.30 uur het praktijkexamen verkeer en moeten laten zien dat zij fietsend de verkeersregels beheersen.

Succes allemaal!

Schoolreis groep 1 t/m 6

De schoolreis komt er weer aan. Op donderdag 15 juni gaan we op stap. We gaan dit jaar naar Duinrell. We zijn van 10.00 uur tot 15.30 uur in het park.

Tijden van Vertrek en Aankomst
Donderdag 15 juni verwachten we de kinderen op de reguliere tijd op school, om 8:45 uur.
Vertrek van school: 9.00 uur
Verwachte terugkomst op school: rond 16:30 uur

Wat mag/moet er allemaal mee?

* Veiligheidsspeld (voor het bevestigen van het kaartje met naam en contactgegevens)
    * Tussendoortjes/snoepjes/drinken (niet te veel)
    * Zakgeld: vrijwillig, in ieder geval niet meer dan 5.- euro
    * Indien nodig reispilletjes
    * Indien nodig: verschoning in een plastic tasje

We hebben veel zin in de schoolreis en hopen op een fijne dag met elkaar! Heeft u nog vragen, dan kunt u deze altijd stellen!

Schoolfoto's

Op dinsdag, 30 mei 2017 kwam de schoolfotograaf op school voor het maken van de jaarlijkse schoolfoto. Uw zoon of dochter werd individueel gefotografeerd, met zijn of haar klas en eventueel met schoolgaande broertjes en/of zusjes.

Uw kind zal via school een inlogkaart ontvangen. Op de inlogkaart staan alle gegevens en uw unieke inlogcode om de resultaten te bekijken en eventueel te bestellen.

U bent van harte welkom om ook alvast een kijkje te nemen op onze website
www.holland-fotostudio.nl onder het kopje schoolfotografie.

Met vriendelijke groet,

Het team van Holland Fotostudio

Agenda voor juni

• Maandag 29 mei t/m donderdag 1 juni:
    Avondvierdaagse

• Donderdag 1 juni:
    Voorstelling van het Holland Symfonie orkest voor gr. 6-7-8

• Donderdag 1 t/m vrijdag 8 juni:
    Afname Citotoetsen groep 2 t/m 7

• Maandag 5 juni:
    Tweede Pinksterdag (de school is gesloten)

• Dinsdag 6 juni:
    Inloopochtend in het schoolgebouw. Tussen 8.30 en 10.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom een kijkje te nemen in de groepen. Dit geldt voor de groepsruimten van beide scholen en de peuterspeelzaal

• Woensdag 7 t/m vrijdag 9 juni:
    Schoolkamp voor groep 7 en 8

• Donderdag 8 juni:
    Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

• Woensdag 14 juni:
    Diplomazwemmen voor groep 4-5

Fietsexamen voor groep 7 (start om 9.30 uur)

• Donderdag 15 juni:
    Schoolreis voor de leerlingen t/m groep 6

• Vrijdag 16 juni:
    Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

• Zondag 18 juni:
    Vaderdag

• Donderdagavond 22 juni:
    Uitreiking zomerrapporten

• Dinsdag 27 juni:
    Spreekavond t/m groep 7

• Donderdag 29 juni:
    Patatjesdag voor alle kinderen van Het Anker. Er wordt op school gegeten en de TSO trakteert iedereen op patat!