Archief » Nieuwsbrief #116 - woensdag 24 mei 2017

Lang weekend

Heeft u onze vrolijke traptreden al gezien? Zo worden alle gebruikers van het schoolgebouw dagelijks aan de ANKER-afspraken herinnerd. We gedragen ons op onze school:
Aardig
Netjes
Kalm
Eerlijk en
Respectvol

Nog een trap verder valt er nog meer te leren en dan op rekengebied.
Kom maar eens kijken, maar dan niet op donderdag 25 en vrijdag 26 mei. Dan is de school gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag.

Geniet van het lange weekend en tot ziens op maandag 29 mei!

Knipperde knipperde knip!

Juf Jacomien laat zien hoe je een papiertje kunt vouwen en er dan met wat knipwerk een prachtig kleedje van kunt maken. Dat willen veel kinderen in groep 1-2 wel eens proberen! En dat mag. En het lukt! Kijk maar mee naar het filmpje: knippen.m4v

Juf Jacomien was na schooltijd nog lang aan het vegen... snipperde snipperde snipper... ;-)

Rekenen met spinners

Spinners zijn op dit moment een favoriet speeltje. En juffen zouden geen juffen zijn wanneer zij van zo'n nieuw speelgoedje niet iets leerzaams konden maken. Juf Annemarie zet de kinderen van groep 3-4-5 aan het rekenen met de spinners. Zo wordt leren en spelen een mooie combinatie!

Tour langs de Boer

Tour langs de Boer is op Hemelvaartsdag 25 mei. Tussen 10 uur en 16 uur zijn acht agrarische bedrijven, molens en museum Hoeksche Waard opengesteld voor een leuke maar vooral leerzame dag uit. Op elke locatie zijn speciale activiteiten georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen. Het thema van deze dag is; Waar komt jouw eten vandaan?!

Bekijk de Tourkaart met alle activiteiten: Hemelvaartsdag_25_mei_2017_tourkaart2doc.pdf

Schoolfotograaf

Ter herinnering: Dinsdag 30 mei is de schoolfotograaf 's morgens op school. Zie voor info en de achtergrond bij de foto's nieuwsbrief nummer 115. U vindt de verzonden nieuwsbrieven op de website, in het archief.

EHBO

Woensdag 31 mei gaan de leerlingen van groep 7 en 8 op voor het diploma Jeugd EHBO-A. Bij het examen moeten de leerlingen laten zien dat zij diverse levensreddende handelingen kunnen verrichten, verbanden kunnen aanleggen enz.
We wensen de kandidaten veel succes!

Zingen maar!

Op donderdag 1 juni gaat groep 6/7/8 in Numansdorp zingen, onder leiding van het Holland symfonie Orkest. De kinderen zullen verschillende liedjes meezingen met het orkest. Ter voorbereiding is een echte zangdocente al in de klas geweest om de nummers in te studeren. Er zullen liedjes in diverse talen ten gehore gebracht. Aan de vrolijke noten die door de school klinken is te horen dat er goed geoefend wordt!

Wandel je mee?

Herinnering: In de week van 29 mei kunnen de wandelschoenen weer uit de kast gehaald worden! De jaarlijkse avondvierdaagse staat dan op het programma. 'De Oranje Garde' uit Heinenoord organiseert dit sportieve evenement. Leerlingen en hun begeleiders die mee willen wandelen kunnen zich op woensdag 24 mei op school tussen 12.00 en 13.00 uur komen inschrijven.

Op schoolreis naar ...

Duinrell!! Donderdag 15 juni gaan de kinderen van groep 1 t/m 6 op schoolreis. Info over tijden e.d. volgt in de volgende nieuwsbrief.

Agenda voor mei

• Woensdag 24 mei:
    Tussen 12.00 en 13.00 uur kan op school worden ingeschreven voor deelname aan de avondvierdaagse

• Donderdag 25 en vrijdag 26 mei:
    Vrij (Hemelvaartsweekend)

• Dinsdag 30 mei:
    De schoolfotograaf bezoekt Het Anker

• Woensdag 31 mei:
    Examen en diploma uitreiking Jeugd EHBO-A

• Maandag 29 mei t/m donderdag 1 juni:
    Avondvierdaagse