OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #115 - woensdag 17 mei 2017

Schoolfotograaf

Aan de ouders, verzorgers van de leerlingen op obs Het Anker.

Op dinsdag, 30 mei 2017 komen we bij uw zoon of dochter op school voor het maken van de jaarlijkse schoolfoto. Wij komen dan met twee enthousiaste fotografen. Uw zoon of dochter zal dan individueel gefotografeerd worden, met zijn of haar klas en eventueel met schoolgaande broertjes en/of zusjes.

Laat uw kind stralen met lichte en rustige kleding. Mocht uw kind samen op de foto gaan met zijn of haar broertjes en/of zusjes dan adviseren wij de kleding op elkaar af te stemmen voor een spetterend resultaat.

Het is mogelijk om voor schooltijd broers en zussen van buiten de school ook op de foto te zetten met uw zoon of dochter. Hiervoor kunt u zich inschrijven via de school. Er komt een intekenlijst op het prikbord in de gang bij de onderbouwgroepen.

Uw kind zal via school een inlogkaart ontvangen. Op de inlogkaart staan alle gegevens en uw unieke inlogcode om de resultaten te bekijken en eventueel te bestellen.

U bent van harte welkom om ook alvast een kijkje te nemen op onze website
www.holland-fotostudio.nl onder het kopje schoolfotografie.

Wij hebben er zin in!

Met vriendelijke groet,

Het team van Holland Fotostudio


NB
In bijgaande brief kunt u de achtergronden bekijken die door school, in overleg met de fotograaf, gekozen zijn:
Anker_ouderbrief_fotograaf_2017.pdf

Op Kabouterpad

Woensdag 10 mei a.s was groep 1-2 gezellig met elkaar naar Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland, voor Het Kabouterpad. Dat betekende de natuur in en er was heel wat te ontdekken! Het werd een gezellige en leerzame ochtend. In het fotoboek kunt u meekijken.

Praten met soldaten

Op donderdagochtend 11 mei kreeg groep 6-7-8 bezoek van de 411-de pantsergeniecompanie. In het kader van de Landmachtdagen hadden wij ons ingeschreven voor de gastles 'Praten met soldaten'. Tijdens de Landmachtdagen 2017 bezoeken honderden militairen groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Zij vertellen aan de hand van hun uitrusting over het militair zijn en de landmacht en haar taken. Wat moet je kunnen, wat doe je en wat maak je mee? Wat is er leuk en minder leuk aan het werk van een militair.
De foto's vindt u in ons fotoalbum Klik hier.

Artikel in het Kompas en Hoeksch Nieuws.

Groep 6-7-8 terug in de tijd

Op donderdagmiddag 18 mei brengt groep 6-7-8 een bezoek brengen aan het Nationaal Archief in Den Haag voor de les "Van scheepsmaatje tot directeur bij de VOC". De kinderen volgen deze dag een continurooster. Ze eten op school en moeten zelf voor een lunchpakketje zorgen. Naar verwachting zullen we rond half vier weer in Heinenoord aankomen.

Voor de begeleiding van de kinderen zoekt meester Martin naar nog een ouder die mee wil. We vertrekken om 11.50 uur vanaf school.


Van scheepsmaatje tot directeur bij de VOC

Bijna tweehonderd jaar lang - van 1602 tot 1798 - heerst de Verenigde Oost-Indische Compagnie over de handel in het oostelijke deel van de wereld.

Alle hens aan dek in dit educatieve programma bij de VOC-tentoonstelling! Wat beleeft een scheepsmaatje, chirurgijn of directeur tijdens de reis naar de Oost? Wat zijn hun taken tijdens de reis? Welke gevaren komen ze tegen? Wat eten ze?

Met een minitablet in de hand lopen de leerlingen in kleine groepjes verschillende routes. Ieder groepje krijgt een andere rol. Onderweg verzamelen de kinderen informatie, voeren ze opdrachten uit en maken ze filmpjes, foto's en geluidsopnames. Tenslotte bekijken ze klassikaal elkaars digitale eindresultaat.

Rapporten

Op donderdag 22 juni krijgen de kinderen hun zomerrapport mee naar huis. Van veel kinderen hebben we de rapportmappen weer terug op school ontvangen maar we missen er nog paar. Graag ontvangen wij alle rapporten tijdig retour.

Wandel je mee?

In de week van 29 mei kunnen de wandelschoenen weer uit de kast gehaald worden! De jaarlijkse avondvierdaagse staat dan op het programma. 'De Oranje Garde' uit Heinenoord organiseert dit sportieve evenement. Leerlingen en hun begeleiders die mee willen wandelen kunnen zich op woensdag 24 mei op school tussen 12.00 en 13.00 uur komen inschrijven.

Data: 29, 30, 31 mei en 1 juni
Starttijd: Tussen 18.30 en 19.00 uur
Startplaats: Jeugdhuis 'De Erve', Oranjestraat 3 te Heinenoord
Afstanden: 3 km, speciaal voor kinderen t/m 6 jaar (onder begeleiding) / 5 km / 10 km

Inschrijfkosten:
Junioren t/m 14 jaar 4 euro
Senioren 4,50 euro per persoon

Gevraagd: helpende handen

De Ouderraad (OR) van onze school zoekt nieuwe leden. De OR houdt zich bezig met het (mede)organiseren van een aantal evenementen gedurende het schooljaar. Dit gebeurt in werkgroepen die aan het begin van ieder schooljaar worden samengesteld. Deze evenementen, die vaak een feestelijk tintje hebben, worden betaald met het geld van de vrijwillige ouderbijdrage.

Wie zitten er in de ouderraad?
De OR bestaat uit ouders of verzorgers van leerlingen van OBS Het Anker. De OR kiest in eigen gelederen een bestuur, bestaande uit:

 • Een voorzitter
 • Een secretaris
 • Een penningmeester

  Wat wordt verwacht van de ouderraad?
  Het belangrijkste is dat je de school en de kinderen een warm hart toedraagt. Daarnaast wordt van ieder lid verwacht dat hij/zij deelneemt in enkele werkgroepen. De ouderraad vergadert ongeveer 1x in de maand. Bij de vergadering zal de directeur of een teamlid aanwezig zijn. Leerkrachten zijn altijd welkom. In deze vergaderingen worden alleen zaken besproken die met de evenementen op school te maken hebben. Tevens is de OR een klankbord voor de schoolleiding.
  Onderwijsinhoudelijke zaken en klachten worden niet besproken in deze vergaderingen.

  Waaruit bestaat een werkgroep?
  Een werkgroep bestaat meestal uit twee of drie leden van de ouderraad en doorgaans twee teamleden. Iedere werkgroep kent een coordinator. Dit is altijd een leerkracht en is de eindverantwoordelijke.

  Welke evenementen worden door de werkgroepen georganiseerd?
  Sinterklaasfeest
  Kerstfeest
  Voorleesontbijt
  Paasfeest
  Schoolreis
  Afscheid groep 8

  Heeft u zin en tijd om mee te denken en mee te helpen in de OR? Dan horen wij graag van u! Loopt u even op school binnen of stuur een berichtje aan info@obs-hetanker.nl
  U bent van harte welkom!

 • Voorlichting sociale media

  Bij Jong Hoekschewaard staat de maand mei in het teken van de voorlichting "Vanavond zijn wij offline!". De warme zomermaanden komen er weer aan: een leuke selfie in de nieuwe bikini, spannende vakantieliefdes, al fietsend nog even een berichtje sturen, etc. Tijd om ouders en kinderen voorlichting te geven over de verschillende risico's van online media en de apparaten.

  De resterende avonden:
  23 mei - Sexting/grooming in Question (Laan van Westmolen 119 in Mijnsheerenland)
  30 mei - Smartphone in het verkeer in Joeno (Tienvoet 2a in Heinenoord)

  De voorlichting begint om 19:30 uur en zal rond 20:30 uur afgelopen zijn. Deelname aan de avonden is gratis.

  Meer informatie via www.jonghoekschewaard.nl/agenda

  Agenda voor mei


  • Donderdag 18 mei:
   Groep 6/7/8 bezoekt het Nationaal Archief in Den Haag voor een les over de VOC

  • Woensdag 24 mei:
   Tussen 12.00 en 13.00 uur kan op school worden ingeschreven voor deelname aan de avondvierdaagse

  • Donderdag 25 en vrijdag 26 mei:
   Vrij (Hemelvaartsweekend)

  • Week van 29 mei:
   Avondvierdaagse

  • Dinsdag 30 mei:
   De schoolfotograaf bezoekt Het Anker

  • Woensdag 31 mei:
   Examen en diploma uitreiking Jeugd EHBO-A

  • Maandag 29 mei t/m donderdag 1 juni:
   Avondvierdaagse