OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #114 - dinsdag 09 mei 2017

Meer muziek in de klas!

Op Het Anker werd al gewerkt met een digitale leerlijn muziek voor alle groepen in de school, de methode 123ZING! Dit voorjaar hebben we voor onze school subsidie aangevraagd om het muziekonderwijs een extra impuls te kunnen geven. De subsidie is inmiddels toegekend. Met deze extra middelen kan o.a. aanvullende scholing voor de leerkrachten gerealiseerd worden, nieuwe instrumentjes worden aangeschaft en kunnen gastdocenten een structureel deel uit gaan maken van het muziekonderwijs. De subsidie geldt voor een periode van drie jaar.

Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Maar dat is nog niet alles. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties.
Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

Meer info:
Artikel Neuropsycholoog Erik Scherder: Muziek geeft een beter leven.

Rapportage eindtoets groep 8

Voor de meivakantie werkten de leerlingen van groep 8 aan de IEP-toets. Vanaf woensdag 10 mei zijn de leerling-, groeps- en schoolrapportages voor de school digitaal beschikbaar via de IEP-portal.

In week 20 ontvangen wij, uiterlijk vrijdag 19 mei, de papieren rapportages op school. Deze rapportage is bedoeld voor ouders en kinderen.

Schoolfotograaf

Aan de ouders, verzorgers van de leerlingen op obs Het Anker. Op dinsdag, 30 mei 2017 komen we bij uw zoon of dochter op school voor het maken van de jaarlijkse schoolfoto. Wij komen dan met twee enthousiaste fotografen. Uw zoon of dochter zal dan individueel gefotografeerd worden, met zijn of haar klas en eventueel met schoolgaande broertjes en/of zusjes.

Laat uw kind stralen met lichte en rustige kleding. Mocht uw kind samen op de foto gaan met zijn of haar broertjes en/of zusjes dan adviseren wij de kleding op elkaar af te stemmen voor een spetterend resultaat.

Het is mogelijk om voor schooltijd broers en zussen van buiten de school ook op de foto te zetten met uw zoon of dochter. Hiervoor kunt u zich inschrijven via de school. Er komt een intekenlijst op het prikbord in de gang bij de onderbouwgroepen.

Uw kind zal via school een inlogkaart ontvangen. Op de inlogkaart staan alle gegevens en uw unieke inlogcode om de resultaten te bekijken en eventueel te bestellen.

U bent van harte welkom om ook alvast een kijkje te nemen op onze website
www.holland-fotostudio.nl onder het kopje schoolfotografie.

Wij hebben er zin in!

Met vriendelijke groet,

Het team van Holland Fotostudio

Zingen met het Holland Symfonie Orkest

Voor donderdag 1 juni staat er voor groep 6/7/8 een bijzondere activiteit op het programma. Zij zullen in Numansdorp zingen onder begeleiding van het Holland Symfonie Orkest. De kinderen zullen verschillende liedjes meezingen onder begeleiding van het orkest.
Het vervoer naar Numansdorp wordt verzorgd.

Op donderdag 18 mei komt een zangdocent op school langs om de liedjes met onze groep in te studeren.

Schoolkamp

Van woensdag 7 t/m vrijdag 9 juni gaan onze leerlingen van groep 7 en 8 op schoolkamp. Dit jaar verblijven zij op Stay Okay hostel Bergen op Zoom.

Meer info over het schoolkamp vindt u op onze website, bij de groepspagina.

Gevraagd: helpende handen

De Ouderraad (OR) van onze school zoekt nieuwe leden. De OR houdt zich bezig met het (mede)organiseren van een aantal evenementen gedurende het schooljaar. Dit gebeurt in werkgroepen die aan het begin van ieder schooljaar worden samengesteld. Deze evenementen, die vaak een feestelijk tintje hebben, worden betaald met het geld van de vrijwillige ouderbijdrage.

Wie zitten er in de ouderraad?
De OR bestaat uit ouders of verzorgers van leerlingen van OBS Het Anker. De OR kiest in eigen gelederen een bestuur, bestaande uit:

Wat wordt verwacht van de ouderraad?
Het belangrijkste is dat je de school en de kinderen een warm hart toedraagt. Daarnaast wordt van ieder lid verwacht dat hij/zij deelneemt in enkele werkgroepen. De ouderraad vergadert ongeveer 1x in de maand. Bij de vergadering zal de directeur of een teamlid aanwezig zijn. Leerkrachten zijn altijd welkom. In deze vergaderingen worden alleen zaken besproken die met de evenementen op school te maken hebben. Tevens is de OR een klankbord voor de schoolleiding.
Onderwijsinhoudelijke zaken en klachten worden niet besproken in deze vergaderingen.

Waaruit bestaat een werkgroep?
Een werkgroep bestaat meestal uit twee of drie leden van de ouderraad en doorgaans twee teamleden. Iedere werkgroep kent een coordinator. Dit is altijd een leerkracht en is de eindverantwoordelijke.

Welke evenementen worden door de werkgroepen georganiseerd?
Sinterklaasfeest
Kerstfeest
Voorleesontbijt
Paasfeest
Schoolreis
Afscheid groep 8

Heeft u zin en tijd om mee te denken en mee te helpen in de OR? Dan horen wij graag van u! Loopt u even op school binnen of stuur een berichtje aan info@obs-hetanker.nl
U bent van harte welkom!

Wandel je mee?

In de week van 29 mei kunnen de wandelschoenen weer uit de kast gehaald worden! De jaarlijkse avondvierdaagse staat dan op het programma. 'De Oranje Garde' uit Heinenoord organiseert dit sportieve evenement. Leerlingen en hun begeleiders die mee willen wandelen kunnen zich op woensdag 24 mei op school tussen 12.00 en 13.00 uur komen inschrijven.

Data: 29, 30, 31 mei en 1 juni
Starttijd: Tussen 18.30 en 19.00 uur
Startplaats: Jeugdhuis 'De Erve', Oranjestraat 3 te Heinenoord
Afstanden: 3 km, speciaal voor kinderen t/m 6 jaar (onder begeleiding) / 5 km / 10 km

Inschrijfkosten:
Junioren t/m 14 jaar 4 euro
Senioren 4,50 euro per persoon

Voorlichting sociale media

Herinnering: Bij Jong Hoekschewaard staat de maand mei in het teken van de voorlichting "Vanavond zijn wij offline!". De warme zomermaanden komen er weer aan: een leuke selfie in de nieuwe bikini, spannende vakantieliefdes, al fietsend nog even een berichtje sturen, etc. Tijd om voorlichting te geven over de verschillende risico's van online media en de apparaten.

De resterende voorlichtingsavonden:
16 mei - Smart with your Phone, in De Klep (Sportlaan 11 in Strijen)
23 mei - Sexting/grooming, in Question (Laan van Westmolen 119 in Mijnsheerenland)
30 mei - Smartphone in het verkeer, in Joeno (Tienvoet 2a in Heinenoord)

De voorlichtingen beginnen om 19:30 uur en zullen rond 20:30 uur afgelopen zijn. Deelname aan de avonden is gratis.

Meer informatie via www.jonghoekschewaard.nl/agenda.

Agenda voor mei


 • Woensdag 10 mei:
  Groep 1-2 gaat op Kabouterpad bij Klein Profijt

  Gekleed zwemmen voor groep 4-5

 • Donderdag 11 mei:
  Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

 • Vrijdag 12 mei:
  Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

 • Zondag 14 mei:
  Moederdag

 • Woensdag 17 mei:
  Bankbattle

  Gekleed zwemmen voor groep 4-5

 • Donderdag 18 mei:
  Groep 6/7/8 bezoekt het Nationaal Archief in Den Haag voor een les over de VOC

 • Woensdag 24 mei:
  Tussen 12.00 en 13.00 uur kan op school worden ingeschreven voor deelname aan de avondvierdaagse

 • Donderdag 25 en vrijdag 26 mei:
  Vrij (Hemelvaartsweekend)

 • Week van 29 mei:
  Avondvierdaagse

 • Dinsdag 30 mei:
  De schoolfotograaf bezoekt Het Anker

 • Woensdag 31 mei:
  Examen en diploma uitreiking Jeugd EHBO-A

 • Maandag 29 mei t/m donderdag 1 juni:
  Avondvierdaagse