OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #110 - woensdag 22 maart 2017

Lente!

Het is lente en daarmee kunnen we steeds wat warmere dagen gaan verwachten. Het groene gedeelte van ons schoolplein is weer open voor gebruik. De kinderen mogen naar harte lust op de houtsnipperpaden spelen.

Houd met het betreden van het gras even in de gaten hoe de conditie van het veld is. Heeft het net geregend, ontzie dan het gras. We kunnen dan lang plezier hebben van onze speelplaats.

De voorbereidingen voor de aankomende festiviteiten - Pasen en de Koningsspelen - zijn in volle gang en achter de schermen wordt ook al gewerkt aan het afscheid van groep 8 en aan de planning voor het nieuwe schooljaar. Wij verwachten u rond de meivakantie te kunnen informeren over de organisatie in schooljaar 2017-2018.

In deze nieuwsbrief eerst de activiteiten voor deze maand. Denkt u aan het ingaan van de zomertijd? Dit weekend gaat de klok een uur vooruit.

Groep 1-2 ging de boer op


Donderdag 16 maart zijn de kinderen van groep 1-2 op bezoek geweest bij een melkveehouderij in Maasdam. Dat was een hele belevenis met nieuwe ervaringen. Zo was het even wennen aan de geurtjes rond de boerderij. De boer en boerin gaven informatie over de koeien en het melken en er waren schapen met lammetjes.

De kinderen werden ook nog eens verwend met lekkere 'drie in de pan' en limonade. Een leerzaam en leuk bezoek! Meer foto's treft u aan in een fotoboek op deze website.

Dag juf!


In week 11 namen de kleuters afscheid van juf Abigail. Op vrijdag 17 maart was haar laatste werkdag in groep 1-2. De kleuters bliezen ter afscheid een kus naar de juf.

Woensdag 22 maart was zij voor het laatst in groep 3-4-5. Nu begint voor Abigail het zwangerschapsverlof. We zien haar dan pas weer terug in het nieuwe schooljaar.

Een goed verlof gewenst en tot ziens!

Welkom juf!


In verband met het zwangerschapsverlof van juf Abigail start juf Jacomien Groeneweg op vrijdag 24 maart met de werkzaamheden in groep 1-2.

Fruitproject

In week 12 worden onderstaande fruit-/groentesoorten aangeboden:

* Komkommer (woensdag)
* Navelsinaasappel (donderdag)
* Galia meloen (wordt in week 13 uitgedeeld i.v.m. rijping)

In week 13 ontvangen we appels (Red Prince), bananen en komkommers.

Komkommer
De komkommer wordt veelal rauw verwerkt in een salade of op brood voor een lekkere bite, maar de komkommer is ook heerlijk in een soep of in een roerbakgerechten.

Komkommers bevatten veel vocht. Vocht uit eten en drinken is belangrijk om het lichaam goed te laten functioneren en een komkommer bevat ook veel voedingsvezels. Samen met het vocht zorgen voedingsvezels ervoor dat voedingsstoffen goed opgenomen worden en hun werk kunnen doen. Ook bevat de komkommer vitamine B6. Deze vitamine is belangrijk voor de werking van je zenuwstelsel en om je energie op peil te houden. Minder bekend is dat de komkommer relatief rijk is aan eiwit. De hoeveelheid eiwit die je met komkommer binnen krijgt is klein, maar samen met vitamine K draagt hij bij aan sterkte spieren en gezonde botten.

Tip: Schoolmelk

Bij de ochtendpauze wordt er door de kinderen in alle groepen iets gegeten en gedronken. U kunt daarvoor gebruikmaken van Campina Schoolmelk. Campina zorgt elke dag voor een vertrouwde onderbreking met lekkere gekoelde zuiveldrankjes. U kunt een abonnement afsluiten bij Campina Schoolmelk en zij zorgen hierna voor levering. Campina Schoolmelk is:


  * Verse, gekoelde zuivel
  * Zonder gedoe
  * Vanaf slechts 1,90 per week
  * Campina halfvolle melk - 100% weidemelk
  * Optimel drink framboos - 0% vet geen suiker toegevoegd


Prijzen van de producten in het schooljaar 2016-2017 zijn:
 • Campina halfvolle melk 0.38 euro
 • Optimel drink framboos 0.39 euro

  Via de kinderen ontvangt u volgende week een folder. U kunt ook aanmelden via de website www.schoolmelk.nl.

 • Leerlingenraad


  Woensdag 15 maart was niet alleen de datum waarop Nederland kon stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer, het was ook de dag waarop de kinderen van groep 6/7/8 konden stemmen voor de leerlingenraad.

  Na het tellen van de stemmen, bleek dat er in groep 6 zelfs nog een tweede stemronde nodig was om tot een uitslag te komen.

  Voor groep 6 zit Ramiro in de leerlingenraad, Jort gaat groep 7 vertegenwoordigen en voor groep 8 zal Indi het woord voeren. Uiteraard zullen deze kinderen ook de belangen van de leerlingen uit andere groepen behartigen en mogen kinderen van alle groepen een goed idee aan Ramiro, Jort of Indi doorgeven.

  Wij wensen Ramiro, Jort en Indi veel succes en zijn ervan overtuigd dat zij Het Anker tot een nog leukere school zullen maken.

  Maandag 27 maart is de eerste vergadering van de leerlingenraad.

  Bag-2-School: Dank voor uw bijdrage!

  Bij de bag-2-school-kledingactie werd 225 kg opgehaald. Dat zorgt voor 67,50 euro in de kas van de school. In overleg met de nieuw gekozen leerlingenraad zal het geld worden besteed.

  Dank voor uw bijdrage aan de actie!

  Week van het geld

  Op maandagochtend 27 maart krijgt groep 6-7-8 een gastles in het kader van de Week van het Geld. De Week van het geld 2017 vindt plaats van 27 tot en met 31 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

  Tijdens de Week van het geld geven medewerkers van banken, verzekeraars, kredietbanken en andere financiele organisaties gastlessen over leren omgaan met geld op basisscholen.

  Verzekeraars vinden het belangrijk dat kinderen al jong leren omgaan met geld en risico. Tijdens de gastles laten ze kinderen daarom kennismaken met begrippen die bij verzekeren horen. Kinderen ontdekken wat verzekeren is en leren kritisch nadenken: verzekeren is namelijk niet altijd nodig.

  Agenda voor april


  • Donderdag 6 april:
   Theoretisch verkeersexamen groep 7

  • Donderdag 13 april:
   Paasactiviteiten

  • Vrijdag 14 april:
   Goede Vrijdag. De school is gesloten

  • Maandag 17 april:
   Tweede Paasdag. De school is gesloten

  • Dinsdag 18 april:
   Eindtoets groep 8

  • Donderdag 20 april:
   Eindtoets groep 8

  • Vrijdag 21 april:
   Koningsspelen. Alle groepen zijn om 12.15 uur uit

  • Zaterdag 22 april:
   Start van de meivakantie (vakantie t/m zondag 7 mei)