OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #108 - dinsdag 07 maart 2017

Welkom juf!

Het zwangerschapsverlof van juf Abigail nadert en met ingang van eind maart wordt zij op woensdag in groep 3-4-5 vervangen door Annemarie Elsenaar die haar werkzaamheden uitbreidt. De vrijdagochtenden in groep 1-2 worden overgenomen door juf Jacomien Groeneweg. Zij stelt zich hieronder aan u voor.

Ik ben geboren in Heinenoord en heb daar tot mijn 22-ste jaar gewoond. Nu woon ik met heel veel plezier in ï¿œs- Gravendeel. Ik geniet van de rust, ruimte en natuur die ik daar dagelijks ervaar. Na zo'n 35 jaar in alle groepen van het basisonderwijs in Rotterdam te hebben gewerkt, vind ik het een uitdaging om in de Hoeksche Waard les te gaan geven.

Op de vrijdagen ga ik juf Abigail Houben vervangen in groep 1-2 tijdens haar zwangerschapsverlof.

Reizen, lezen en musea bezoeken doe ik graag. Ik speel piano en krijg ook wekelijks les daarin. Daarnaast volg ik regelmatig diverse workshops en cursussen.

Dag juf!

In week 11/12 nemen we afscheid van juf Abigail. Op vrijdag 17 maart is haar laatste werkdag in groep 1-2 en woensdag 22 maart is zij voor het laatst in groep 3-4-5. Dan begint voor Abigail het zwangerschapsverlof. We zien haar dan pas weer terug in het nieuwe schooljaar.

Een goed verlof gewenst en tot ziens!

Fruitproject


Voor de fruitlevering van week 10 staan onderstaande fruitsoorten op de planning:

1. Navelsinaasappel
2. Galia meloen
3. Appel (Elstar)

Tip:
Maak samen met de kinderen fruitwater! Dat is water met stukjes fruit en soms ook met groente en kruiden. Fruit geeft veel smaak af en het is daarom een heerlijke dorstlesser.

Fruitwater is eenvoudig en snel te maken. Snijd al het fruit in stukjes en doe het in een grote kan met water. Laat het 1 tot 2 uur intrekken.

 • Serveer water in een kan met muntblaadjes of komkommer.
 • Je kunt ook een glas water versieren met een schijfje sinaasappel of citroen. Maar omdat de zuren uit fruit niet goed zijn voor het gebit van je kind, kun je water met fruit erin beter niet al te vaak geven. Een paar stukjes fruit is genoeg.
 • Doe er een leuk rietje of fleurig parasolletje in.
 • Maak ijsklontjes met een blaadje munt of basilicum, fruit zoals een framboos, druif of blauwe bes. Doe het ijsklontje in een glas water.

 • Muzikaal theater

  Op maandagmiddag 13 maart worden de leerlingen van groep 6/7/8 's middags wat eerder op school verwacht voor een bezoek aan een toneelvoorstelling. De titel van het stuk is 'Vlinder', een meisje zonder naam. De lunchpauze verschuift hierdoor 15 minuten naar voren. De kinderen zijn om 12.00 uur uit en wij verwachten hen om 13.00 uur weer op school.

  De voorstelling duurt van 13.30 tot 14.25 uur
  Locatie: De Drie Lelies in Puttershoek
  De bus vertrekt om 13.05 uur bij school vandaan!

  Gastdocent in groep 6-7-8

  Drinkwater is gezond, duurzaam en niet vanzelfsprekend. Bewustwording kan niet vroeg genoeg beginnen: hoe ga je zuinig om met water en het milieu? Waarom word je van water niet dik? En hoe komen kinderen in ontwikkelingslanden aan kraanwater? De kraanwaterles van Evides Waterbedrijf geeft hierop antwoord.

  Op dinsdag 14 maart komt een gastdocent van Evides op school. De leerlingen van groep 6-7-8 krijgen een leskrant, waterbesparende douchecoach en handige bidon mee naar huis.

  Ridders en monniken


  Groep 5 werkt aan het geschiedenisthema 'Ridders en monniken'. De handvaardigheidles sluit daar bij aan. Het is een groepsopdracht en die luidt: Bouw met elkaar een kasteel. Dat betekent overleggen, samenwerken en natuurlijk een bouwsel samenstellen. Concentratie en aan de slag! In het fotoboek kunt u de eerste foto's zien.

  EHBO-les in de bovenbouw

  Op woensdag 15 maart starten in groep 6-7-8 de lessen jeugd EHBO-A. De lessenserie is op woensdagen.

  De lessen zijn gericht op groep 7 en 8. Aan het einde van het schooljaar zullen de kinderen van groep 7 en 8 een EHBO-examen afleggen, hopelijk gevolgd door een feestelijke diploma-uitreiking.

  De kinderen van groep 6 zullen alvast mee leren en oefenen met de EHBO lessen. Een leuke en leerzame activiteit. Groep 6 zal dit schooljaar nog geen examen doen. Zodra de kinderen van groep 6 in groep 8 zitten, zullen zij wel voor hun examen opgaan.

  Hulp gezocht
  Tijdens de EHBO lessen willen wij de klas in drie (oefen)groepen verdelen. Om dit mogelijk te maken, zoeken wij een aantal enthousiaste ouders die willen helpen. Tijdens de lessen zullen deze ouders een groepje kinderen begeleiden die met een oefening bezig zijn. Leuk om te doen en wellicht leert u er zelf ook nog wat van. De lessen zijn elke woensdag tussen half tien en half elf.

  Excursie groep 1-2

  Donderdag 16 maart zijn de kinderen van groep 1-2 om 10.00 uur welkom bij een melkveehouderij in Maasdam. Kunt u ons helpen bij het vervoer? Op de deur van het klaslokaal hangt een lijst waarop u kunt aangeven of u beschikbaar bent en hoeveel kinderen u in uw auto kan vervoeren.

  Bag-2-School: Spaart u mee?

  Voor donderdag 16 maart staat er een inzamelingsactie gepland. De organisatie Bag-2-School organiseert deze actie op verzoek van scholen en andere instellingen. Bag-2-School is geïnteresseerd in het inzamelen van hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen / ceintuurs, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes.
  De zakken worden rond 9.30 uur bij school opgehaald. U kunt de zakken 's morgens aan het begin van de schooldag inleveren bij de hoofdingang.

  Voor het inzamelen ontvangt elk kind een (transparante) vuilniszak maar andere zakken zijn ook welkom.

  Bag-2-School voorziet zo in de mogelijkheid om fondsen te werven voor de school (of andere instelling), terwijl tegelijkertijd indirect het milieu geholpen wordt (recycling) en werkgelegenheid gecreëerd wordt.

  Normaliter weegt een geheel gevulde zak tien kilo. Een dergelijke zak brengt dan 3 euro op. Zo'n actie brengt al gauw een leuk bedragje op en wordt besteed aan diverse materialen voor alle leerlingen. Spaart u mee?

  Dit mag in de zakken:
  Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per
  paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen,
  handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

  Zakken dichtgeknoopt inleveren alstublieft.

  Excursie groep 6-7-8

  Dinsdagochtend 21 maart stappen de kinderen van groep 6-7-8 op de fiets voor een excursie bij het natuurbezoekerscentrum "Klein Profijt" in Oud-Beijerland.

  Het thema van het bezoek is "Struinen op De Staart". De kinderen krijgen allereerst een les in het natuurbezoekerscentrum, waarna zij in groepjes op De Staart diverse veldopdrachten gaan doen, waaronder kijken naar Schotse hooglanders, vogels, bomen, enz.

  Vertrek vanaf school: direct om 8.40 uur.
  Terug: rond 12.15 uur verwachten we terug te zijn in Heinenoord.

  Voor de begeleiding tijdens de fietstocht en de veldles vragen wij ouders.
  Mocht u willen helpen, neemt u dan contact op met meester Martin.

  NB
  Het is verstandig dat de kinderen een lange broek aan doen (i.v.m. brandnetels, e.d.) en stevige schoenen of laarzen.

  Agenda voor maart


  • Donderdag 9 maart:
   Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

  • Maandagmiddag 13 maart:
   Groep 6/7/8 bezoekt van 13.30 - 14.25 uur de voorstelling 'Vlinder', een meisje zonder naam
   Locatie: De Drie Lelies in Puttershoek
   De bus vertrekt om 13.05 uur bij school vandaan!

  • Dinsdag 14 maart:
   Gastdocent in groep 6-7-8 met een les over kraanwater

  • Woensdag 15 maart:
   Start van de lessenserie jeugd EHBO-A voor groep (6-)7-8

  • Donderdag 16 maart:
   Kledinginzamelingsactie van Bag-2-School

   Groep 1-2 brengt een bezoek aan het melkveebedrijf van de familie Steenhoek in Maasdam

  • Vrijdag 17 maart:
   Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

  • Dinsdag 21 maart:
   Groep 6-7-8 gaat 'Struinen op De Staart' bij Klein Profijt in Oud-Beijerland