Archief » Nieuwsbrief #105 - maandag 06 februari 2017

Rapporten

De maand januari werden de leerlingen vanaf groep 2 weer getoetst met de verschillende toetsen van het CITO-leerlingvolgsysteem. De meeste toetsen zijn inmiddels afgerond. Alleen enkele kinderen die ziek geweest zijn, hebben soms nog iets in te halen. Op donderdag 9 februari krijgen de leerlingen hun winterrapport mee en kunt u zien welke vorderingen uw kind heeft gemaakt.

U ontvangt deze week ook een brief met een uitnodiging voor een gesprek over het rapport.

Fruitproject

Voor het fruitproject krijgen alle kinderen in week 6 (6 feb t/m 10 feb) onderstaande fruit-/groentesoorten aangeboden:

1. Cantaloupe meloen

2. Banaan

3. Waspeen

Banaan
Bananen zijn gezond, zijn lekker en geven je een vol gevoel. Laat een banaan dus niet links liggen! Je kunt net zo veel bananen eten als je wilt. Een banaan is gezond voor mensen van alle leeftijden, ook baby’s zijn dol op bananen. Het zijn de vele voedingswaarden die in de banaan zitten die het lekkere fruit zo gezond maken. Zelfs de bananenschil is gezond! Bananen bevatten drie natuurlijke suikers (sucrose, fructose & glucose) in combinatie met vezels. Een banaan geeft een onmiddellijke, volgehouden en aanzienlijke energiestoot. Onderzoek heeft aangetoond dat slechts twee bananen genoeg energie leveren om 90 minuten ingespannen te fitnessen. Geen wonder dat de banaan het fruit nummer één is voor ’s werelds topatleten.

Een gratis boekje met 15 traktatie-ideeen van het voedingscentrum treft u aan via de link.

Computerprogramma 'Bouw!'

Om kinderen die problemen ervaren bij het leren lezen te ondersteunen wordt op Het Anker o.a. gewerkt met het computerprogramma 'Bouw!'. Dit schooljaar wordt het programma ook preventief ingezet bij kinderen in groep 2 die risico lopen op leesachterstanden. Zij starten binnenkort met extra begeleiding via het interventieprogramma Bouw! De oefeningen worden online gemaakt onder toezicht van een tutor. De tutor krijgt van het programma duidelijke aanwijzingen hoe het kind begeleid moet worden.

De wetenschappelijk onderbouwde structuur van het programma leidt ertoe dat het aantal zwakke lezers en het aantal diagnoses dyslexie met 60 tot 65 procent afneemt.

Voor dit programma zoeken wij enkele (groot)ouders die onder schooltijd een uurtje per week beschikbaar zijn en kinderen willen begeleiden bij het werken aan dit computerprogramma. Wilt u meewerken dan horen wij dat graag!

Bag-2-School: Spaart u mee?

Dit voorjaar wordt er een inzamelingsactie van o.a. kleding gehouden. Voor *donderdag 16 maart* a.s. staat er zo'n inzamelingsactie gepland. De organisatie Bag-2-School organiseert deze actie op verzoek van scholen en andere instellingen. Bag-2-School is geïnteresseerd in het inzamelen van hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen / ceintuurs, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes.

Bag-2-School voorziet zo in de mogelijkheid om fondsen te werven voor de school (of andere instelling), terwijl tegelijkertijd indirect het milieu geholpen wordt (recycling) en werkgelegenheid gecreëerd wordt.

Normaliter weegt een geheel gevulde zak tien kilo. Een dergelijke zak brengt dan € 3,- op. Zo'n actie brengt al gauw een leuk bedragje op en wordt besteed aan diverse materialen voor alle leerlingen. Spaart u mee?

Dit mag in de zakken:
Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per
paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen,
handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

NB
Graag de zakken dichtgeknoopt inleveren.

Gefeliciteerd!

Op woensdag 1 februari behaalden enkele leerlingen uit groep 4-5, tijdens de wekelijkse les schoolzwemmen, weer een nieuw zwemdiploma. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Zwerfboeken

Op Het Anker is het hele jaar rond extra aandacht voor voorlezen en zelf lezen. Zo is er onze zwerfboekenactie. Hiervoor vragen wij u om thuis zo nu en dan de boekenkast door te neuzen om te zien of er wellicht kinderboeken zijn die door uw kind niet meer gelezen worden. Wij ontvangen die boeken graag op school en vullen daar onze 'zwerfboekentafels' mee aan. Daar zijn boeken voorzien van een speciale sticker. Die boeken mogen - een voor een - mee naar huis worden genomen om lekker in te lezen. Uitgelezen? Dan breng je het boek weer terug naar de tafel en kun je een nieuw zwerfboek meenemen!

Schoolplein

Het is nog winter maar wij bereiden ons al voor op het komende voorjaar. Medewerkers van het Hoekschewaards Landschap zijn aan het werk geweest om het groengebied van het schoolplein te onderhouden. Daarmee kan er straks weer volop gebruik gemaakt worden van het volledige schoolplein wanneer de lente aanbreekt.

Studiedag

Ter herinnering: Woensdag 15 februari is er een studiedag voor de leerkrachten van Het Anker. De leerlingen zijn die ochtend vrij.

Agenda voor februari

• Donderdag 9 februari:
    Winterrapporten worden uitgereikt

• Donderdag 9 februari:
    Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

• Woensdag 15 februari:
    Studiedag team obs Het Anker. Alle leerlingen zij vrij

• Vrijdag 17 februari:
    Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

• Dinsdag 21 februari:
    Spreekavond groep 1 t/m 8 en adviezen voor groep 8
    In de week van 20 februari is er na schooltijd eveneens gelegenheid om met de leerkracht te spreken