Archief » Nieuwsbrief #102 - zondag 08 januari 2017

Januari: toetsmaand

Voor iedereen natuurlijk nogmaals de beste wensen voor 2017!

De vakantie zit er bijna op en we hopen iedereen maandag weer op school te zien. We gaan vol enthousiasme aan de tweede helft van het schooljaar beginnen.

Om de vorderingen van de leerlingen over de eerste helft van het jaar te beoordelen en te kunnen vergelijken met landelijke prestaties van leerlingen uit hetzelfde leerjaar, worden er door de kinderen Cito-toetsen gemaakt. De toetsen starten in groep 2.

Er zijn Cito-toetsen gericht op diverse basisvaardigheden: lezen, spelling, begrijpend lezen, woordenschat en rekenen. Het toetspakket groeit mee met de leerling; in hogere groepen maken leerlingen meerdere toetsen.

Een overzicht van de toetsresultaten daarvan treft u in het winterrapport aan. Tijdens de spreekavond zal de leerkracht het rapport en de vorderingen van uw kind(eren) nader toelichten. Met deze manier van rapporteren hopen wij u een helder beeld te schetsen van de ontwikkelingen van uw kind.

Nadat het geheugen weer is opgefrist starten we met deze Cito-toetsen. Wij zijn, net als u, benieuwd naar de vorderingen die de kinderen gemaakt hebben.

Schoolfruit

Voor het fruitproject krijgen alle kinderen in week 2 (de week van 9 t/m 13 januari) onderstaande fruitsoorten aangeboden:

1. Appel (woensdag)

2. Sinaasappel (donderdag)

3. Mandarijn (vrijdag)

Een gratis boekje met 15 traktatie-ideeen van het voedingscentrum treft u aan via de link.

Naar voortgezet onderwijs

Voor onze aanstaande schoolverlaters breken de kennismakingsdagen aan met de scholen voor voortgezet onderwijs (VO). De scholen organiseren open dagen voor ouders en leerlingen en proeflessen voor de 8-ste groepers. In de kalender op onze website staan deze dagen aangegeven voor de VO-scholen in de omgeving.

Kerstdiner
Enkele foto's van het kerstfeest kunt u in het fotoboek bekijken en op de groepspagina van groep 6-7-8. Hier kunt u klikken voor de foto's van groep 6-7-8..

Basketbaltoernooi
Groep 6-7-8 vertegenwoordigde Het Anker in de kerstvakantie bij het basketbaltoernooi. Foto's hiervan vindt u op de groepspagina van onze bovenbouwgroep.

Agenda voor januari

• Tot en met zondag 8 januari:
    Kerstvakantie

• Januari:
    Toetsmaand

• Donderdag 12 januari:
    Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

• Vrijdag 13 januari:
    Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

• Woensdag 18 januari:
    Voorlichtingsavond Dalton Lyceum, Barendrecht

Open avond, Willem van Oranje, Poortwijk, Oud-Beijerland