Archief » Nieuwsbrief #101 - zondag 18 december 2016

Fijne Feestdagen!

Zo tegen het einde van 2016 kijken wij even terug op de afgelopen maanden van dit schooljaar. Wij kijken trots naar onze kinderen die hard gewerkt hebben. Wij danken u als ouders voor het vertrouwen dat uw in onze school stelt en zijn blij met alle helpende handen die er ook dit jaar weer bij de zoveel activiteiten kwamen assisteren. Dank daarvoor!

Geniet van de komende feestdagen en van de vrije dagen. Graag zien we iedereen weer terug op school op maandag 9 januari.

'Eén moment van vreugde verdrijft honderd zorgen'

Confucius Chinees filosoof (551 v. C. - 479 v. C.)

Het team van obs Het Anker wenst u een vreugdevol 2017!

Kerstdiner

Voor donderdagavond 22 december zien we graag alle kinderen op school voor het kerstdiner. Om 17.45 uur is de inloop en verwachten we de kinderen van groep 1-2 en van groep 3-4-5 in de klassen. Voor groep 6-7-8 staat de tafel in de hal beneden gedekt.

Om 18.00 uur gaan we aan tafel. De kinderen van de onderbouw- en middenbouwgroep krijgen een kerstbuffet en groep 6-7-8 gaat dit jaar gourmetten.

Om 19.45 uur sluiten we gezamenlijk het kerstfeest af in de grote hal. Daar zingen we met elkaar enkele kerstliedjes. Komt u luisteren? Meezingen mag natuurlijk ook!

Na de muzikale afsluiting gaan de kinderen om 20.00 uur langs hun eigen klas om tas en jas op te halen. Alle kinderen verlaten daarna de school deze avond via de hoofduitgang.

NB
Tijdens de inloop van 17.45 tot 18.00 uur kunnen de gerechten worden binnengebracht.
De intekenlijsten hiervoor hangen vanaf maandag 12 december bij de klas van uw kind.

Schooltijden in week 51

Ter herinnering: In de laatste week voor de kerstvakantie zijn de schooltijden op donderdag 22 en vrijdag 23 aangepast. Op donderdagmiddag zijn de kinderen vrij i.v.m. de verschoven lestijd naar de avond voor het kerstdiner.

Op vrijdagmiddag 23 december zijn alle kinderen vrij en eindigt de schooldag om 12.15 uur.

Een 7- voor Het Anker van RTL

Niet alleen de oliebollen worden tegenwoordig met een cijfer beoordeeld, steeds meer worden ook scholen langs een eigen meetlat gelegd. Vorige week was het tv-zender RTL die op grond van een aantal factoren - waaronder de resultaten op de Eindtoets - scholen van een rapportcijfer heeft voorzien. Onze school werd gewaardeerd met een keurige 7-

Meer waarde hechten wij overigens aan de beoordeling van de onderwijsinspectie die de scholen uitgebreid onder de loep neemt. Via de volgende link vindt u het deskundige oordeel van de inspectie over de scholen in Heinenoord:
zoekscholen.onderwijsinspectie.nl/zoek-en-vergelijk?zoekterm=Heinenoord&searchtype=generic§or=&id=0

Via de volgende link kunt u de beperkte rapportage van RTL over de scholen in de omgeving bekijken:
www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/onderwijs/schoolfeiten/zuid-holland/binnenmaas

Personeelsnieuws

Na de kerstvakantie zien we juf Karin Kooijman weer terug op school. Zij gaat op maandag en dinsdag aan de slag in groep 3-4-5.

Juf Abigaïl begeleidt tot aan haar verlof - van eind maart tot aan de zomervakantie - de kinderen op woensdag wanneer groep 4-5 naar het zwembad gaat. Juf Annemarie is er op donderdag en vrijdag. Wanneer Abigaïl met verlof gaat, neemt Annemarie de woensdag er weer bij.

Wie de vervanging van Abigaïl op vrijdagochtend in groep 1-2 zal invullen is nog niet bekend.

Overzicht m.i.v. januari 2017

Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
1/2 Margaret Margaret Margaret Margaret Abigail
3/4/5Karin Karin Abigail Annemarie Annemarie
6/7/8 Martin Martin Martin Martin Martin

Overzicht m.i.v. april 2017
Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
1/2 Margaret Margaret Margaret Margaret ?
3/4/5Karin Karin Annemarie Annemarie Annemarie
6/7/8 Martin Martin Martin Martin Martin

Fruitproject

De laatste week voor de kerstvakantie - week 51 - bestaat ons fruitpakket uit voor elke leerling een:
1. Kiwi
2. Appel (Elstar)
3. Peer (Conferance)

Wist je dat?
Vroeger versierde men kersttakken en bomen met rode appels. De appels zijn dus eigenlijk een voorloper van de glazen en plastic kerstballen van tegenwoordig. Is dat niet gezellig?

Recept: iets lekkers voor de feestdagen
Laat wat bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Schil een appel en een peer, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Meng het fruit met wat citroensap. Hak wat walnoten grof. Schep de noten samen met wat honing door het fruit. Het kan natuurlijk ook zonder noten als je een notenallergie hebt. Vet kleine bakvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Schep het fruit-notenmengsel in de vormpjes, vouw de overhangende punten over de vulling heen. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
Eet smakelijk!

Agenda voor december en januari

• Donderdag 22 december:
    Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

• Vrijdag 23 december:
    Gastles groep 6//7/8 Thema 'Overlast rond de jaarwisseling'

's Middag vrij voor alle leerlingen

• Zaterdag 24 december:
    Start van de Kerstvakantie

• Donderdag 29 december:
    Basketbaltoernooi groep 6-7-8 in sporthal De Schenkel te 's-Gravendeel

• Tot en met zondag 8 januari: