OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #100 - maandag 12 december 2016

Kerstsfeer

In de school is de kerstversiering aangebracht en wat ziet het er weer sfeervol uit! Hartelijk dank voor de helpende handen die weer klaar stonden om o.a. alle kerstverlichting uit de knoop te halen. De kinderen gaan nu aan de slag met kerstknutsels en lantaarntjes zodat we in mooi aangeklede lokalen op donderdagavond 22 december kerstfeest kunnen vieren. Wij kijken er naar uit!

Kerstdiner

Voor donderdagavond 22 december zien we graag alle kinderen op school voor het kerstdiner. Om 17.45 uur is de inloop en verwachten we de kinderen van groep 1-2 en van groep 3-4-5 in de klassen. Voor groep 6-7-8 staat de tafel in de hal beneden gedekt.

Om 18.00 uur gaan we aan tafel. De kinderen van de onderbouw- en middenbouwgroep krijgen een kerstbuffet en groep 6-7-8 gaat dit jaar gourmetten.

Om 19.45 uur sluiten we gezamenlijk het kerstfeest af in de grote hal. Daar zingen we met elkaar enkele kerstliedjes. Komt u luisteren? Meezingen mag natuurlijk ook!

Na de muzikale afsluiting gaan de kinderen om 20.00 uur langs hun eigen klas om tas en jas op te halen. Alle kinderen verlaten daarna de school deze avond via de hoofduitgang.

NB
Tijdens de inloop van 17.45 tot 18.00 uur kunnen de gerechten worden binnengebracht.
De intekenlijsten hiervoor hangen vanaf maandag 12 december bij de klas van uw kind.

Schooltijden in week 51

Ter herinnering: In de laatste week voor de kerstvakantie zijn de schooltijden op donderdag 22 en vrijdag 23 aangepast. Op donderdagmiddag zijn de kinderen vrij i.v.m. de verschoven lestijd naar de avond voor het kerstdiner.

Op vrijdagmiddag 23 december zijn alle kinderen vrij en eindigt de schooldag om 12.15 uur.

Fruitproject

In week 50 ontvangen we op school:
1. Worteltjes
2. Appels
3. Mandarijnen

De peren van vorige week zijn nu wel rijp. Die eten we deze week nog extra op.

Op www.euschoolfruit.nl staan o.a. traktatie-ideeën en tips voor thuis.

Gekleed zwemmen

Woensdag 14 december gaan de kinderen van groep 4 en 5 weer tijdens de zwemles oefenen om met kleding aan te zwemmen. Alle kinderen moeten dan naast hun zwembroek / badpak of bikini ook kleding aan hebben / mee hebben waarmee ze mogen zwemmen.

De les start met kledingzwemmen. Het zou fijn zijn als de kinderen niet te strakke kleding aanhebben i.v.m. met het uittrekken in het water. Denk aan een blouse, korte wijde broek of een lange wijdere broek met rits en knoop. Een jurk of rok mag alleen als deze tot over de knie reikt. Ook moeten de kinderen schoenen aan. Ze mogen geen surfschoentjes, maar plastic schoenen, leren schoenen en waterschoentjes mogen wel.

Na het kledingzwemmen gaan de kinderen zich met hulp van de juf en hulpmoeder omkleden. Het is handig als de kinderen de kleding in een plastic tas kunnen doen, omdat het erg nat is en vaak niet in de zwemtassen past. Dus vergeet niet om een plastic tasje mee te geven!

NB: Het is nog oefenen en niet voor een diploma, dus willen we dat alle kinderen mee doen met de les.

De eisen voor de diploma zwemmen kun je op onderstaande link vinden. Hier staan tips en adviezen over de kleding die bij de diverse diploma's horen.

http://www.allesoverzwemles.nl


Kledingeisen:
A-Diploma: badkleding, korte broek met knoop en rits (broekje met pijpen; broekjes die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan, dus geen legging), blouse of t-shirt met korte mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan).

B-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging), blouse of t-shirt met lange mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan).

C-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan) en een wind/regenjack (nylon).

Cadet- Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen (niet te strak) en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan). Vuilniszak meenemen(om mee te drijven).

Ranger-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen (niet te strak) en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan). Vuilniszak meenemen(om mee te drijven).

LET OP:
ALLE KINDEREN EEN GROTE PLASTIC TAS MEENEMEN VOOR HUN NATTE KLEDING!

Gastles Bureau Halt

Op vrijdag 23 december krijgt de bovenbouwgroep een gastles vanuit Bureau Halt over het onderwerp "Overlast rond de jaarwisseling".

Voor deze les heeft Bureau halt een ouderbrief gemaakt en die kunt u hier lezen: Infoblad_Ouders_overlast_jaarwisseling_20162017.pdf

Nogmaals: Acis Actueel

Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW.

Lees hier de Acis Actueel november 2016:
Acis_Actueel_november_2016.pdf

NB
In het eerste artikel 'De cijfers spreken boekdelen' staat een fout in de tabel met de blauwe balk. Het totaal percentage marktaandeel van de Acis basisscholen van 2006 en 2016 werd omgewisseld. In de laatste 10 jaar is het marktaandeel dus met ruim twee procent gestegen.

Agenda voor december • Woensdag 14 december:
  Gekleed zwemmen voor groep 4-5

 • Donderdag 22 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 23 december:
  Gastles groep 6//7/8 Thema 'Overlast rond de jaarwisseling'

  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Zaterdag 24 december:
  Start van de Kerstvakantie

 • Donderdag 29 december:
  Basketbaltoernooi groep 6-7-8 in sporthal De Schenkel te 's-Gravendeel