Schrijver op school

maandag 16 september 2019

Reis mee! is de titel van de Kinderboekenweek 2019, waarbij voertuigen centraal staan. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober.

Op school gaat de kinderboekenweek niet ongemerkt voorbij. Natuurlijk wordt er in de klassen gelezen en voorgelezen maar er is meer. De onderbouwgroepen krijgen een speciale dansles, er is een boekenmarkt en alle groepen krijgen bezoek van schrijver Frank Vester.

Frank is een creatieve duizendpoot. Hij houdt van de spotlights, staat op podia, spreekt bij business clubs en leest voor op basisscholen. Dinsdagmiddag 1 oktober krijgen alle groepen Frank op bezoek. Hij leest dan misschien wel voor uit zijn Dikke Duim Dichtsels met 136 vrolijke gedichten of uit zijn bundel BranieBrouwsels & Rijmelarij.

Veel plezier allemaal!