Excursie Rijksmuseum

woensdag 12 september 2018

Op dinsdag 25 september brengen de midden- en bovenbouwgroep een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Zij krijgen een rondleiding bij de tentoonstelling over de Gouden Eeuw. Deze periode is onderdeel van de methode 'Tijdzaken', de geschiedenismethode waar op Het Anker mee gewerkt wordt.

'Proef de Gouden Eeuw'
De kinderen gebruiken al hun zintuigen tijdens deze kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw. Ze proeven de specerijen uit verre landen, ruiken het atelier van een meesterschilder, voelen de jurken van rijke dames en luisteren naar instrumenten uit de 17de eeuw.

Voor het vervoer naar en van de tentoonstelling wordt gebruik gemaakt van de Rijksmuseumbus. Geeft u eten en drinken mee voor de ochtend- en lunchpauze?
De kinderen zijn 's middags, onder voorbehoud, op de normale eindtijd terug bij school.