De Hoeksche School

Gebouw

Gezonde School, EU schoolfruit

vrijdag 6 november 2020

Het Anker heeft het vignet "Gezonde school" m.b.t. gezonde voeding. Daarom zijn we blij dat we dit jaar weer mee kunnen doen met het EU-schoolfruit project.

Volgende week worden de eerste dozen en kratjes met groenten of fruit op school bezorgd.
Op dinsdag eten we waspeentjes, op woensdag appel en op donderdag sluiten we af met peer. U hoeft uw kind op deze dagen dus geen "gruiten" (groenten en fruit) mee naar school te geven.

Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken ze kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is iets wat je kan ontwikkelen, dus niet te snel opgeven!

Met behulp van EU-Schoolfruit proeven de kinderen veel verschillende soorten fruit en groenten. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.

Door op de onderstaande link te klikken vindt u nog meer informatie voor ouders over de aanpak bij gezonde voeding.