Actie: 'Leerlingen voor leerlingen'

donderdag 14 september 2017

Afgelopen week werd het Caribisch-Nederlandse eiland Sint Maarten hard getroffen door de zware orkaan Irma. Deze ramp gaat ook aan onze leerlingen niet onopgemerkt voorbij. Als school willen wij met de kinderen een klein steentje bijdragen aan hulp voor Sint Maarten.

In elke groep staat vanaf nu een spaarpot waarin een bijdrage door de kinderen gedaan kan worden. Het verzamelde bedrag is bestemd voor een basisschool in Sint Maarten - de Leonard Conner School. De kinderen van Het Anker hebben zelf al goede ideeen om een bijdrage te leveren:
* lege flessen inleveren en het statiegeld doneren
* de helft van je zakgeld in de spaarpot stoppen
* koekjes bakken en aan oma (of de juffen...) verkopen
* ...

Juf Jacomien is al jaren goed bevriend met Alice Samuel, de directeur van deze school. Jacomien gaat in de kerstvakantie daar ook helpen om de school weer op orde te krijgen. Eerst moeten er nu herstelwerkzaamheden aan het gebouw plaatsvinden maar dan moet er ook weer ingericht worden. Alle meubilair en lesmateriaal is weg of kapot gegaan.

Met de kinderen van Het Anker willen wij in de klas ook kaartjes en brieven schrijven voor de kinderen van de Leonard Conner School. Juf Jacomien neemt de post mee en wellicht brengt zij ook foto's en berichten terug.

De spaaractie duurt t/m vrijdag 29 september. Wie doet er mee?