OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Prikactie Onderwijs

maandag 19 juni 2017

Info vanuit POfront: Beste ouder(s), verzorger(s), Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp. De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel...
Lees verder »

Nieuwsbrief

maandag 19 juni 2017

NIEUWSBRIEF! Vandaag werd digitale nieuwsbrief nummer 119 verzonden. U kunt de nieuwsbrief ook op deze website lezen. Onder de knop archief treft u de verzonden nieuwsbrieven aan. In de reguliere digitale brieven treft u een selectie aan van het nieuws op de website, aangevuld met enkele recente nieuwsitems. Het laatste nieuws vindt u dagelijks op onze website.

Deze site wordt steeds...
Lees verder »

Soppen maar

dinsdag 13 juni 2017

Tegen het einde van het schooljaar willen wij graag de materialen waarmee een heel jaar intensief is gespeeld een grondige schoonmaakbeurt geven. Daarbij vragen wij hulp van (groot)ouders die in deze laatste weken voor de vakantie een tasje met speelgoed mee willen nemen om thuis af te nemen of te wassen: de poppenkleren of plastic constructiemateriaal wat in een waszak in de wasmachine gewassen kan worden....
Lees verder »

Komt dat zien!

dinsdag 13 juni 2017

Woensdag 28 juni vieren we de verjaardagen van de meester en juffen. Dat wordt geen gewoon verjaardagsfeestje maar het wordt een circusfeest. Alle kinderen van Het Anker zijn de artiesten die hun kunsten laten zien. Dat wilt u niet missen! U ontvangt binnenkort een uitnodiging voor de voorstelling. Graag tot ziens!
Lees verder »

Gediplomeerden Jeugd EHBO-A

woensdag 31 mei 2017

Woensdag 31 mei legden de kinderen van groep 7 en 8 hun EHBO-examen af. Zij werden hierbij geassisteerd door de kinderen van groep 6 die als slachtoffers fungeerden. Bij het examen moesten de leerlingen laten zien dat zij diverse levensreddende handelingen kunnen verrichten, verbanden kunnen aanleggen enz.

Om 11 uur kwam loco-burgemeester, de heer Leon van Noort, de EHBO-diploma's uitreiken. Met deze...
Lees verder »

Gevraagd: helpende handen

dinsdag 9 mei 2017

De Ouderraad (OR) van onze school zoekt nieuwe leden. De OR houdt zich bezig met het (mede)organiseren van een aantal evenementen gedurende het schooljaar. Dit gebeurt in werkgroepen die aan het begin van ieder schooljaar worden samengesteld. Deze evenementen, die vaak een feestelijk tintje hebben, worden betaald met het geld van de vrijwillige ouderbijdrage.

Wie zitten er in de ouderraad?
De OR bestaat uit ouders of verzorgers van...
Lees verder »

Acis Actueel

woensdag 19 april 2017

Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW. Lees hier de...
Lees verder »

Schooljaar 2017-2018

zaterdag 15 april 2017

Schooljaar 2016-2017 zit er voor driekwart op en er wordt al gewerkt aan de organisatie voor 2017-2018. We zijn heel blij om te kunnen melden dat we in het nieuwe schooljaar met de onderstaande groepsindeling kunnen starten.

Op maandag 21 augustus 2017 gaan de volgende groepen van start:
Groep 1-2
Groep 3
Groep 4-5
Groep 6-7-8

De twee groepen met de jongste leerlingen krijgen weer hun onderkomen in de lokalen op de begane grond. De...
Lees verder »

Mijn kind online

maandag 10 april 2017

Computeren - op pc, tablet of smartphone - is volgens 16% van de ouders de meest geliefde vrijetijdsbesteding van hun kind. De brochure Kinderen en internet is bedoeld voor ouders en leerkrachten die zich willen verdiepen in de online leefwereld van kinderen, en die willen weten hoe je kinderen daarin het beste kunt begeleiden.

Om ouders en leerkrachten te helpen schoolgaande kinderen te begeleiden op internet, heeft Mijn Kind Online in...
Lees verder »

De leden van de leerlingenraad

woensdag 15 maart 2017

Woensdag 15 maart was niet alleen de datum waarop Nederland kon stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer, het was ook de dag waarop de kinderen van groep 6/7/8 konden stemmen voor de leerlingenraad.

Na het tellen van de stemmen, bleek dat er in groep 6 zelfs nog een tweede stemronde nodig was om tot een uitslag te komen.

Voor groep 6 zit Ramiro in de leerlingenraad, Jort gaat groep 7...
Lees verder »

Iedereen doet mee!

zondag 12 maart 2017

Iedereen doet mee...via het wisbordje! In groep 3-4-5 en in groep 6-7-8 maken de kinderen gebruik van een wisbordje tijdens de instructie van de lessen. De leerkracht legt uit en stelt vragen. Dan krijgen niet alleen de kinderen een beurt die hun vinger opsteken maar alle kinderen worden uitgedaagd mee te denken en hun antwoord op het wisbord te schrijven. Zo doet iedereen actief mee!...
Lees verder »

Computerprogramma 'Bouw!'

maandag 30 januari 2017

Kinderen in groep 2 die risico lopen op leesachterstanden, starten binnenkort met extra begeleiding via het interventieprogramma Bouw! De oefeningen worden online gemaakt onder toezicht van een tutor. De tutor krijgt van het programma duidelijke aanwijzingen hoe het kind begeleid moet worden.

De wetenschappelijk onderbouwde structuur van het programma leidt ertoe dat het aantal zwakke lezers en het aantal diagnoses dyslexie met 60 tot 65...
Lees verder »