OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Sporten op het schoolplein

woensdag 16 mei 2018

In juni komen de combinatiefunctionarissen van de gemeente Binnenmaas weer naar school om allerlei sporten en spellen te introduceren. Kom je na schooltijd meedoen? Het is steeds van 15.15 uur tot 16.15 uur op het schoolplein.

Maandag 18 juni
Donderdag 21 juni
Maandag 25 juni
Donderdag 28 juni

Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.
Lees verder »

Tip: Vakantiebieb

woensdag 16 mei 2018

Een cadeautje van de bibliotheek: vanaf 1 juli t/m 31 augustus staan er 30 jeugdboeken (e-books) gratis online.

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb
Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het lees-niveau.
De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt titels voor het...
Lees verder »

Tip: Voetballen

woensdag 16 mei 2018

Lees verder »

BankBattle voor de bovenbouw

maandag 14 mei 2018

In een race tegen de klok gaan op woensdag 16 mei 2018 voor het dertiende achtereen volgende jaar ruim 1.500 basisscholen met elkaar de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden.

Bijzonderheid daarbij is dat gebruik van internetverbindingen het mogelijk maakt om per klas actief deel te nemen vanuit het eigen klaslokaal.

Het succesvol afronden van BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal...
Lees verder »

Wandel je mee?

maandag 14 mei 2018

In de week van 28 mei kunnen de wandelschoenen weer uit de kast gehaald worden! De jaarlijkse avondvierdaagse staat dan op het programma. 'De Oranje Garde' uit Heinenoord organiseert dit sportieve evenement. Leerlingen en hun begeleiders die mee willen wandelen kunnen zich op woensdag 23 mei op school tussen 12.00 en 13.00 uur komen inschrijven.

Data: 28, 29, 30 en 31 mei
Starttijd: Tussen 18.30 en...
Lees verder »

Schoolkamp

maandag 14 mei 2018

Van woensdag 23 mei tot en met vrijdag 25 mei gaan de kinderen van groep 7 en 8 drie dagen op kamp in Dordrecht. Zij overnachten in het StayOkay hostel aan de Baanhoekweg. Voor info over het hostel: klik hier.

In die drie dagen wordt er veel gewandeld en gefietst, in en om Dordrecht en de Biesbosch. Er is natuur, cultuur, spel en nog...
Lees verder »

Nieuwsbrief

dinsdag 8 mei 2018

NIEUWSBRIEF! Vandaag werd digitale nieuwsbrief nummer 160 verzonden. U kunt de nieuwsbrief ook op deze website lezen. Onder de knop archief treft u de verzonden nieuwsbrieven aan. In de reguliere digitale brieven treft u een selectie aan van het nieuws op de website, aangevuld met enkele recente nieuwsitems. Het laatste nieuws vindt u dagelijks op onze website.

Deze site wordt steeds...
Lees verder »

Foto's van het paasfeest

vrijdag 20 april 2018

Een van de onderdelen bij de paasviering was een zoektocht. De onderbouw zocht en vond eieren. De foto's staan in ons fotoalbum via deze link: klik hier.
Lees verder »

Concept groepsbezetting 2018-2019

donderdag 19 april 2018

In het schooljaar 2018-2019 zijn er weer vier groepen op Het Anker.
De verantwoordelijkheid voor begeleiding van de groepen ligt bij de onderstaande leerkrachten.

 • Groep 1/2: Anne Luijendijk en Corinne Koenderman
 • Groep 3: Abigail Houben en Anne Luijendijk
 • Groep 4/5: Karin Kooijman en Jacomien Groeneweg
 • Groep 6/7/8: Martin den Haan


  Met ingang van het schooljaar 2018-2019 vindt u de onderstaande leerkrachten voor de...
 • Lees verder »

  Hulde aan de buurtpreventie

  donderdag 19 april 2018

  Voor ons niet zichtbaar, maar wel merkbaar, dat zijn de vrijwilligers van de buurtpreventie in Heinenoord. Zij lopen trouw hun rondes door het dorp en houden daarbij ons schoolgebouw goed in de gaten. Zij informeren onze concierge direct wanneer er iets te melden valt. Soms betreft het gevonden voorwerpen op het schoolplein, dan weer geven zij door dat er nog een raam open is blijven staan e.d.
  Hulde aan...
  Lees verder »

  Acis Actueel

  dinsdag 17 april 2018

  Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW.

  Lees...
  Lees verder »

  Schoon!

  woensdag 21 maart 2018

  Op woensdag 21 maart, het begin van de lente, startten alle kinderen van Het Anker met een schoonmaakactie 'Supporters van schoon'. Gewapend met handschoenen en een vuilniszak gingen de kinderen op en rond het schoolplein op zoek naar zwerfafval.

  De actie resulteerde in een heerlijk schone speelplaats! Voor de midden- en bovenbouwgroep is er als bonus een aanvulling op het buitenspeelmateriaal. Nieuwe...
  Lees verder »