De Hoeksche School

Een veilige haven!

Boeken

Links

Aha in de klas

http://ahaindeklas.nu
Hier ontdekken basisschoolleerkrachten en -leerlingen hoe leuk Wetenschap & Techniek en Onderzoekend & Ontwerpend Leren is.
Het antwoord wordt ontdekt door een experiment uit te voeren of door een creatieve oplossing te bedenken. Na het lezen van de verklaring aan het einde van elke les zul je denken: ‘Aha! Zo zit dat dus.’

Go VMBO

http://www.govmbo.nl/
Naar het VMBO? Kom alles te weten over opleidings- en schoolkeuze! Hier leer je hoe het voortgezet onderwijs in elkaar zit, zodat jij je goed kunt voorbereiden op de stap naar het voortgezet onderwijs! Welk niveau en welke school past het beste bij jou?

Are you ready to Go VMBO?
Speel de Go VMBO Game en ontdek het zelf!
GO VMBO! is een nieuwe educatieve game die uitleg geeft over het voortgezet onderwijs en met name het VMBO. Door het spel te spelen doen leerlingen kennis op over het voortgezet onderwijs en kunnen zij zich beter orienteren op hun toekomst. Leerlingen leren gaandeweg het spel hun eigen talenten ontdekken en op welke opleiding en school zij met deze talenten het beste tot hun recht komen.

Jeugdbibliotheek.nl

http://jeugdbibliotheek.nl
Jeugdbibliotheek.nl is een nieuwe website speciaal voor de jeugd. Het doel is om jongeren te inspireren om te lezen en informatie te bieden, onder meer voor werkstukken en spreekbeurten.

Wat is jeugdbibliotheek.nl?
Bij de start ligt de focus van jeugdbibliotheek.nl op het stimuleren van lekker lezen en veel weten voor jongeren van 9-12 jaar.

Voor elk moment het leukste verhaal! Een gewoon boek of e-book om te lezen in bed. Een luisterboek voor in de bus. Op de site worden onder meer de top tien boeken en series uitgelicht. En elke week is er een boekentip.

Daarnaast vinden jongeren op dit platform informatieve boeken en inspiratie voor werkstukken en spreekbeurten. Jeugbibliotheek.nl wordt continu uitgebreid met informatie die jongeren aanspreekt in de vorm van tekst, beeld en video.

Kids4cito!

http://www.kids4cito.nl/
Hallo, wij zijn Tom en Brigitte,

Tom begint nu aan de 2e klas atheneum en Brigitte aan de vijfde klas van het gymnasium.
Wij waren zenuwachtig voor de cito, jij ook?
Wij zijn begonnen met deze site toen Tom in groep 8 zat, inmiddels hebben we een aardige verzameling opgaven op de site.

Toen we zelf gingen oefenen hebben we veel gezocht naar sites, waar we konden oefenen met de cito-toets en entree-toets, maar vonden haast niets wat gratis was.
Wij dachten: "we hebben zoveel gezocht op het internet en hier en daar oefeningen gevonden".
"We verzamelen de oefeningen van de cito-toets en entree-toets en maken zelf een website".
Dus zit je in groep 7 of 8 en moet je binnenkort de entree-toets of de cito-toets afleggen, dan kun je op onze site www.kids4cito.nl terecht!
Alles is gratis, je hoeft geen lid te worden, dus oefen maar lekker.

In het menu kun je klikken op de diverse onderwerpen, kies je onderwerp
en aan de slag!

Kindertelefoon

http://www.kindertelefoon.nl/
Word je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je bellen of chatten met de Kindertelefoon. Wil je niet bellen of chatten, dan vind je wellicht een tip in onze vragenkast.

Hoe kun je onze medewerkers bereiken?

Met de telefoon: 0800-0432 (gratis).

Via de chatbutton op onze homepage.

Of via Windows Live Messenger. Voeg chatbot@kindertelefoon.nl toe aan je buddylist. Dit is de enige chatbot die de Kindertelefoon gebruikt!

De chatbot is alleen om te chatten met De Kindertelefoon. Wij beantwoorden geen mails.

De Kindertelefoon is op woensdagen van 15.00 tot 16.00 uur te vinden in de infobus van Habbo (voor jongeren vanaf 12 jaar). Habbo's stellen allerlei vragen over de Kindertelefoon. En de vrijwilliger van de Kindertelefoon test jouw kennis over de Kindertelefoon.

Schoolbordportaal

http://www.schoolbordportaal.nl/schoolborden/index.html
Welkom op het schoolbord- en kleuterportaal. Op deze portalen vind je voor verschillende vakgebieden tools, prentenboeken, liedjes, spelletjes, filmpjes en overige lesmaterialen voor gebruik op het digibord en tablet. Om snel de mogelijkheden te verkennen is er een helpkaart ontwikkeld voor het gebruik van beide portalen.

Squla

https://www.squla.nl
Met Squla kunnen kinderen spelenderwijs leren. Onze methode is getest en helpt dagelijks vele kinderen.