OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

27 t/m 29 mei: Groep 7 en 8 gaan op kamp naar Bergen op Zoom

woensdag 8 mei 2019

Aan de ouders van groep 7 en 8

Geachte ouders,

Op maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei gaan de kinderen van groep 7 en 8 op driedaagse schoolreis naar Bergen Op Zoom.

In en rond Bergen Op Zoom doen we verschillende activiteiten, zoals het bezoeken van het oude centrum, een natuurgebied en nog veel meer. Indien het weer het toe laat, gaan we nog even naar een recreatieplas.

Omdat de afstanden te groot zijn om te lopen, nemen we ook de fietsen van de kinderen mee, indien we daarvoor vervoer kunnen vinden. Wilt u a.u.b. een week van te voren goed controleren of de fiets van uw kind helemaal in orde is? Zorg ook voor een goed, stevig slot.

Op maandag 27 mei moet uw kind op de normale tijd op school zijn. De fiets en de koffers kunnen worden afgegeven bij de vrachtwagen. Uw kind moet ook een apart tasje meenemen met daarin een lunchpakketje en een fles met drinkwater. Dit tasje moet uw kind bij zich houden en dus niet in de koffer of in de vrachtwagen doen! De reservesleutel van de fiets, voorzien van een naamkaartje, kunt u bij mij afgeven. Rond 9 uur uur zullen wij vertrekken.

Op woensdag 29 mei zullen we naar schatting rond 15.30 uur terug zijn in Heinenoord. De fietsen en de koffers zullen dan ook terugkomen. Voor de kinderen naar huis mogen, moeten ze zich nog even melden op school, zodat we weten wie er wel en wie er nog niet terug zijn.

Op de achterkant van deze brief vindt u een overzicht van zaken die uw kind moet nemen. Met nadruk vraag ik u mij tijdig (dus niet op de ochtend van vertrek) op de hoogte te stellen indien uw kind medicijnen nodig heeft.

Wij zullen overnachten in het Stay-Okay hotel aan de Boslustweg 1 te Bergen Op Zoom. Alleen in uiterste noodgevallen kunt u ons bellen op het telefoonnummer van het hotel: 0164 233 261. Overdag zijn wij niet in het hotel en kunt u het beste contact opnemen met Marietta Vermaas of Jacomien Groeneweg op Het Anker (0186 602255).

Voor het vervoer van de kinderen naar Bergen op Zoom willen wij een beroep op u doen. Het zou fijn zijn als u bereid bent te helpen met het vervoer van de kinderen van en/of naar Bergen Op Zoom. Volgens de routeplanner is de afstand naar het kamphuis in Bergen Op Zoom ongeveer 50 kilometer. Dit komt neer op een reistijd van ongeveer 40 minuten (files niet meegerekend). Indien u wilt rijden, wil ik u vragen de bijgevoegde strook in te vullen.

Mocht u verder nog vragen hebben over de driedaagse schoolreis, dan kunt u altijd contact met mij (Martin den Haan) opnemen.

Ik hoop dat uw kind een paar leuke, onvergetelijke dagen zal beleven.

Met vriendelijke groet,

Martin den Haan


Wat moeten de kinderen meenemen op schoolkamp?

kleding:
Kleding voor drie dagen zwemkleding extra schoenen/laarzen een pet

# Houd bij de kledingkeuze rekening met het opgegeven weer.
Neem niet te veel mee: alles moet wel vervoerd kunnen worden.
Zorg voor extra kleding en ondergoed voor in het geval van ongelukjes

# Het is verstandig geen kleding mee te geven met blote benen of blote armen. Wij raden uw ook aan uw kind een petje mee te geven! Hiervoor zijn verschillende redenen. Allereerst is er het gevaar van zonnebrand. Verder leven er in het bos diverse beestjes die vervelend kunnen steken. De beet van een teek kan zelfs gevaarlijk zijn!

Persoonlijke verzorging:
zeep shampoo washandje handdoek
tandenborstel tandpasta kam maandverband

Voor de nacht:
pyjama zaklantaarn

Afhankelijk van het weer:
regenkleding spelletjes zonnebril zonnebrandcrÚme

Niet vergeten:
medicijnen (doorgeven aan meester Martin)

Voor de fiets:
Een stevig slot op de fiets! Reservesleuteltje, voorzien van naam.

Handig om mee te nemen (hoeft niet):
pen (moet wel!) papier plastic tassen zakdoekjes
kaarten puzzelboekje leesboekje een voetbal
zalf/spray tegen muggenbeten bescherming tegen teken (bijv. Deet)
lege flesjes om water in te doen voor onderweg (verplicht). een goed humeur

Wat je niet mee mag nemen:
energiedrankjes zakmes te veel geld* te veel snoep
elektronica

*Geld meenemen is niet verplicht en gebeurt op eigen risico. We bezoeken waarschijnlijk wel wat winkeltjes om uw kind de mogelijkheid te geven een aandenken te kopen. Het is aan u om te beslissen hoeveel geld uw kind meekrijgt. De kinderen moeten zelf op hun geld letten, dat doet niet de begeleiding.

NIET vergeten: Een apart tasje voor de woensdag met:
- een lunchpakketje (we lunchen elders),
- flesje(s) met drinken
- een pen en een (puzzel)boekje voor onderweg,
- indien nodig: zonnebrandcrÚme.
(Niet in de koffer doen, maar apart meenemen in de auto.)

Maak overal een naamkaartje aan!
Het vervoer van de kinderen

VERVOER

Voor het vervoer van de kinderen van en naar Bergen Op Zoom zijn wij afhankelijk van ouders. Indien u in de gelegenheid bent om de kinderen te vervoeren en u wilt ons hierbij helpen, dan wil ik u vragen onderstaande strook in te vullen en deze z.s.m. met uw kind mee te geven of bij mij af te geven.

Twee weken voor het vertrek ontvangt u van mij het schema waarop u kunt zien of/wanneer u bent ingedeeld.

Indien u geen routenavigatie in de auto heeft, wilt u dit dan tijdig aan mij doorgeven. U ontvangt van een routebeschrijving op papier

Het adres van het Stay Okay hotel is Boslustweg 1, 4624 RB, Bergen Op Zoom.

Maandag 27 mei
We zullen rond 9.00 uur van school vertrekken. De aankomst bij het hotel zal tussen 9.40 uur en 10.00 uur zijn. De kans dat we allemaal tegelijk aankomen, is niet zo groot. Zodra u bij het hotel aankomt, kunnen kinderen (en u) zich vermaken in de speeltuin bij het hotel. Inchecken in het hotel kan niet, omdat we pas in de middag de kamers tot ons beschikking hebben. Wel kunnen de koffers voor ons bewaard worden.

woensdag 29 mei
Ik wil u vragen te verzamelen bij het hotel om 14.30 uur. Misschien wilt u ons dan ook helpen met het inladen van de vrachtwagen? Spoedig daarna vertrekken wij naar Heinenoord. Omdat ook hier de kans klein is dat we tegelijk aankomen, zal er op school een contactpersoon zijn, waarbij u zich bij aankomst kunt melden. Deze persoon houdt bij of iedereen veilig terug is.

Ik wil vragen hieronder aan te geven wanneer u kunt rijden. Met vragen kunt u altijd bij mij terecht. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Martin den Haan
Naam van uw kind: ______ uit groep ___

Naam van de ouder: ________ (vader / moeder / ................)

U kunt rijden op:
O op maandag 27 juni Aantal kinderen
O op woensdag 29 juni Aantal kinderen
------

Onderwerp: Betaling schoolkamp

Geachte ouders, verzorgers,

Op maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei gaan de leerlingen van groep 7 en 8 naar Bergen Op Zoom voor het schoolkamp. De kinderen zullen overnachten in het StayOkay hostel in Bergen Op Zoom.

Voor een deel zijn de kosten voor het kamp al in de ouderbijdrage opgenomen (30 euro). Wij willen u verzoeken om het aanvullende bedrag van 55 euro nog over te maken.

Het nog resterende bedrag van 55 euro kunt u overmaken op rekeningnummer NL43RABO0123198011 t.n.v. OBS Ouderraad onder vermelding van de naam van uw kind en de groep.

Met vriendelijke groet,

Namen obs Het Anker,
Martin den Haan
« Terug naar de groep