Groep 6-7-8 doet mee aan de Beverwedstrijd (7-16 november)

zondag 14 oktober 2018

Van woensdag 7 t/m vrijdag 16 november doen kinderen van groep 6-7-8 mee aan de

Beverwedstrijd

.

De wedstrijd
De Beverwedstrijd is een informaticawedstrijd voor alle leerlingen uit groep 5 t/m 8. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica. Hierdoor kunnen ze ontdekken of ze er talent voor hebben.

Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt geen voorkennis nodig. De opgaven zijn zo gemaakt dat iedereen ze met logisch en goed nadenken kan oplossen. De vraag is of je dit binnen de gegeven tijd lukt...

Leerlingen van ongeveer 500 verschillende scholen maken tijdens de Beverweek 15 opgaven en krijgen hier 40 minuten de tijd voor. De wedstrijd bestaat uit 5 gemakkelijke, 5 iets moeilijkere en 5 ingewikkelde vragen.
Om het voor iedereen uitdagend te maken, zijn er verschillende leeftijdsgroepen met elk een eigen wedstrijd. Er is een wedstrijd voor groep 5+6 en een wedstrijd voor groep 7+8.

Als de uitslag bekend is, krijgen alle kinderen een certificaat.

De beste kinderen uit alle groepen 7 en 8 van Nederland kunnen naar de tweede ronde in februari 2019.

Meer informatie op www.beverwedstrijd.nl