Groep 6/7/8 worden echte Mediamasters!

vrijdag 20 juli 2018

Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 16 t/m 23 november 2018, doe wij mee met MediaMasters.

Wat is MediaMasters?
MediaMasters brengt het gesprek op gang tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag.

MediaMasters Game
De MediaMasters Game is een crossmediale game voor in de klas en thuis. Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. De leerlingen moeten met elkaar laten zien welke mediavaardigheden zij in huis hebben om de game tot een goed einde te brengen.

Leerlingen worden vijf speldagen uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor moeten zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met themaâs op het gebied van mediawijsheid. De klas die de meeste punten scoort mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen en wint mooie prijzen. Iedere leerling ontvangt aan het einde van de week een MediaMasters diploma.

Leerdoelen van de MediaMasters Game
1. Kritisch leren kijken naar media en snappen hoe deze werken (analyse)
2. Het effect (bedoeld of onbedoeld) van media ervaren en begrijpen (bewustzijn)
3. Inzicht krijgen in hun eigen mediagedrag (privacy en respect)