Informatie over de driedaagse schoolreis

dinsdag 8 mei 2018

Op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 mei gaan de kinderen van groep 7 en 8 op driedaagse schoolreis naar Dordrecht.

Voor de begeleiding van de kinderen gaan mee: Nicole Caspers, Anne van der Wulp en Martin.

In en rond Dordrecht doen we verschillende activiteiten, zoals het bezoeken van het oude stadscentrum, wandelen in de Biesbosch en nog veel meer.

Omdat de afstanden te groot zijn om te lopen, nemen we ook de fietsen van de kinderen mee. Wilt u a.u.b. van te voren goed controleren of de fiets van uw kind helemaal in orde is? Zorg ook voor een goed, stevig slot.

Op woensdag 23 mei moet uw kind op de normale tijd op school zijn. De fietsen kunnen worden afgegeven bij het busje. De koffers gaan mee in de auto. Uw kind moet ook een apart tasje meenemen met daarin een lunchpakketje en een fles met drinkwater. Dit tasje moet uw kind bij zich houden en dus niet in de koffer doen! In Dordrecht worden opgeslagen en wij gaan direct weg en nemen dit tasje mee. De reservesleutel van de fiets, voorzien van een naamkaartje, kunt u bij mij afgeven. Rond 9 uur uur zullen wij vertrekken.

Op vrijdag 25 mei zullen we naar schatting rond 15.30 uur terug zijn in Heinenoord. De fietsen zullen dan ook terugkomen. Voor de kinderen naar huis mogen, moeten ze zich nog even melden op school, zodat we weten wie er wel en wie er nog niet terug zijn.

Op de achterkant van deze brief vindt u een overzicht van zaken die uw kind moet nemen. Met nadruk vraag ik u mij tijdig (dus niet op de ochtend van vertrek) op de hoogte te stellen indien uw kind medicijnen nodig heeft.

Wij zullen overnachten in het Stay-Okay hotel aan de Baanhoekweg 25, 3313 LA Dordrecht. Alleen in uiterste noodgevallen kunt u ons bellen op het telefoonnummer van het hotel: 078 621 2167. Overdag zijn wij niet in het hotel en kunt u het beste contact opnemen met MariÚtta op Het Anker (0186 602255).

Wat moeten de kinderen meenemen op schoolkamp?

kleding:
Kleding voor drie dagen zwemkleding (?) extra schoenen/laarzen een pet
Als het georganiseerd kan worden, zullen wij ook gaan kanvoën. Het is verstandig om de kinderen hiervoor extra kleding mee te geven, die nat mag worden.

# Houd bij de kledingkeuze rekening met het opgegeven weer.
Neem niet te veel mee: alles moet wel vervoerd kunnen worden.
Zorg voor extra kleding en ondergoed voor in het geval van ongelukjes

# Het is verstandig geen kleding mee te geven met blote benen of blote armen. Wij raden uw ook aan uw kind een petje mee te geven! Hiervoor zijn verschillende redenen. Allereerst is er het gevaar van zonnebrand. Verder leven er in het bos diverse beestjes die vervelend kunnen steken. De beet van een teek kan zelfs gevaarlijk zijn!

Persoonlijke verzorging:
zeep shampoo washandje handdoek
tandenborstel tandpasta kam maandverband

Voor de nacht:
pyjama zaklantaarn

Afhankelijk van het weer:
regenkleding spelletjes zonnebril zonnebrandcrÚme

Niet vergeten:
medicijnen (doorgeven aan meester Martin)

Voor de fiets:
Een stevig slot op de fiets! Reservesleuteltje, voorzien van naam.

Handig om mee te nemen (hoeft niet):
pen (moet wel!) papier plastic tassen zakdoekjes
kaarten puzzelboekje leesboekje een voetbal
zalf/spray tegen muggenbeten bescherming tegen teken (bijv. Deet)
lege flesjes om water in te doen voor onderweg (verplicht). een goed humeur

Wat je niet mee mag nemen:
energiedrankjes zakmes te veel geld* te veel snoep
geluidsapparatuur

*Geld meenemen is niet verplicht en gebeurt op eigen risico. We bezoeken waarschijnlijk wel wat winkeltjes om uw kind de mogelijkheid te geven een aandenken te kopen. Het is aan u om te beslissen hoeveel geld uw kind meekrijgt. De kinderen moeten zelf op hun geld letten, dat doet niet de begeleiding.

NIET vergeten: Een apart tasje voor de woensdag met:
- een lunchpakketje (we lunchen elders),
- flesje(s) met drinken
- een pen en een (puzzel)boekje voor onderweg,
- indien nodig: zonnebrandcrÚme.
(Niet in de koffer doen, maar apart meenemen in de auto.)

Maak overal een naamkaartje aan!

Mocht u verder nog vragen hebben over de driedaagse schoolreis, dan kunt u altijd contact met mij (Martin den Haan) opnemen.

Ik hoop dat uw kind een paar leuke, onvergetelijke dagen zal beleven.

Met vriendelijke groet,

Martin den Haan